URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
08 Noiembrie 2020, 13:38

Date oficiale Covid, pe judeţe: Record de pacienţi la Terapie Intensivă, încă 6.752 de persoane infectate şi 86 decese

Date oficiale Covid, pe judeţe: Record de pacienţi la Terapie Intensivă, încă 6.752 de persoane infectate şi 86 decese foto generic, sursa: rawpixel.com
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Grupul de Comunicare Strategică a făcut public, duminică, la ora 13, un nou bilanţ al îmbolnăvirilor cu Covid-19 la nivel naţional. Numărul total al românilor diagnosticaţi a depăşit pragul de 300.000. În ultimele 24 de ore au fost confirmate încă 6.752 de persoane infectate şi 86 decese şi se înregistrează un nou record de pacienţi la Terapie Intensivă: 1.056.

Spre deosebire de autorităţile din Bihor, care au anunţat înainte de prânz că în ultimele 24 de ore au fost 251 de îmbolnăviri cu Covid-19 confirmate, GCS a anunţat, ulterior, înregistrarea a 306 cazuri noi de Covid-19 în Bihor.

Diferenţa ar putea fi dată de faptul că o parte dintre aceste cifre sunt, de fapt, reportate de zilele trecute, când GCS anunţa cifre mai puţine, cel mai probabil din cauză că datele nu apucaseră să fie încă prelucrate, aşa cum BIHOREANUL a mai arătat.

Conform GCS, numărul total al diagnosticărilor din judeţ ar fi ajuns la 8851, iar rata de incidenţă a cazurilor a ajuns la 5,45 la mia de bihoreni.

Astfel, județul Bihor se află tot pe locul 5 în țară ținând cont de numărul de cazuri raportate la mia de locuitori.

 

Vezi mai jos distribuția noilor cazuri pe județe, conform GCS!

Despre „cazurile nealocate”

GCS face referiri la „cazurile noi nealocate pe județe”, arătând că „numărul acestora este determinat de modificările aduse platformei electronice prin care sunt raportate și centralizate rezultatele testelor pentru noul coronavirus”.

„Astfel, conform noii metodologii, centrele de testare introduc în mod direct rezultatele testelor realizate, urmând ca de la nivelul Direcțiilor de Sănătate Publică să fie realizată ancheta epidemiologică și atribuite cazurile pozitive județului/localității de care aparțin persoanele infectate”, mai arată GCS. 

Acest mecanism ar putea sta și la baza diferenței dintre cifrele raportate de autoritățile locale și cele naționale.

Potrivit GCS, până duminică, 8 noiembrie, pe teritoriul României au fost confirmate în total 303.751 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, dintre care față de ultima raportare au fost înregistrate încă 6.752 cazuri noi.

În total, 204.679 de pacienți au fost declarați vindecați, iar 7.879 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS - CoV - 2 au decedat, dintre care 86 doar în ultima zi.  Dintre acestea, 4 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 30-39 de ani, 3 decese la categoria de vârstă 40-49 de ani, 5 decese la categoria de vârstă 50-59 de ani, 25 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 32 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 17 decese la categoria de peste 80 de ani. 

83 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar 3 pacienți decedați nu au prezentat comorbidități, a mai precizat GCS.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON