URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Septembrie 2020, 08:50

Daniel Pop: "Oradea trebuie să devină un oraş PRO Familie. Oradea trebuie să devină un oraş  #ProComunitate şi  #ProCetatean!"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Daniel Pop – candidat la Primăria și Consiliul Local Oradea: de profesie medic, căsătorit, tată a 3 copii, este cel care îşi dorește ca, după 27 septembrie, familiile din Oradea să fie sprijinite de către Primăria și Consiliul Local Oradea, FAMILIA fiind un punct important din proiectul său pentru Primăria și Consiliul Local Oradea.

Oradea, pentru a fi un oraş cu o dezvoltare sănătoasă şi un oraș cu viitor, trebuie să sprijine şi să încurajareze familia; trebuie să atragem în Oradea familii tinere care să ofere viitor orașului nostru. Dezvoltarea orașului în anii viitori va ține foarte mult de modul în care Primăria și Consiliul Local vor ști să ofere atenție şi soluții reale familiilor, mai ales să reușească să devină atractivă și pentru alte familii din România care să fie determinate să se mute în Oradea.

Din pozitia de tată, care am responsabilitatea de a oferi sigurantă, stabilitate si viitor familiei mele si copiilor mei, imi pun intrebarea: ce poate face Primaria pentru ca Oradea să devină un oras atractiv pentru familii?

Cu siguranta familiile au nevoie ca Oradea sa fie:

- Un oras sigur, un oras unde familia si copiii sa se simta in siguranta, unde gradul de infractionalitate sa fie extrem de scazut si unde Politia sa lucreze pentru #cetatean .

- Un oras cu un sistem medical civilizat, care sa ofere siguranta si incredere pacientilor si mai ales in ceea ce priveste serviciile de sanatate pentru copii.

- Un oras cu crese, gradinite si şcoli moderne, bine dotate, suficiente pentru toti copiii din Oradea.

- Un oras cu o universitate puternică, unde copiii sa ramana sa studieze la un nivel avansat. Sa nu mai fie nevoiti sa plece pentru studii la Cluj, Timisoara sau Bucuresti.

- Un oraş unde primaria să intindă o mana de ajutor familiilor tinere care doresc sa isi intemeieze o familie, oferind sprijin in achizitia unei locuinţe.

- Un oras unde să existe asigurat "trasportul public scolar", transport care să ofere siguranta copiilor in drum spre scoala si de la scoala spre casa. Tinand cont si de pandemie, nu mai putem permite transport comun al navetistilor cu elevii.

- Un oras unde primaria investeste in sanatatea şi protecţia copiilor prin oferirea unei "mese calde la scoala". Actualul program "laptele si cornul" este un program invechit, inutil, un program care doar consuma bani, insa nu ofera nimic folositor.

- Un oras cu salarii civilizate, care sa ofere un confort civilizat familiilor si copiilor. Azi Oradea este la coada listei ca nivel de salarizare.

Asa arată un oras #PROFamilie in viziunea mea, iar daca oradenii imi vor da votul in 27 septembrie, acestea sunt principalele obiective ale mele.

PROiectul meu pentru Oradea continua cu obiectivul de a face ca #VoceaCetateanului sa fie ascultata in Consiliul Local Oradea, având ca PRiOrităţi şi următoarele domenii:

1. Sănătatea

2. Familie şi Vârstnici

3. Economia. Salarizarea şi creşterea nivelului de trai in Oradea

4. Respect pentru #cetăţean - Transparenţa administratiei publice locale 

5. Educaţia şi Cultura

6. Infrastructură

7. Sport şi Tineret

 

CUM?

1. Sănătatea orădeanului!

#SistemMedical cu o #Infrastructură spitalicească care să ofere respect, calitate şi siguranţă pacienţilor indiferent de necesităţi sau patologie.

- Reorganizarea ambulatoriilor de specialitate pentru a uşura accesul pacientului la serviciile medicale. Azi, din cauza pandemiei, din pacate pacientii au acees extrem de greu la un medic specialist. Cu aceste restrictii, unii pacienti mor cu zile acasa deoarece nu mai ajung sa fie vazuti de catre un medic specialist care sa ii trateze boala cronica de care sufera.

- Constructia unui spital nou, care să integreze toate sectiile care acum isi desfăsoara activitatea in conditii improprii care pun in pericol sanatatea pacientilor si a cadrelor medicale. Sectiile de Pneumologie de pe Izvorului, Sectiile Spitalului de Neurologie si Psihiatrie sau Sectiile spitalului de pe Republicii sunt un pericol pentru pacienti si medici.

- Management profesionist si responsabil la conducerea spitalelor oradene. Din pacate nu de mult am avut exemplul unui management dezastruos pentru Spitalul Municipal Oradea, un management care a ingropat spitalul in procese si datorii, un management care a creat blocaje interne, un management care de multe ori nu a fost capabil sa ofere stocurile necesare de medicamente si consumabile, astfel nu de putine ori pacientii au fost nevoiti sa isi cumpere medicamente din farmaciile din oras pentru a putea fi tratati in spital. Primaria este obligata sa nu mai faca experimente cu viata oradenilor.

 

2. Familie şi Vârstnici

- Pro România este alături de familii şi vârstnici!

- Susţinem sprijinirea familiilor de către primărie. Un oraş cu o dezvoltare sănătoasă şi un oras cu viitor nu poate să ignore necesitatea sprijinirii familiei, incurajarea familiei şi atragerea in Oradea a familiilor tinere care să ofere viitor orasului.

- Crearea unor cămine de stat pentru vârstnici în care aceştia să ducă o viaţă liniştită fără grija zilei de mâine.

3. Economia. Salarizarea şi creşterea nivelului de trai in Oradea.

- Încurajarea şi susţinerea mediului de afaceri local! Ţinând cont de situatia economică actuală şi de rata somajului, care este in creştere, este obligatoriu un dialog activ intre angajaţi şi primărie, intre angajatori si primarie pentru a gasii cele mai bune soluţii in a oferi siguranta locurilor de munca in Oradea.

- Bihorul si Oradea sunt pe ultimele locuri din Romania ca nivel de salarizare. Propunem atragerea de investitori capabili să platească salarii decente oradenilor în parcurile industriale.

 

4. Respect pentru #Orădean - Transparenţa administratiei publice locale

#RespectpentruOradean

Este momentul in care Primăria Oradea trebuie să le ofere orădenilor recunoştinţă şi respect. Orădeanul plăteşte printre cele mai mari taxe şi impozite către primărie din România. Propunem #Reducerea pentru orădeni cu până la 50% pentru intrarea in muzele din oraş şi ştrandurile Aquapark Nympheea şi Iosia din Oradea. Profitul nu trebuie realizat pe spinarea orădenilor. Aceştia deja au contribuit prin taxele şi impozitele plătite către primărie pentru construcţia acestor obiective.

#Transparenţa administratiei publice locale şi implicarea cetăţenilor in luarea deciziei.

Sustinem luarea deciziei locale #ProCetatean!

Pro Romania îşi propune să fie #VoceaCetateanului în Consiliul Local!

 

5. Educaţia şi Cultura

- susţinem investiţii pentru a oferi SIGURANŢĂ COPIILOR şi PROFESORILOR/EDUCATORILOR în creşe, grădiniţe şi şcoli;

- susţinem construcţia de creşe şi grădiniţe;

- susţinem, în loc de programul "laptele şi cornul", promovarea unei politici locale "o masă caldă în şcoală";

- susţinem introducerea transportului public şcolar în Municipiul Oradea; (pentru a evita aglomerarea urbană); astfel se poate oferi o siguranţă a copiilor de acasă spre şcoală şi înapoi;

- susţinem parteneriatul Universitatea Oradea- Primăria Oradea - Universitatea din Oradea;

- susţinem preluarea de către  Primăria Oradea a Filarmonicii şi a Teatrului din Oradea;

 

6. Infrastructura

- Responsabilitate în cheltuirea banului public şi a calităţii lucrărilor executate în Oradea – FĂRĂ LUCRĂRI DE MÂNTUIALĂ IN ORADEA.

- STOP şoselelor proaste si pline de canale in Oradea.

- STOP Apa rece la robinetul de Apa Caldă – Proiect pentru instalarea de pompe de recirculare pe reţelele de apă caldă;

- Dezvoltarea mobilităţii urbane ca metodă alternativă de transport. Susţinem construcţia unor piste de biciclete funcţionale  şi semaforizarea acestora.

 

7. Sport şi Tineret

- Crearea spaţiilor culturale şi de divertisment pentru tineri;

- Proiect PRO Romania Oradea - Organizarea #ORFest, un festival special pentru tineri!

- Stimularea sportului profesionist şi de masă in Oradea;

- Sustinerea sportului de echipa pentru a accede in ligile superioare ale campionatelor interne: echipa de fotbal in Liga 1, echipa de baschet, echipa de handbal masculin si feminin, echipa de polo.

- Acordarea unor vouchere pentru sportivii profesionişti pentru participarea la competiţii naţionale şi internaţionale.

Fii alături de mine si echipa #ProRomaniaOradea pentru ca #VoceaCetateanului să fie ascultată în Consiliul Local Oradea! UNIŢI PROsperăm!

Advertorial publicat la comanda partidului Pro România, filiala Bihor CMF21200010

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON