URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 15 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
11 Februarie 2023, 10:52

CSM CSU Oradea începe Cupa României cu duelul cu FC Argeş Piteşti. Turneul final se joacă la Constanța

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea s-au deplasat la Constanţa, unde, de sâmbătă, vor participa la turneul Cupei României, cu jocuri eliminatorii.

În primul tur, sferturile de finală, sâmbătă seara, „roş-albaştrii” vor întâlni echipa FC Argeş Piteşti, pe care au înfruntat-o recent în campionat şi pe care au reuşit s-o învingă la limită, cu scorul de 81-80.

Se anunţă din nou un duel interesant, între jucătorii echipei bihorene şi cei de la Argeş pregătiţi tocmai de Milan Mitrovic, fostul antrenor secund la CSM CSU Oradea (perioada 2014 și 2021).

După cum transmite conducerea clubului CSM, formația antrenată de Cristian Achim, Radovan Markovic și Marius Marinău s-a deplasat la Constanța în efectiv aproape complet. Singurul absent este Justin Carter, cel care se află în recuperare după intervenția suferită la genunchi. 

Jocul CSM CSU Oradea – FC Argeş este programat sâmbătă seara, de la ora 20, la Sala Sporturilor din Constanța şi va fi transmis în direct de Digi Sport.

Turneul Cupei României la baschet masculin de la Constanţa reuneşte opt echipe. Dacă va trece de FC Argeş, în semifinale, CSM CSU Oradea se va duela cu câştigătoarea jocului dintre CSM Athletic Constanța şi Rapid București (partidă programată tot sâmbătă de la ora 17:15). 

Meciul din penultimul act va avea loc luni seara de la ora 20. Dacă vor trece şi de acest duel, atunci, jucătorii echipei bihorene vor susţine finala, miercuri seara, de la ora 19.

Dacă formaţia bihoreană va ajunge să dispute finala, suporterii orădenilor sunt invitaţi la ora jocului, miercuri seara în Oradea Arena, unde vor putea urmări împreună, pe ecranele cubului sălii, care va fi coborât, duelul pentru trofeu.

De precizat însă că în Cupa României regulamentul este un pic diferit. Astfel, pe toată durata jocului, fiecare echipă este obligată să aibă în teren doi jucători români, iar unul dintre aceştia trebuie să aibă sub 23 ani. 

„La acest capitol FC Argeș îl are pe Mihai Măciucă, probabil cel mai rutinat jucător care încă nu a aniversat vârsta amintită. Un alt jucător tânăr cu experiență acumulată în primul eșalon este Radu Voinescu. În schimb, Oradea va replica cu un nucleu de tineri formați în propria academie. Luca Năstruț, Enzo Vescan și Marian Schmidt sunt jucătorii U23 ai CSM-ului la acest eveniment”, după cum mai transmite conducerea clubului CSM.


Programul Cupei României la baschet masculin de la Constanţa:

Sferturile de finală (sâmbătă, 11 februarie)
Ora 11:45    U-BT Cluj-Napoca - SCM Ohma Timișoara
Ora 14:30   CSO Voluntari - SCM U Craiova
Ora 17:15   CSM Athletic Constanța - Rapid București
Ora 20:00   CSM CSU Oradea - FC Argeș Pitești

Semifinalele (luni, 13 februarie)
Ora 17:15   Semifinala 1 – Se întâlnesc câștigătoarele primelor două sferturi de finală
Ora 20:00   Semifinala 2 – Se întâlnesc câștigătoarele ultimelor două sferturi de finală

Finala (miercuri, 15 februarie)
Ora 19:00  Se întâlnesc învingătoarele din semifinale


Toate meciurile vor putea fi urmărite la TV, pe canalele Digi Sport şi Prima Sport, dar şi pe internet, pe canalul de YouTube FRB TV.

Lotul echipei CSM CSU Oradea pentru turneul Cupei României îi cuprinde pe: Erick Neal, Tudor Gheorghe, Kris Richard şi Stephen Holt – fundaşi, Josh Bostic, Bobe Nicolescu, Enzo Vescan şi Luca Năstruț – extreme, Cătălin Baciu, Mark Ogden, Donatas Tarolis, Nikola Markovic şi Marian Schmidt – pivoţi.

De asemenea, pivotul Raul Mureșan este rezervă, urmând să fie chemat la Constanța în caz de nevoie.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6109 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON