URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
16 Ianuarie 2018, 16:40

Curățenie pe verificate: RER Ecologic Service va monitoriza curăţenia străzilor şi a spaţiilor verzi 24 de ore din 24

Curățenie pe verificate: RER Ecologic Service va monitoriza curăţenia străzilor şi a spaţiilor verzi 24 de ore din 24 RER LA INTERVENŢIE. Începând din această săptămână, pe străzile oraşului vor putea fi văzute şi noile maşini de intervenţie ale operatorului de salubritate. Cu acestea, controlorii RER Ecologic Service vor verifica, zi şi noapte, dacă se face curăţenie sau nu
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

De acum înainte, salubrizarea stradală a Oradiei va fi monitorizată în permanenţă. Operatorul licenţiat de salubritate RER Ecologic Service a împărţit oraşul în patru sectoare şi fiecare sfert de urbe este acum în responsabilitatea unor controlori, care au sarcina să se asigure că se face curăţenie. Aceşti controlori vor lucra şi ziua, şi noaptea, primind şi utilaje necesare pentru intervenţia rapidă pe străzile oraşului.

Mai mult şi mai repede

Pentru ca Oradea să fie un oraş cât mai curat, RER Ecologic Service a făcut nişte „ajustări” în modul în care se face salubrizarea stradală şi a spaţiilor verzi. Aşa cum se ştie, societatea este operator licenţiat pentru curăţenia tuturor străzilor aflate în programul Primăriei de salubrizare, respectiv are anumite scuaruri şi parcuri în întreţinere, ca urmare a licitaţiilor pentru spaţii verzi organizate de municipalitate.

Până acum, curăţenia străzilor şi a spaţiilor verzi era verificată „pietonal” de controlorii din cadrul RER Ecologic Service. Mai precis, aceştia luau la pas zonele oraşului, pentru a se vedea dacă măturătorii îşi fac treaba. De acum înainte, controlorii vor fi „motorizaţi”, ceea ce va creşte nu doar viteza lor de deplasare, ci şi suprafaţa controlată.

Zi şi noapte

Cu o investiţie de 50.000 de euro, RER Ecologic Service a cumpărat cinci autovehicule marca Dacia Dokker, care acum vor fi folosite de inspectorii societăţii. Practic, împărţiţi în cinci echipe, aceştia vor verifica zi şi noapte dacă străzile şi parcurile sunt suficient de curate.

În plus, cu noile maşini, vor putea căra, când este nevoie, saci cu gunoaie ori ustensilele necesare pentru curăţenie. Aşadar, nu doar că monitorizarea salubrizării se va face mai eficient, ci va fi şi operaţiune mai rapidă. De asemenea, controlorii vor interveni mai prompt la orice sesizare transmisă de cetăţeni. Iar Oradea va deveni un oraş şi mai curat...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
O bataie de joc cu rer-ul asta! Pe banii oradenilor!
Totii privatii ar vrea sa le fie protejate afacerile precum sunt cele ale rer! Trec saptamanal o data, de doua ori prin parcul taranilor pe la 4:30-5:00 AM. Mai mereu este o masina de politie care ,,pazeste" tomberoanele rer-ului. Nu e vorba de gardienii birtinezului, e vorba de agenti de politie, masina, benzina... Dle Hanis, chiar nu mai au niciun dosar in lucru politistii de-si pierd vremea pe la gunoaie?! P.S. Care o fi actionariatul rer?! Cel adevarat, nu povesti!
Postat 17 Ianuarie 2018, 08:31 de pinonel
M'da
De plimbat pe strazi se puteau plimba si cu Sandero ca'i mai ieftina si consuma mai putin!
Postat 16 Ianuarie 2018, 21:06 de scortosul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON