URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 14 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
08 Iunie 2021, 14:35

CSM CSU Oradea se va duela din nou cu U BT Cluj, în finala Ligii Naționale de baschet masculin

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Baschetbaliștii de la CSM CSU Oradea se vor duela din nou în finala Ligii Naționale cu rivalii de la U-BT Cluj. Aceasta după ce și echipa clujeană a depășit faza semifinalelor, învingând cu scorul de 3-2 la general formația CSO Voluntari.

Conform calendarului provizoriu al finalei, primele două jocuri vor avea loc la Cluj, pe terenul celor de la U BT, echipă care la finele sezonului regulat a încheiat pe primul loc.

Jocul cu numărul 1 va avea loc miercuri, 9 iunie, de la ora 20, la BT Arena, iar partida a doua se va desfășura două zile mai târziu, vineri, 11 iunie, de la ora 20, în aceeași locație.

Apoi, săptămâna viitoare, seria jocurilor se va muta la Oradea, în Arena Antonio Alexe, unde marți, 15 iunie, va avea loc jocul cu numărul 3. Două zile mai târziu, joi, 17 iunie, dacă va mai fi necesar, tot aici se va desfășura și partida cu numărul 4 dintre cele două combatante.

Dacă după patru jocuri raportul întâlnirilor directe va fi egal, atunci meciul decisiv, cel cu numărul 5, se va desfășura la Cluj Napoca, duminică, 20 iunie.

Toate meciurile din finala Ligii Naționale de baschet masculin vor fi transmise în direct la TV, în producția celor de la DigiSport, dar și pe internet, în producția KeeMotion.

Referitor la jocurile din această săptămână de la Cluj Napoca, clubul organizator, U-BT, a oferit următoarele informații referitor la condițiile actuale, în contextul pandemiei COVID-19, de acces în incinta BT Arena:

CONDIȚII GENERALE DE ACCES

U-BT Cluj-Napoca emite bilete la meciul 1 din Finala Ligii Naționale de Baschet, U-Banca Transilvania vs. CSM Oradea, pentru până la 25% din capacitatea sălii BTarena.
Având în vedere legislația națională în vigoare privind desfășurarea evenimentelor sportive pe timp de pandemie de COVID-19, la meci pot asista următoarele categorii de persoane:

Persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare; documente necesare la intrare în sala: adeverința de vaccinare (pe hârtie sau pe telefon) și un act de identitate;

Persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore înaintea începerii meciului; documente necesare la intrare în sala: adeverință care certifică rezultatul negativ (emisă de un centru medical acreditat) și un act de identitate;

Persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2; documente necesare la intrare în sala: testul care confirmă infectarea cu virusul SARS-CoV-2 sau adeverința de vindecat și un act de identitate;

Persoanele care prezintă rezultatul negativ certificat de o unitate medicală al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore înaintea începerii meciului; documente necesare la intrare în sala: adeverința care certifică rezultatul negativ (emisă de un centru medical acreditat) și un act de identitate. Testele achiziționate din farmacie nu sunt valabile. Clubul U-Banca Transilvania va organiza un centrue de testare rapidă lângă BTarea, pe Aleea Stadionului lângă restaurantul 4Champions. Testarea este gratuită pentru fanii care prezintă biletul la meci.

La intrarea în sală, toți participanții vor fi supuși unui triaj epidemiologic. Masca este obligatorie astfel încât să acopere gura și nasul, pe toate durata în care participanții se află în interiorul sălii.

MINORI

- Copiii până la 3 ani inclusiv nu trebuie testați anti-COVID 19 și au acces în sală fără rezervarea locului;
- Copiii între 3 ani și 16 ani inclusiv trebuie să se înscrie într-una dintre categoriile B, C sau D descrise mai sus și urmează procedurile aferente;

- Copiii peste 16 ani trebuie să se înscrie într-una dintre categoriile A, B, C sau D descrise mai sus și urmează procedurile aferente.

ACHIZIȚIONARE BILETE

Suporterii CSM Oradea care doresc să asiste la Meciurile 1 și 2 ale finalei Ligii Naționale de baschet masculin au rezervat un sector de tribună în BT Arena. Pentru achiziționarea biletelor aceștia trebuie să se înscrie printr-un e-mail transmis către adresa fancsm@csmoradea.ro cu titlul “FINALA LNBM – Meciurile 1 și 2” în care să precizeze următoarele:

  • Numele complet.
  • Număr de telefon pentru contact.
  • Să confirme că se încadrează în oricare din condițiile de acces prezentate mai sus, iar la intrarea în BT Arena să prezinte documentele justificative.
  • Este obligatorie respectarea locului tipărit pe bilet și ocuparea scaunului care este marcat cu bulină verde.
  • Prețul unui bilet 15 lei (se plătește la fața locului).

CSM Oradea va centraliza solicitările suporterilor orădeni și le va comunica organizatorului, U-BT Cluj-Napoca, urmând să țină legătura cu doritorii pentru a le facilita accesul la cele două meciuri de la Cluj-Napoca cu mențiunea respectării condițiilor impuse de organizator în baza protocolului medical al Federației Române de Baschet în vigoare.

Suporterii sunt rugați să țină cont de faptul că la intrarea în BT Arena trebuie să prezinte documente justificative pentru vaccinare/testare și actul de identitate!

Transportul nu este asigurat!

Menționăm că organizatorul își rezervă dreptul de a elimina din sală orice persoană care nu respectă prevederile legale precum și indicațiile organizatorilor sau ale reprezentanților de securitate.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6156 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON