URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 Ianuarie 2023, 15:38

CSM Oradea a pierdut finala Cupei României la polo, după un joc spectaculos cu Steaua

CSM Oradea a pierdut finala Cupei României la polo, după un joc spectaculos cu Steaua (foto: csmoradea.ro)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Poloiştii de la CSM Oradea au ratat primul obiectiv din actualul sezon competiţional. Jucătorii formaţiei bihorene au fost învinşi sâmbătă, la Otopeni, în finala Cupei României, de rivala Steaua, care s-a impus la limită, cu scorul de 14-13.

Meciul, care a fost transmis în direct de TVR 3, şi-a onorat de departe statutul de finală, rezultând o partidă echilibrată, spectaculoasă, cu multe goluri şi răsturnări de scor. Din păcate, steliştii s-au impus din nou şi frustrarea că jucătorii de la CSM au ratat un nou trofeu în fața rivalilor de la Steaua s-a instalat în rândul suporterilor echipei orădene. 

Pe de altă parte, echipa bucureşteană şi-a luat revanşa în faţa formaţiei orădene, după eliminarea din LEN Euro Cup.

În disputa de sâmbătă de la bazinul din Otopeni, elevii antrenorilor Ciprian Cîmpianu şi Christian Sandor nu au început prea bine jocul, văzându-se conduşi cu 3-0. Până la prima pauză, Tibi Negrean a redus din handicap, astfel că la finele primului sfert steliştii conduceau cu 3-1.

Sfetul II a început cu un nou gol al orădenilor, reuşit de Mihnea Gheorghe din 5 metri, dar apoi bucureştenii au replicat şi s-au desprins la 5-2. A fost momentul când orădenii s-au mobilizat şi au reuşit trei goluri consecutive, prin Nichita Ilisie, Tiberiu Negrean şi Mihnea Gheorghe, din nou din 5 metri. Astfel, pentru prima dată CSM a izbutit egalarea, 5-5.

Marius Ţic a respins un penalty, dar steliştii tot au marcat şi s-au despins la două goluri, pentru a intra în pauza mare cu 7-5.

În sfertul III, Mateja Asanovic a marcat pe contraatac, iar Vlad Dragomirescu a adus egalarea la 7.

Asanovic a înscris din nou şi, pentru prima oară, CSM a trecut în avantaj, scor 8-7. Steliştii au marcat şi ei, dar Levente Vancsik a readus Oradea în avantaj. Portarul Marius Ţic a avut din nou câteva intervenţii de efect, iar Mateja Asanovic a desprins Oradea la două goluri pe tabelă, numai că până în ultima pauză steliştii au mai reuşit şi ei un gol şi, cu opt minute înainte de final, tabela de marcaj indica scorul de 11-10 în favoarea echipei bihorene.

În ultimul sfert, Steaua a restabilit egalitatea, prin Neamţu din penalty, Negrean a readus CSM-ul în avantaj, însă Moskov a restabilit la 12 egalitatea, înscriind pentru Steaua.

Partida a rămas echilibrată şi spectaculoasă până la final. Mihnea Gheorghe a punctat din penalty, dar Steaua a reacționat, marcând de două ori şi revenind la conducere, scor 14-13 pentru bucureşteni.

Din păcate, Oradea nu a mai reuşit să înscrie până la final, irosind inclusiv o situație de superioritate numerică. De asemenea, CSM-ul a avut ultima posesie, dar o aruncare la colțul scurt nu a găsit ținta.

Astfel, finala Cupei României – ediţia 2023 s-a încheiat cu victoria la limită a steliştilor, scor 14-13.

Orădenii aşteaptă acum revanşa în campionat.

În meciul de sâmbătă cu Steaua, marcatorii echipei CSM Oradea au fost: Tiberiu Negrean – cu 5 goluri, Mateja Asanovic – cu 3 goluri, Mihnea Gheorghe – cu 2 goluri, Nichita Ilisie, Vlad Dragomirescu și Levente Vancsik – cu câte un gol fiecare. 

De la Steaua, Andrei Neamțu a înscris 4 goluri, Vlad Georgescu și Nebojsa Vuskovic au marcat câte 3 goluri, iar Nikola Moskov, Filip Klikovac, Nicolae Oanță și Dimitri Goanță câte un gol.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON