URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 Mai 2021, 18:15

CSM Oradea a pierdut cu 5-7 meciul 3 al finalei Superligii de polo, cu Steaua

CSM Oradea a pierdut cu 5-7 meciul 3 al finalei Superligii de polo, cu Steaua sursa foto: csmoradea.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fără aportul jucătorului sârb Dragoljub Rogac, formaţia orădeană de polo CSM nu a reuşit să se impună în meciul 3 al finalei Superligii Naţionale cu Steaua.

Desfăşurată sâmbătă la Bazinul Crişul, partida s-a încheiat cu victoria Stelei la o diferenţă de două goluri, scor 7-5.

Deşi atât componenţii echipei, cât şi suporterii CSM-ului erau încrezători înaintea disputei, după ce în meciul 2 de la Bucureşti, bihorenii s-au impus clar, de această dată, steliştii au fost mai buni şi şi-au apropiat victoria, făcând încă un pas important către adjudecarea trofeului.

Antrenorul Dorin Costrăş a început jocul cu Gojko Pijetlovic în poartă, Vlad Georgescu, Aplex Popoviciu, Silvian Colodrovschi, Ramiro Georgescu, Seya Adachi şi Ferec Czenk - jucători.

Primele minute au fost echilibrate, Steaua a deschis scorul prin Tudor Fulea, în timp ce Ferenc Czenk a reuşit să restabilească egalitatea.

Apoi, însă, lipsa lucidităţii din faza ofensivă a bihorenilor a dus la desprinderea Stelei, care până la prima pauză a mai marcat de două ori, prin Nicolae Oanţă şi Vlad Dragomirescu.

La începutul sfertului II, bucureştenii s-au desprins la 4-1, printr-un gol marcat de Andrei Prioteasa, dar replica orădeană a venit imediat, prin Alex Popoviciu, care a redus din handicap. Totuşi, la jumătatea confruntării, bucureştenii aveau trei avantaj, după ce a înscris şi fostul jucător al CSM-ului, Levente Vancsik, scor 2-5.

Secvenţa a treia a debutat foarte bine pentru orădeni, care în primele două minute au marcat de două ori, prin Bogdan Remeş şi Vlad Georgescu, apropiindu-se, astfel, la un singur gol, 4-5.

Bucureştenii s-au desprins din nou la două goluri, după o reuşită a lui Francesco Iudean, dar în ultima pauză s-a intrat cu scorul de 5-6, după ce pentru CSM a marcat şi Silvian Colodrovschi.

Sfertul IV, ultimele opt minute, au fost foarte disputate, orădenii au avut posibilitatea de a egala, dar au trimis mingea în bară. De partea cealaltă, şi steliştii au rispostat, dar Gojko Pijetlovic a scos salvator.

Cu un minut înainte de final, Steaua a mai marcat o dată, printr-un alt jucător care a cunoscut consacrarea la Oradea, Tiberiu Negrean, iar până la ultima sirenă nu s-a mai întâmplat nimic, astfel că steliştii s-au impus la o diferenţă de două goluri, cu scorul de 7-5.

"Din păcate, se repetă o mică istorie, e foarte greu să câştigi un meci marcând doar cinci goluri. Am mai păţit asta şi în primul meci de la Bucureşti. Din păcate, emoţiile, presiunea şi importanţa acestor meciuri, de multe ori îşi pun aprenta asupra jucătorilor. Azi nu am făcut un meci bun, dar trebuie să recunoaştem, am muncit mult, ne-am dăruit şi trebuie să felicit jucătorii din punctul ăsta de vedere. Se vede că suntem o echipă arţăgoasă, bătăioasă, dar nu ajunge doar dăruirea şi lupta pe care o facem în apă, ci trebuie s-o transformăm în goluri, categoric. Mâine, va fi un alt meci, eu cred că avem toate şansele să schimbăm un pic situaţia, să marcăm, dar scopul este foarte clar, trebuie să marcăm mult mai multe goluri, cu cinci goluri este foarte greu să câştigi un meci", a declarat, la final, antrenorul Dorin Costrăş.

Tehnicianul orădean a recunoscut că absenţa "stângaciului" Rogac a contat foarte mult în angrenajul formaţiei CSM. Acesta a fost suspendat, după ce atât el, cât şi jucătorul stelist Alexandru Gheorghe au primit roşu în meciul 2 de la Bucureşti.

Partida a patra din finala Superligii Naţionale la polo, CSM Oradea - Steaua, va avea loc duminică, de la ora 12, tot la Bazinul Crişul din Oradea. Meciul va fi transmis în direct de Look Sport.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON