URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
16 Decembrie 2014, 13:14

Handbaliştii de la CSM Oradea au câştigat cu 34-31 derby-ul cu Universitatea Cluj

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Handbaliştii de la CSM Oradea au încheiat sezonul oficial din 2014 cu o victorie pe care au repurtat-o luni, pe teren propriu, în cadrul etapei a XIII-a a campionatului Seriei B a Diviziei A, cu scorul de 34-31, în faţa celor de la Universitatea Cluj.

Meciul, care a reprezentat derby-ul ultimei runde din tur, a adus faţă în faţă echipele situate pe locul II, CSM Oradea, cu 30 de puncte, şi pe locul al III-lea, U Cluj Napoca, cu 29 de puncte.

Partida s-a dovedit a fi aprig disputată, iar acest lucru s-a soldat, din păcate, şi cu un accident grav al unui jucător de la CSM în prima repriză. Este vorba despre Silvian Amihăesi, care după un contact dur cu un adversar a căzut şi a rămas întins pe podea minute în şir, neputându-se ridica. Medicii de la Ambulanţă au intervenit însă şi l-au scos cu targa, el fiind apoi transportat la spital. El este acum în afara oricărui pericol, însă rămâne de văzut cât de mult va dura recuperarea lui.

Jocul a continuat apoi cu echipa clujeană în avantaj, de altfel, oaspeţii au condus în permanenţă pe durate primei reprize la diferenţe de 2-3 goluri, intrând la pauză cu scorul de 16-14 în favoarea lor.

În repriza a doua, elevii antrenorului Sebastian Tudor au început bine însă şi după cinci minute au trecut în avantaj, scor 18-17, iar mai apoi au reuşit să se desprindă chiar la 24-20, în minutul 41. Finalul de joc a redevenit tensionat, cu ospeţii alergând după egalare, numai că jucătorii bihoreni au ştiut să gestioneze bine jocul şi au câştigat în cele din urmă, cu scorul de 30-27.

Această victorie îi plasează pe orădeni pe locul secund în clasament la finele turului, cu 33 de puncte, la 6 puncte faţă de liderul HC Adrian Petrea Reşiţa şi cu 4 puncte mai mult decât formaţia de pe locul III, U Cluj Napoca.

Principalii marcatori ai partidei au fost Alex Farcaş şi Stelian Babici, ambii de la CSM Oradea, cu câte 10 goluri, urmaţi de Alexandru Pop şi Cristian Suciu, ambii de la U Cluj, cu câte 7 goluri.

Şi portarii celor două echipe s-au evidenţiat, Narcis Roca, de la U Cluj, scoţând mingi importante în prima repriză, iar de cealaltă parte, Marius Bistrian şi ulterior Adrian Gale au avut şi ei intervenţii importante pentru echipa orădeană, aplaudate la scenă deschisă de publicul orădean.


CSM Oradea - Universitatea Cluj Napoca 34-31 (14-16)

CSM Oradea: Marius Bistrian şi Adrian Gale - portari; Alexandru Farcaş 10 goluri (4 din 7 metri), Devid Munea 2, Alin Drăgan, Stelian Babici 10, Paul Nemenco, Georgel Haiduc 2, Cătălin Crăciun 3, Ioan Polocoşer 4, Eduard Szilagyi, Silvian Amihăesi 1, Angelo Svoboda 2 şi Răzvan Niţu. Antrenor: Sebastian Tudor.

U Cluj: Narcis Roca şi Călin Budişan - portari; Cosmin Ciuta, Vlăduţ Vlad 6 goluri, Alexandru Epure 1, Alexandru Pop 7, Bogdan Barb, Vlad Breazu, Alex Draia, Tibi Savu 4, Marian Zoicaş, Roland Zolyomi, Liviu Hosu 6, Dan Hordoan şi Cristian Suciu 7(2). Antrenori: Adrian Cercelaru şi Liviu Jurcă.

Au arbitrat: Cristian Băban şi Ionuţ Marta (ambii din Baia Mare).

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON