URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 Octombrie 2022, 10:04

CSM Oradea a pierdut acasă şi cu HC Buzău şi a rămas în continuare fără victorie în Liga Zimbrilor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Handbaliştii de la CSM Oradea nu a găsit drumul spre victorie nici sâmbătă, când, în etapa a 6-a a primei ligi au jucat acasă cu HC Buzău.

Meciul, desfăşurat în Arena Antonio Alexe, s-a încheiat cu victoria la cinci goluri a oaspeţilor, scor 31-36, după ce şi la pauză buzoienii erau în avantaj, 16-19.

A fost totuşi o partidă spectaculoasă, cu numeroase realizări pe faza ofensivă a celor două echipe. Orădenii au început destul de bine și au trecut la conducere, ajungând să se desprindă la trei goluri, scor 13-10, după 18 minute. Din păcate însă, finalul primei reprize au apărut problemele atât în faza ofensivă, cât şi cea defensivă a gazdelor, iar oaspeţii au profitat, au egalat şi au trecut la conducere, adjudecându-şi prima repriză cu scorul de 19-16.

Echipa din Buzău a fost cea care a marcat primele goluri în repriza secundă, dar elevii antrenorilor George Tăutu şi Cosmin Liberţ au replicat bine şi au egalat situaţia pe tabelă la 22 și apoi la 23.

Din păcate, a urmat o nouă cădere în jocul bihorenilor, iar HC Buzău a fost mai eficientă, fapt ce i-a dat posibilitatea să se desprindă la cinci goluri.

Pe final de partidă, CSM nu a reuşit să mai recupereze din deficit, iar jocul s-a încheiat cu victoria oaspeţilor, la scorul de 36-31.

Astfel, echipa orădeană de handbal rămâne fără victorie şi fără vreun punct cucerit în actuala ediţie a Ligii Zimbrilor, fapt ce îi complică situaţia. De altfel, CSM Oradea şi CSM Odorheiu Secuiesc sunt singurele formaţii din primul eşalon care au 0 puncte şi au rămas în coada clasamentului, fiind de pe acum principalele candidate la evitarea retrogradării.

În partida de sâmbătă cu buzoienii, Emilian Turcu a fost cel mai eficace de la CSM Oradea, cu 9 goluri înscrise. L-a urmat Viorel Boșca, cu 6 goluri înscrise, Mark Kovacs și Valentin Ivancenco, cu câte 5 goluri. În schimb, de la formaţia buzoiană, Alesandar Glendza a fost principalul marcator, cu 9 reuşite, în timp ce Ionuţ Broască a punctat şi el de 7 ori.

Urmează o pauză de trei săptămâni pentru formația bihoreană, care îi poate ajuta pe elevii antrenorilor Tăutu şi Liberţ să devină mai omogeni. Următorul joc pentru handbaliştii de la CSM va avea loc pe data de 22 octombrie, tot acasă, cu SCM Politehnica Timișoara.


Etapa a 6-a a Ligii Zimbrilor la handbal masculin:

Miercuri, 28 septembrie

Minaur Baia Mare – Potaissa Turda 29-25

Vineri, 30 septembrie

CSM Bucureşti – CSM Bacău     30-23

Sâmbătă, 1 octombrie

CSM Oradea - HC Buzău  31-36

CSU din Suceava – CSM Odorheiu Secuiesc  40-30

CSM Vaslui – CSM Constanţa    27-30

CSM Focşani – SCM Politehnica Timişoara  27-25

Marţi, 15 noiembrie, ora 17:30

Steaua Bucureşti – Dinamo Bucureşti


Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
vanare de vant
Asta face asa zisa echipa de handbal! Cu un management visator, cu un antrenor jalnic si un lot de diletanti Oradea este in cadere libera spre desfiintare! Rezultatele sunt pe masura dorintelor presedintelui baschetbalist care doar asa poate striga din toti rarunchii "ce v-am zis eu ca aruncam banii pe fereastra cu handbalul!" Orice club normal dupa 7 infrangeri consecutive, fara perspectiva unor victorii salvatoare ar fi schimbat ceva acum, cand mai este timp pentru slavare! Sau poate e greu, sau chiar imposibil, ca cvasiantrenorasul sa realizeze ca n-are nici o treaba cu acest fenomen si sa lase pe altii mai priceputi! La fel ca si alti spectatori prezenti la sala, nu mai vin la nici un meci pina nu se schimba ceva. Mult succes!
Postat 02 Octombrie 2022, 21:33 de tititeasca
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON