URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 Decembrie 2021, 22:22

CSM Oradea a învins la 20 de goluri echipa din Târgu Jiu şi şi-a asigurat primul loc în serie

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Deşi a trimis în teren mai mult jucătorii tineri, care de regulă evoluează mai puţin, formaţia de handbal masculin CSM Oradea a defilat sâmbătă, pe teren propriu, în disputa cu CSU Constantin Brâncuşi Târgu Jiu, echipă pe care a învins-o categoric, la o diferenţă de 20 de goluri, cu scorul de 49-29.

Meciul, care a contat pentru etapa a 12-a a campionatului Diviziei A, Seria C, a avut loc la Arena Antonio Alexe şi s-a desfăşurat cu spectatori, accesul publicului fiind permis acum în limita a 30% din capacitatea tribunei. Au fost prezenţi însă doar câteva zeci de suporteri, care au salutat victoria elevilor antrenorului George Tăutu.

După cum o arată şi scorul, jocul a fost controlat cu autoritate de orădeni, care după cinci minute au început să se desprindă pe tabelă. Astfel, la jumătatea primei reprize conduceau deja cu zece goluri, scor 18-8, pentru a se desprinde la 13 goluri (scor 23-10) în minutul 23. În cele din urmă, prima repriză au câştigat-o cu 25-14.

În partea a doua, antrenorul George Tăutu a mai schimbat jucătorii, rulând întreg lotul avut la dispoziţie, iar diferenţa a continuat să crească, astfel în minutul 50 tabela consemna o diferenţă de 18 goluri în favoarea CSM-ului, care conducea cu 40-22.

Până la final s-a ajuns ca bihorenii să aibă un avantaj de 20 de goluri, avantaj cu care s-a încheiat, de altfel, şi partida, cu scorul de 49-29.

"Mă bucur că am putut să rulăm tot lotul şi să le dăm mai multe minute de joc celor tineri, ceea ce a fost de bun augur pentru noi. M-au mulţumit parţial, pot să spun, pentru că încă mai avem de lucru la chestiile tehnice individuale. Mai avem două etape, pentru care ne vom pregăti special. Ne dorim să obţinem victorii şi în aceste două meciuri. Am avut un parcurs bun până acum, dar noi ne pregătim şi pentru următoarele meciuri, după care va urma faza a doua a campionatului, unde vom avea parte de jocuri mult mai dificile şi de deplasări lungi", a declarat, după partidă, pentru BIHOREANUL, antrenorul echipei CSM Oradea, George Tăutu.

După acest rezultat, formaţia orădeană şi-a asigurat prima poziţie a clasamentului Seriei C a Diviziei A, deşi mai sunt două etape înainte de finalul primei faze a competiţiei.

Principalul marcator al handbaliştilor de la CSM a fost sâmbătă Sebastian Sfârlea, autor a 12 goluri, dintre care unul din aruncare de la 7 metri. L-au urmat: Ionuţ Băban cu 8 goluri, Paul Oarga şi Szasz Csongor, autori a câte 6 goluri, Benjamin Szabo, George Breban şi Marius Mlinacsik cu câte 4 goluri, Bogdan Bora şi Bogdan Huţanu cu câte 2 goluri şi Radu Răzvan Radu cu un gol.

De partea cealaltă, cel mai eficace de la gorjeni a fost Bogdan Ivăşchescu, cu 9 goluri. L-au urmat Vlad Constantin Buioca-Bondoc cu 6 goluri şi Ionuţ Bogdan Mazilu, autor a 5 goluri.

În etapa viitoare, CSM Oradea va juca în deplasare, pe terenul celei de-a treia clasate, Universitatea Craiova, sâmbătă, 11 decembrie, pentru ca ultimul joc din prima fază a campionatului şi din acest an calendaristic să îl aibă pe teren propriu, cu Unirea Sânnicolau Mare, sâmbătă, 18 decembrie.


Rezultatele etapei a 12-a din Seria C a Diviziei A la handbal masculin:

CSM Reşiţa – AHC Drobeta Turnu Severin 41-24
CSM Oradea – CSU Constantin Brâncuşi Tg. Jiu 49-29
SCM Politehnica II Timişoara – Universitatea Craiova 40-38
CSU Poliethnica Timişoara – Unirea Sânnicolau Mare 23-26

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON