URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 14 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
04 Decembrie 2015, 20:43

Curtea Supremă: Dan Şova, în arest la domiciliu

Curtea Supremă: Dan Şova, în arest la domiciliu foto: fresh24.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Senatorul Dan Şova a ajuns în arest la domiciliu, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis că nu este cazul să rămână după gratii, în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă în legătură cu un contract de asistenţă juridică de la CET Govora.

Judecătorii de la instanţa supremă au respins cererea DNA de arestare preventivă a lui Dan Şova, urmând ca el să stea în arest la domiciliu.

Sentinţa a fost atacată de ambele părţi. În vreme ce procurorii cer arest după gratii, avocaţii lui Şova vor eliminarea oricărei măsuri privative de libertate în cazul parlamentarului.

Conform Digi24.ro, Dan Şova nu recunoaşte nimic din faptele pentru care este inculpat. Potrivit DNA, ar fi primit 100.000 de euro ca să ajute o casă de avocatură să obţină un contract plătit de stat.  

Dan Şova a fost adus în sala de judecată la citirea deciziei, el fiind scos cu cătuşele la mâini şi dus la arestul Poliţiei Capitalei, de unde a fost eliberat în jurul orei 16,00, la expirarea ordonanţei de reţinere.

Potrivit DNA, în perioada octombrie 2011 — iulie 2014, Dan Şova a pretins sume de bani şi a primit în total 100.000 de euro de la o persoană denunţătoare, în schimbul traficării influenţei sale reale pe care o avea pe lângă directorul general al CET Govora SA, Mihai Bălan, astfel încât acesta din urmă să asigure încheierea unui contract de asistenţă juridică cu o anumită societate de avocatură, contract de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro/lună.

Contractul ar fi fost încheiat ilegal, susţin procurorii. Directorul Cet Govora, Mihai Bălan, cercetat şi el pentru abuz în serviciu în acest dosar, susţine că a fost obligat de Dan Şova să semneze contractul. Anchetatorii spun că jumătate din sumă, adică 5.000 de euro lunar, ar fi ajuns la Şova, care i-ar fi folosit pentru a plăti ratele la casa cumpărată de la social-democratul Cristian Rizea, arată Digi24.ro.

Procurorii spun că, în calitate de avocat, Dan Şova a încasat ilegal onorarii de 660.000 de euro şi 1,8 milioane de lei de la centrala de energie termică de la Govora. Cele două contracte au fost încheiate în condiţiile în care CET Govora avea contract cadru de asistenţă juridică încheiat cu aceeaşi Societate Civilă de Avocaţi "Şova şi Asociaţii".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON