URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
04 Octombrie 2015, 10:11

CSM Digi a pierdut cu 7-9 prima manșă a jocului cu OSC Budapesta, din Liga Campionilor (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Deși și-au dorit să obțină un rezultat pozitiv, jucătorii de la CSM Digi Oradea au trebuit să se recunoască învinși sâmbătă seară, la Bazinul Olimpic Ioan Alexandrescu, în fața formației OSC Budapesta, în prima manșă din play-off-ul Ligii Campionilor Europeni. Partida s-a încheiat cu scorul de 7-9, după ce pe sferturi s-a consemnat: 2-3, 2-2, 1-3 și 2-1.

Organizatorii au pregătit foarte bine acest joc, cu Bazinul Olimpic Ioan Alexandrescu împodobit cu posterele jucătorilor formației orădene, dar și cu vitrina cu trofee, fotografiile de grup cu adjudecarea titlurilor naționale, precum și lista cu componența echipelor care au câștigat titlul în România în ultimii nouă ani. De asemenea, spectatorii au fost întâmpinați cu suveniruri, iar la sfârșit jucătorii echipei orădene le-au oferit autografe. Din păcate, în apă lucrurile n-au stat tocmai așa cum și-ar fi dorit clubul gazdă.

Partida a început într-o notă de echilibru, cu primul gol înscris de CSM Digi, prin M. Chioveanu. Oaspeții au egalat apoi prin B. Batori și chiar au preluat conducerea prin reușita lui G. Kovacs. Tibi Negrean a restabilit egalitatea, numai că primul sfert s-a încheiat în avantajul maghiarilor cu 3-2, după ce F. Salamon și-a trecut primul gol în cont.

Sfertul secund a fost cel mai echilibrat, cu câte două goluri reușite de cele două combatante, A. Crețu și A. Popoviciu înscriind pentru CSM, K. Graham și B. Batori pentru OSC. În acest fel, în pauza mare s-a intrat cu avantajul minim al oaspeților, scor 5-4 pentru OSC.

Din păcate, în sfertul al III-lea, ungurii s-au desprins decisiv, după ce au marcat trei goluri consecutiv, prin B. Batori, F. Salamon și D. Brguljan. În acest interval elevii antrenorului Kadar Kalman au înscris o singură dată, prin M. Chioveanu, astfel că în ultima pauză s-a intrat cu 8-4 pentru maghiari.

Diferența de patru goluri nu a mai putut fi surmontată în ultimele opt minute de joc de orădeni, care totuși au înscris de două ori, prin T. Negrean și M. Chioveanu, dar au și încasat un gol, de la F. Salamon. Astfel, rezultatul final a fost 7-9, ceea ce-i conferă prima șansă echipei maghiare pentru partida retur, programată pentru 17 octombrie, la Budapesta.

De precizat însă faptul că jucătorii de la CSM Digi au rămas deficitari la capitolul om în plus, nereușind să marcheze de multe ori, deși aveau superioritate numerică, De asemenea, orădenii au trimis și de patru ori mingea în bară în acest meci.

„Consider că echipa maghiară a fost mai bună astăzi, pe fondul în care nouă nu ne-a intrat șuturile, iar faza de om în plus a fost decisivă, ei au marcat, iar noi nu am marcat la început. (...) Nici noi nu am jucat la capacitatea noastră maximă, nu știu deocamdată de ce, o să stau să mă gândesc și să analizez meciul. Consider că diferența de două goluri pentru adversar la noi acasă este semnificativă, dar vom face tot posibilul să ne calificăm la ei”, a declarat după joc antrenorul orădean, Kadar Kalman.

Şi directorul de marketing al CSM Digi, Gheorghe Dunca, a concluzionat că ratările i-au costat pe orădeni. „Am fost dominați fizic, prin masivitatea jucătorilor formației maghiare, dar și prin golurile înscrise din acțiune de aceștia, în comparație cu noi. Am ratat foarte mult în această seară, ceea ce ne-a costat. În unele faze de joc putem afirma că am fost lipsiți de șansă chiar, deoarece am avut câteva șuturi trase în bară în momente critice ale meciului, momente care, dacă aveau alt deznodământ, puteau probabil să schimbe soarta meciului. De asemenea, nu am profitat nici de superioritățile numerice pe care le-am obținut iar acest aspect a contribuit și el la conturarea rezultatului final”, a spus Dunca, prefaţând şi un retur dificil.


CSM Digi Oradea – OSC Budapesta 7-9 (2-3, 2-2, 1-3, 2-1)

CSM Digi Oradea: Gojko Pijetlovic – Szabo Roland, Tiberiu Negrean 2 goluri, Dusan Markovic, Mihnea Chioveanu 3, Alex Popoviciu 1, Ramiro Georgescu, Vojislav Cupic, Andrei Crețu 1, Gheorghe Dunca (ctp.), Mihnea Gheorghe și Bogdan Remeș. Antrenor: Kadar Kalman

OSC Budapesta: Bisztritsanyi David – Deker Adam, Batori Bence 3, Nemet Toni, Juhasz Zsolt, Kovacs Gabor 1, Hegedus Gabor, Kevin Graham 1, Salamon Ferenc 3, Gor-Nagy Miklos, Erik Bundschuh și Drasko Brguljan 1. Antrenor: Vincze Balasz

Au arbitrat: Arcadij Voevodin (Rusia) și Dragan Stampalija (Croația). Delegat LEN: Jean Claude Demey (Franța)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON