URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
01 Octombrie 2022, 23:27

CSM Oradea a învins Galatasaray Istanbul şi şi-a asigurat deja calificarea în turul II al Ligii Campionilor Europeni la polo! (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Poloiştii de la CSM Oradea s-au calificat pentru turul II preliminar al Ligii Campionilor Europeni încă de sâmbătă seară, cu o etapă înainte de încheierea turneului aferent Grupei B, turneu care are loc în aceste zile la Bazinul Olimpic „Ioan Alexandrescu”.

Într-un joc aşteptat ca fiind bătălia pentru locul 2 în grupă, CSM Oradea s-a impus în faţa turcilor de la Galatasaray Istanbul cu scorul de 12-8, după ce a condus şi cu şapte goluri, într-o partidă pe care a dominat-o de la început şi până la sfârşit.

Într-o atmosferă frumoasă, cu suportul publicului, dar şi cu instalaţia de sonorizare reparată, formaţia orădeană a început motivată partida, a reuşit să marcheze rapid primele două goluri, pentru a intra în prima pauză în avantaj cu 4-2.

Sfertul II a fost ceva mai echilibrat, CSM s-a distanţat la 5-2, dar turcii s-au apropiat la un singur gol, după care Vlad Dragomirescu a înscris pentru a stabili scorul la jumătatea confruntării, 6-4 pentru vicecampioana României.

S-au dezlănţuit în sfertul III

După pauza mare, elevii antrenorului Ciprian Cîmpianu au revenit parcă şi mai motivaţi, au marcat de trei ori, prin Mihnea Gheorghe, Levente Vancsik şi Mateja Asanovic, pentru a conduce deja cu cinci goluri înaintea ultimei reprize.

Şi debutul sfertului IV a fost excelent pentru echipa orădeană, care a înscris de două ori la rând, pentru a se desprinde la un maxim de şapte goluri, scor 11-4. De aici trupa bihoreană a redus tempoul, antrenorul Cîmpianu a făcut schimbări, dar şi arbitrii au avut anumite decizii ciudate, iar pe acest fond Galatasaray a redus din diferenţă, apropiindu-se la 8-11. Levente Vancsik a fost însă cel care a marcat ultimul în acest meci, iar CSM Oradea a câştigat cu 12-8, fapt care îi aduce calificarea în faza următoare a celei mai prestigioase competiţii continentale intercluburi, cu o zi înainte de încheierea turneului.

„Eu zic că a fost un meci echilibrat. Nu am făcut ceva deosebit, am încercat să rulez toţi jucătorii, astfel încât să îi pregătesc şi pentru meciul de mâine. Cred că prima repriză a arătat cam ceea ce vrem să jucăm. Să sperăm că aceasta o să putem aplica şi în ultimul meci, cel cu Savona. În rest, nu comentez decizii şi aşa mai departe, greşelile inerente legate de colectivitatea dintre jucători încă se văd. Avem nevoie de meciuri împreună ca să ne putem suda relaţiile de joc”, a declarat, la finalul partidei, pentru BIHOREANUL, antrenorul echipei CSM, Ciprian Cîmpianu.

Patru jucători de la echipa orădeană au reuşit câte două goluri în acest meci, Mateja Asanovic, Istvan Szabo, Vlad Dragomirescu şi Levente Vancsik. Celelalte patru goluri au fost înscrise de Tiberiu Negrean, Mihnea Gheorghe, Nichita Ilisie şi Silvian Colodrovschi.

„A fost destul de greu. Ne aşteptam să fie mai greu decât în meciul cu Tel Aviv, pentru că totuşi sunt mai mobili, sunt jucători mai buni. Sincer să fiu, nu mă aşteptam să conducem atât de clar încă din repriza a treia. Cu ocazia asta, am reuşit să folosim pe toată lumea, să rulăm tot lotul, acum râmâne de văzut ce facem în ultimul joc, cu Savona”, a declarat şi Istvan Szabo.

Marius Ţic, la primele jocuri pentru CSM

Aflat la al doilea joc oficial în poarta CSM-ului, Marius Ţic, portarul echipei naţionale, a avut şi de această dată câteva intervenţii îndelung aplaudate de public.

„După cum s-a văzut, am intrat foarte montaţi astăzi şi am reuşit să dăm şi două goluri foarte rapid, ceea ce ne-a permis să controlăm jocul în totalitate, chiar dacă au fost unele momente când ei s-au apropiat de noi destul de periculos. Nu am fost însă niciodată puşi în pericol, deoarece am simţit că avem un suflu mult mai bun decât la primul joc. Sperăm ca această performanţă să o repetăm şi la partida cu italienii de la Savona, dacă nu cumva să jucăm şi mai bine. Pentru mine personal, cel mai greu a fost la meciul cu Tel Aviv, chiar dacă atunci adversarul era mai slab, pentru că nu am apucat să joc niciodată pentru CSM Oradea şi pentru că atunci când m-am apucat de polo şi Oradea a fost de nouă ori la rând campionă națională, era visul meu să joc aici, în această atmosferă şi eu zic că, printre altele, mi-am îndeplinit şi acest vis. A fost presiune, dar echipa m-a ajutat să-mi intru în ritm şi să-mi găsesc locul în poartă aşa cum trebuie”, a declarat, la finalul jocului, Marius Ţic.

În prima partidă a zilei de sâmbătă, italienii de la RN Savona au dispus clar, cu scorul de 24-8 de israelienii de la ASA Tel Aviv. Astfel, înaintea ultimei etape a turneului, se ştie deja, CSM Oradea şi RN Savona au obţinut calificarea pentru turul II al Ligii Campionilor Europeni, în timp ce Galatasaray Istanbul şi ASA Tel Aviv vor lua calea celei de-a doua competiţii continentale, LEN Euro Cup.

Duminică, în ultima zi, de la ora 10, Galatasaray se va întâlni cu ASA Tel Aviv, în timp ce CSM Oradea va disputa, de la ora 11:30, derby-ul cu RN Savona.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON