URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 14 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
02 August 2020, 15:08

Cum poți primi 15.000 de euro de la stat pentru eficientizarea energetică a locuinței

Cum poți primi 15.000 de euro de la stat pentru eficientizarea energetică a locuinței sursa foto: alba24.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cei care doresc să-şi îmbunătăţească locuinţele din punct de vedere energetic vor putea primi un ajutor cuprins între 40.000 şi 70.000 de lei din partea statului, printr-un nou program al Ministerul Mediului, al cărui ghid a fost publicat în Monitorul Oficial, anunţă Alba24.ro.

Sunt, însă, câteva condiţii de îndeplinit. "Finanţarea nerambursabilă se acordă pentru creşterea cu cel puţin a unei clase energetice faţă de nivelul prezentat în cererea de finanţare, precum şi în funcţie de încadrarea tuturor indicatorilor în pragurile de finanţare descrise mai jos, fără a depăşi 60% din costul total de investiţie pentru implementarea măsurilor de creştere a performanţei energetice a clădirii", se arată în Ghidul programului, citat de Alba24.

Valoarea finanţării se acordă în funcţie de procentul cu care creşte eficienţa energetică a clădirii. Banii pot fi folosiţi pentru achiziţionarea de panouri solare termice, cazane cu condensare, pompe de căldură, ferestre izolante ori surse de iluminat cu LED.

În program sunt eligibile persoanele fizice cu domiciliul în România, proprietari sau coproprietari ai unor imobile.

Vezi care sunt celelalte condiţii, dar şi ce cheltuieli sunt eligibile, în articolul "În ce condiţii poţi primi 15.000 de euro pentru eficientizarea energetică a locuinţei. Ghidul, publicat în Monitorul Oficial"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Doamna noastră CrisDumi
pe lângă faptul ca e virus-oloagă, expert contabil, inginer poduri, drumuri, linii de tren/tramvai, expert in fonduri Europe, doctor, expert tramvaie, arhitect ArtNovoau, hingher, betonosta, protectoare a naturii, expertă in Bolojan, in guvernu ( tot ce înseamnă PNL ) , mai e si experta in AC , e si electrician. Ai grija fată ca unii sau unele ca tine leagă paratrăsnet-ul la masă ::::)))
Postat 02 August 2020, 22:39 de Sandu2100
Aviz "amatorilor" ... cu "guvernul meu" cu tot !?!
Scopurile acestui program ar trebui să urmărească "creșterea eficienței energetice a imobilelor" și "reducerea consumului energetic individual" !?! Nici vorbă de așa ceva ... este vorba de "comercializarea de echipamente din domeniul utilizării de soluții energetice alternative", vizând anumiți producători și distribuitori agreați cu "marca" CE !?! În loc să se urmărească soluții diverse, ce pot fi propuse de unii potențiali beneficiari ca răspuns la nevoia reducerii poluării și scăderea costurilor unitare la energia produsă și consumată ... programul acestor retardați care lansează astfel de programe, aduse "copy-paste" de la Bruxelles, se aplică doar pentru profitul unor fabricanți vest-europeni care inventează, la prețuri mari, tot felul de trăznăi inutile românilor !?! Un exemplu doar. Nu sunt eligibile pompele de căldură aer-aer cu eficiență energetică la încălzire de 1:5 / 1:6,5 (SCOP /SEER), pentru că sunt made in USA" ... dar sunt eligibile recuperatoarele ceramice cu ventilație (obligatoriu CE), care nu fac altceva decât să învârtă aerul interior și să-l treacă prin exterior pentru "primenire" și care mai au nevoie, ca să bage căldură, de intercalarea unor sobe pe lemne ori cărbuni, pe gaz sau pe coceni de porumb !?! Cât de nevolnici pot fi acești "guvernanți" care habar n-au pe ce lume trăiesc ... plătind cotizații la UE, pentru ca economiile unora de pe Sena ori Rin să nu scadă ?!?
Postat 02 August 2020, 19:11 de CrisDumi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON