URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 Septembrie 2019, 10:49

Cum scapi de un procuror

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Da, ştim. Mulţumită avocatului Răzvan Doseanu, publicul a aflat nu doar că procurorul Cristian Ardelean, fost la DNA Oradea (între timp zburat tocmai din cauza asta), a fost înregistrat (nu ştim de către cine, însă, şi cum, ci doar de ce), alături de alţi colegi, manifestându-şi frustrarea în legătură cu judecătorii "achitatori". 

Graţie aceluiaşi avocat, ştim, de asemenea, că procurorul e şi un "ţărănoi". Maestrul l-a inculpat chiar pe blogul propriu, dezvăluindu-l lipsit de rafinamente vestimentare: poartă şosete în sandale şi nu ştie să-şi lege şireturile. Nicio mirare: şi despre fostul şef al respectivului procuror, Ciprian Man, am aflat că-i "manelist". 

Oare dacă SurduMan, personajele sale preferate, ar fi ascultat Debussy ori Wagner, traşi la frac, ar fi fost anchetatori fără cusur? Nici vorbă. Nu limbajul colorat, nu regionalismele de Bihor şi nu nodul cravatelor pe care le poartă procurorii îl jenează pe avocat, ci dosarele lor. Iar dosarele pot fi aruncate în aer, oricât de limpezi ar fi probele, dacă le compromiţi autorii. 

Săptămâna trecută, la câteva luni după ce a fost dat pe mâna SS (în martie) pentru înregistrarea din DNA Oradea publicată de Doseanu (în ianuarie), procurorul Ardelean a fost luat în colimator şi de Inspecţia Judiciară. Motivul? O clientă a sa, Nela Secară, condamnată în tinereţe pentru buzunărirea unui TIR-ist italian cu care anterior se "iubise" pe Şoseaua Borşului, iar mai recent pentru evaziune fiscală, a obţinut anchetarea disciplinară a magistratului, pe motiv că acesta a îndrăznit să apară în sala de judecată la procesul ei, în ciuda plângerii pe care tot ea i-a făcut-o anterior la SS. Cum ar veni, pe chestia asta nu mai era imparţial. 

Sigur, pentru necunoscători, poate părea scandalos. Pentru cei mai puţin neştiutori, însă, "cipca" ţesută de inculpată şi de avocat e cu aţă albă. Procurorul nu s-a prezentat la proces de capul lui, ci se afla în exercitarea unei îndatoriri de serviciu. Mai mult, până s-o spună inculpata şi avocatul, el nici măcar nu ştiuse că fusese pârât la SS, care din martie, când i s-a plâns "doamna Nela", până în august, când tot aceasta i-a cerut recuzarea din dosar, nu-l înştiinţase şi nu-l convocase la nicio audiere, pentru a-i da posibilitatea să se apere. 

Practic, ceea ce atât SS, cât şi IJ, impută de obicei procurorilor (mereu de la DNA), au făcut ele însele: au ţinut la sertar un dosar, calculând parcă la unison cu inculpaţii şi cu avocaţii când să-i facă praf pe anchetatori. Ambele structuri patentează o inovaţie periculoasă. Cum scapi de un procuror? Pur şi simplu îl acuzi de ceva, nici nu mai contează pentru ce, doar să-i iei din mâini dosarul. Mai ştii, poate urmează vremea în care suspecţii îşi vor alege din start anchetatorii, pe un singur criteriu: să nu fie "duşmănoşi". 

Şi mai e ceva: ciudat, dar nici SS, nici IJ nu cercetează niciun judecător "achitator", ci doar procurori care fac dosare. Iar eu nu cred în coincidenţe. 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
18 Comentarii
i s-o fi urcat la cap?
Toata lumea stie ca Doseanu e doar o "sageata" a altora, pus sa latre la comanda. Insa se pare ca dulaul a turbat si nu poate fi tinut in lesa...
Postat 05 Septembrie 2019, 11:50 de Clauditza
coruptul șef
Oare cum si o fi luat doctoratul Doseanu cu o lucrare pe corupție, cand el e șeful corupților?
Postat 05 Septembrie 2019, 11:48 de andyC
@doseanului
dosene, baietas, vad ca ai ajuns sa te iei in gat chiar si cu cei ce ii consideri "ratati". Te anunt ca aici nu tu sau psd faceti regulile. Si daca tu iei medicamente, nu inseamna ca iau toti, daca tu esti o nulitate in mediul tau, nu inseamna ca toti sunt la fel sau daca tu esti p-r-o-s-t (interesant ca tie nu ti-au taiat acest cuvant) nu inseamna ca toti sunt ca tine. Esti jenant baiete. Esti la fel ca jegurile psd-iste si oamenii lor din justitie, gen garbovan et co. Tu nu ai reusit sa te cateri intr-o functie cu pensie speciala si umbli sa strangi fraieri cu japca sa le iei banii, prin palavrageala. Esti jalnic, mai mucea. Mars si tu la lada de gunoi, impreuna cu psd.
Postat 04 Septembrie 2019, 11:39 de oradea_mea_si_a_ta
Cum scapam de un politai...sau chiar de toti
Dupa ce scapam de procurori, ne paste alta problema: raminem singuri cu politia romana.Care politie a rezolvat cazul furtului gentilor a doi reporteri tv,aflati la un caz printr-o comuna din romania...sfatuind hotul consatean sa mearga la victima si sa solicite un acord in fata unui mediator contra returnarii bunurilor. Solutii moderne pentru infractiuni vechi de cind lumea: "depuneti plingere si apelati la un mediator"...ca noi avem treaba.
Postat 04 Septembrie 2019, 10:33 de excalibur
Răzvan Doseanu
ApropoS, ce cauți aici, comentariile astea sunt pt ratați, ce caută un doctor docent ca tine aici???
Postat 04 Septembrie 2019, 00:11 de Sandu1206
Răzvan Doseanu
E timpul sa dai cu limba adânc. PSD pica, tu pici, și te duci la BINSH, fiecare unde-l trage pământul.
Postat 04 Septembrie 2019, 00:01 de Sandu1206
SANDU1206 FUMIGENA FURIE NECONTROLATA
Orice nulitate poate sa posteze pe internet. Orice ratat se poate ascunde dupa Sandu 1206 . Ratatii nu au curajul sa- si spuna numele adevarat . Le e rusine si de numele lor si de viata lor ratata . Ai grija cu furia ca te vor raporta administratorii si vin hingherii sa te duca in cusca . Mai trage un fum ...Daca esti barbat spune cum te cheama , cu ce te ocupi si ce ai realizat pana acum in viata . Daca esti fricos posteaza la articole cu desene animate .
Postat 03 Septembrie 2019, 22:22 de Razvan_Doseanu
Deseanule
I want my country back. Nu ma bag și nu trebuie să mă bage nimeni in seamă, tu trebuie sa plătești pt Râul făcut României. Nu iau pastile tati, iau fumuri. Și da , mă înjosesc sa comentez unui neghiob, plăcerea e de partea mea.
Postat 03 Septembrie 2019, 22:11 de Sandu1206
Sanducule ia-ti pastilele
Sandel . Esti atat de prost cu comentariile pe care le postezi regulat ca e jenant sa iti raspund . Tu spera ca te va baga cineva in seama . In viata reala sunt convins ca esti doar un papagal si un ratat...Ar fi mai bine sa iti iei pastilele inainte sa scrii . Stiu ca tu te simti important cand scrii ceva , dar nu te baga nimeni in seama . #pastile pentru sandu
Postat 03 Septembrie 2019, 21:25 de Razvan_Doseanu
Domnule Răzvan Doseanu
PSD cade și o sa cadeți și dumneavoastră?? Nu am dovezi sa vă incriminez, nu vorbesc prostii, mă uit doar la Romania și sunt ferm convins că oameni ca dumneavoastră au închinat Romania infractorilor in scopul partidelor politice. Vom veni noi, voi ce o sa faceți? Pt că furia noastră deja e necontrolată. In ' 89 nu a fost revoluție, dar eu o vreau și o aștept.
Postat 03 Septembrie 2019, 20:44 de Sandu1206
Tic-tac, tic-tac
Ceasul bate pt judecatorii corupti. Coruptilor, nu scapati de parnaie !
Postat 03 Septembrie 2019, 18:09 de 232
/
Interesanta optica. Oare, daca un procuros i-ar face autorului un dosar penal, doar asa, ca sa-l sperie, acesta ar spune la fel, ca procurorul doar si-a exprimat frustrarea? Nu prea cred. Daca judecatorul e obligat sa dea pedepsele cerute de procuror, altfel se trezeste chiar el inculpat, atunci ce nevoie mai e de judecator? Procurorul ar fi si judecator totodata. E uluitor cum unii isi asuma deschis gandirea asta bolsevica.
Postat 03 Septembrie 2019, 17:55 de 1x1
Atacul jigodiilor asupra justitiei continua
Hotii si avocatii lor striga hotul!
Postat 03 Septembrie 2019, 16:44 de 232
Poporul nemernic
Dar dosarul Lui Dorel Cap Mare, cu fondurile de vânătoare, cum l-a mânărit distinsul procuror? Documentați-va puțin, domnule ziarist, ca atunci sigur n-o sa-i mai plângeți de mila acestui ,,vajnic” procuror.
Postat 03 Septembrie 2019, 16:23 de User anonimizat
Ochelarii astia
Unul poarta ochelari de vedere si totusi nu distinge infractorii din dosare, celalalt poarta ochelari de soare ca sa aibe scuze ca nu vede infractorii din dosare. Ambii inchizind dosare cu infractori suspusi,Intangibili. Dar sustin independenta justitiei. Adica nu vor sa raspunda in fata nimanui pentru ilegalitatile care le fac.
Postat 03 Septembrie 2019, 13:33 de point-P-I
PARADELean va deveni ziarist
Ma apuca mila de PARADELean . In cel mai fericit caz va fi dat afara din magistratura si va deveni probabil ziarist , coleg cu Adrian Cris . Asta daca scapa de puscarie in cazul in care se dovedeste ca a fabricat dosare , a ticluit probe sau a inchis dosare contrar probelor de la dosar ( de ex pt unii cu fonduri de vanatoare ) . Va fi problema cu veniturile . Nu stiu ce va trebui sa faca in calitate de ziarist sa incaseze cam 15 000 lei lunar . Va fi greu doar sa scrie articole . Poate mai rezolva o "reclama platita" , o donatie ...
Postat 03 Septembrie 2019, 12:46 de Razvan_Doseanu
Sa terminat cu era Dragnea
Romania merge mai departe , fără avocați și antene. Urmează pedepsirea celor care au sugrumat justiția
Postat 03 Septembrie 2019, 12:22 de Sandu1206
infractorii la putere
Cam asta se intampla de fiecare data cand ajunge psd la putere: creeaza o dictatura a infractorilor, impotriva legii. Si in justitie sunt uscaturi, insa se generalizeaza faptul ca ajung cei ce ar trebui sa aplice legea sa fie acuzati de infractori pt faptul ca isi fac treaba si se uita faptele infractorilor, discutandu-se tot felul de aspecte administrative care nu mai au nici o legatura cu infractiunile comise de infractori si de multe ori pt asta trebuie sa le multumim si "avocatilor" gen doseanu (ce nume predestinat!).
Postat 03 Septembrie 2019, 11:32 de oradea_mea_si_a_ta
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON