Centrul de îngrijire de zi al Direcției de Asistență Socială Oradea (DASO), acolo unde copiii din familii defavorizate învaţă, se joacă şi mănâncă, a fost redeschis, majoritatea activităților desfășurându-se în curtea instituţiei.
Pe perioada vacanţei de vară, cei care provin din familii numeroase, defavorizate sau care au un singur părinte vor fi îngrijiţi de angajați ai instituției specializați în domeniul pedagogic.
În centru, copiii beneficiază de două mese pe zi, de activităţi tip after school, învață să comunice cât mai mult între ei şi să fie prietenoşi unii cu alţii și sunt implicați în diverse activități ce ţin de dezvoltarea deprinderilor în viaţă şi de orientare şcolară, toate fiind adapatate vârstei şi potenţialului copilului.
Date fiind condițile impuse de pandemia de Covid-19, activităţile se desfășoată în mare parte în aer liber, în curtea instituţiei. "Totodată, interiorul instituţiei a fost amenajat pentru a putea respecta măsurile impuse de legislaţia în vigoare şi pentru a le oferi copiilor spaţiul necesar maximizării distanţei în contextul activităţilor desfăşurate la grupă" (foto), se arată într-un comunicat transmis marţi de DASO.
În perioada stării de urgenţă, angajaţii centrului au oferit consiliere psihologică copiilor doar prin telefon.
"Chiar dacă în perioada pandemiei centrul nu a fost deschis, colegii noştri educatori i-au sprijinit pe copiii care au susţinut Evaluarea Naţională prin pregătirea acestora la română şi matematică, iar psihologul centrului s-a preocupat zilnic de starea lor emoţională. Îi felicit pe copii pentru rezultatele obţinute, iar colegilor mei le mulţumesc pentru implicarea în obţinerea acestora", a declarat directorul DASO, Arina Moş, conform comunicatului.
În prima zi la centru, micuţii au citit din cărţile de pe lista obligatorie de vacanţă, au lucrat la temele de vacanță şi s-au jucat.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.