URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 14 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
01 Iulie 2020, 15:35

DASO a redeschis centrul de zi dedicat copiilor din familii defavorizate

DASO a redeschis centrul de zi dedicat copiilor din familii defavorizate Foto: DASO
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Centrul de îngrijire de zi al Direcției de Asistență Socială Oradea (DASO), acolo unde copiii din familii defavorizate învaţă, se joacă şi mănâncă, a fost redeschis, majoritatea activităților desfășurându-se în curtea instituţiei.

Pe perioada vacanţei de vară, cei care provin din familii numeroase, defavorizate sau care au un singur părinte vor fi îngrijiţi de angajați ai instituției specializați în domeniul pedagogic.

În centru, copiii beneficiază de două mese pe zi, de activităţi tip after school, învață să comunice cât mai mult între ei şi să fie prietenoşi unii cu alţii și sunt implicați în diverse activități ce ţin de dezvoltarea deprinderilor în viaţă şi de orientare şcolară, toate fiind adapatate vârstei şi potenţialului copilului. 

Date fiind condițile impuse de pandemia de Covid-19, activităţile se desfășoată în mare parte în aer liber, în curtea instituţiei. "Totodată, interiorul instituţiei a fost amenajat pentru a putea respecta măsurile impuse de legislaţia în vigoare şi pentru a le oferi copiilor spaţiul necesar maximizării distanţei în contextul activităţilor desfăşurate la grupă" (foto), se arată într-un comunicat transmis marţi de DASO.

În perioada stării de urgenţă, angajaţii centrului au oferit consiliere psihologică copiilor doar prin telefon.

"Chiar dacă în perioada pandemiei centrul nu a fost deschis, colegii noştri educatori i-au sprijinit pe copiii care au susţinut Evaluarea Naţională prin pregătirea acestora la română şi matematică, iar psihologul centrului s-a preocupat zilnic de starea lor emoţională. Îi felicit pe copii pentru rezultatele obţinute, iar colegilor mei le mulţumesc pentru implicarea în obţinerea acestora", a declarat directorul DASO, Arina Moş, conform comunicatului.

În prima zi la centru, micuţii au citit din cărţile de pe lista obligatorie de vacanţă, au lucrat la temele de vacanță şi s-au jucat.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Da,da...
...se va lua din incasarile VIITOARE (specialistii pnl au doar verbe la modul viitor...) ale aquapark-ului si se va da la copii,batrini,handicapati,neputinciosi.Pentru inceput,(https://www.ebihoreanul.ro/stiri/platesti-sau-pleci-dupa-12-ani-fara-nicio-majorare-chiriile-locuintelor-de-stat-din-oradea-au-fost-brusc-triplate-151109.html), (https://www.ebihoreanul.ro/stiri/taxa-de-cresa-pentru-un-copil-se-scumpeste-la-285-lei-pe-luna-149702.html), (https://www.ebihoreanul.ro/stiri/certuri-intre-putere-si-opozitie-in-consiliul-local-oradea-pe-tema-maririi-contributiei-la-crese-primarul-ilie-bolojan-nu-fiti-gretosi-157267.html)
Postat 01 Iulie 2020, 21:13 de excalibur
protectia sociala din Oradea trebuie sa fie imbunatatita urgent!
este vremea sa se faca mult mai multe pentru copiii care provin din familiile vulnerabile si defavorizate ale Oradiei! la fel este nevoie de protectie sociala pentru familii care au min. 2 copii la scoala sau gradinita, costurile sunt enorme pentru parintii care castiga 2000 lei/luna. gradinitele si scolile in Oradea desi ar trebui sa fie gratuite, de fapt sunt pe bani multi, atat pt fondul odios al scolii, pt carti obligatorii, etc.
Postat 01 Iulie 2020, 19:53 de roger
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON