URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
01 Martie 2018, 13:11

Curăţenie în codru!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Vă place, când mergeţi la munte, să călcaţi între grămăjoare maro urât mirositoare, care alungă bucuria priveliştii şi sufocă parfumul vegetaţiei? Nici mie.

Tocmai de aceea, ca om care iubeşte muntele, ca membru al unui club de alpinism care a contribuit la amenajarea unor zone şi trasee turistice, dar şi ca ales al câtorva zeci de mii de bihoreni, în noiembrie am propus Consiliului Judeţean, ba chiar am predat „la cheie” un proiect numit „Igiena Peisajului”.

Dat fiind că turismul montan în Bihor este definit ca prioritate în Strategia de Dezvoltare 2014-2020, dar şi ţinând cont de realitatea că numărul turiştilor în Bihor creşte anual cu circa 100.000 persoane, proiectul vizează amplasarea în zone consacrate pentru turismul de tip camping - Padiş-Glăvoi, Şuncuiuş şi Vadu Crişului - a câte unui container de tip duş-toaletă self-service (automatizat).

La fel ca în orice ţară civilizată, containerele, fiecare cu 4 duşuri şi 3 toalete, pot fi conectate la surse de apă, electricitate şi canalizare sau dotate cu panouri fotovoltaice şi fose septice. Am gândit două variante, prima şi cea ideală fiind achiziţia containerelor de către CJ (care are bani şi specialişti în achiziţii), iar ulterior să le predea primăriilor. A doua variantă prevedea virarea fondurilor necesare către cele trei primării, cu destinaţie stabilită.

Din nefericire, şefii Consiliului Judeţean cred că turism înseamnă doar călătorii în străinătate şi tipărire de pliante, nu şi condiţii civilizate pentru turişti. În loc să aloce câte 30.000 euro pentru cele trei containere, au preferat să dea 100.000 euro pentru trei limuzine de lux, destinate preşedintelui Pásztor Sándor şi vicepreşedinţilor Ioan Mang şi Traian Bodea.

Ce le spunem turiştilor? Haideţi să vedeţi spectaculoasele formaţiuni carstice, încercaţi apele înspumate ale Crişurilor, bucuraţi-vă de fuziunea culinară româno-maghiară! Dar ştiţi, specificul local cere să vă faceţi nevoile după copac...

Eu consider acest comportament regretabil, iar efectul de-a dreptul mizerabil. Cine are interesul ca turiştii să ne ocolească, ţinându-se de nas?

Sebastian Lascu
consilier judeţean

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
?!
Nu mai știu ! Cred că am încurcat Lascu cu Felea ?! Verific...
Postat 03 Martie 2018, 17:57 de TDS
blabla
Alte exemple de comentarii aiurea! Dumneata nu pricepi că ăsta nu e un spaţiu în care să vorbeşti singur cu tine. Fă-o în baie, în faţa oglinzii, poţi fredona acolo liniştit şlagăre ale anilor 70, de ce trebuie să ne poluezi aici? Asta nu are legătură cu convingeri de dreapta sau de stânga, e chestie elementară de bun simţ. Ce-ar fi să verifici înainte, şi apoi să te exprimi?
Postat 03 Martie 2018, 20:13 de Florin Ciucas
!!!
Lascu e " dințarășu "? Că de când m-a interzis pe FB nu mai știu exact ! Ba el e ! Și ginerele ăleia de la Sorbo! ( iar am supărat pe cineva! ).
Postat 03 Martie 2018, 17:55 de TDS
Perfect...
Sa iubim ,sa respectam natura ..Ajungind acasa vedem sobolanii din parcarile primariei Oradea...!
Postat 03 Martie 2018, 11:54 de grigore
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON