URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 16 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 Martie 2023, 10:35

CSM CSU Oradea a obţinut o victorie in extremis cu BC CSU Sibiu: Coșul victoriei, marcat cu două secunde înainte de final

CSM CSU Oradea a obţinut o victorie in extremis cu BC CSU Sibiu: Coșul victoriei, marcat cu două secunde înainte de final foto: Facebook / CSM Oradea
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea au obţinut o victorie in extremis sâmbătă seara în Arena Antonio Alexe în faţa celor de la BC CSU Sibiu, după un joc foarte disputat, cu final dramatic.

Partida, care a contat pentru etapa a 21-a a Ligii Naţionale, respectiv etapa a 3-a din TOP 10 a campionatului primului eşalon baschetbalistic al ţării, s-a încheiat cu scorul de 81-80, după ce Donatas Tarolis a înscris punctele victoriei cu două secunde înainte de final.

Meciul a avut loc la Arena Antonio Alexe, întrucât Oradea Arena, unde îşi dispută mai nou jocurile de pe teren propriu baschetbaliştii orădeni, este ocupată în acest weekend cu întrecerile Campionatului Naţional de Dans Sportiv.

Suporterii celor două echipe, căci sibienii au fost însoţiţi de o galerie inimoasă, au creat o atmosferă deosebită, susținându-și frenetic încă dinainte de start favoriţii. 

Oaspeţii, foarte determinaţi

Formaţia sibiană a evoluat cu o determinare deosebită, s-a instalat la conducere, fiind în avantaj pe tabelă mai tot timpul. Orădenii au egalat o dată în primul sfert, dar după 10 minute de joc BC CSU Sibiu conducea cu 24-17. 

Şi în sfertul II echipa oaspete şi-a păstrat avantajul de pe tabelă, la pauza mare distanţându-se chiar la 8 puncte, scor 35-43.

Sfertul III a fost foarte disputat, Oradea s-a apropiat cel mai mult la şase puncte, scor 52-58, dar în ultima pauză oaspeţii conduceau tot cu opt puncte, scor 52-60.

Ultimele zece minute au adus o dispută crâncenă. Oradea a reuşit revenirea la jumătatea ultimei secvenţe, când pentru prima dată a trecut în avantaj, scor 66-65. Sibienii au trecut însă din nou la conducere, până cu un minut şi opt secunde înainte de final, când Kris Richard a transformat trei libere şi a egalat la 77.

Sibiul a marcat apoi un singur punct din libere, iar Tarolis a reacţionat pentru a duce din nou CSM CSU la conducere, scor 79-78, cu 32 de secunde înainte de final. A urmat atacul oaspeţilor, care au finalizat prin Gaston Whelan, scor 79-80, cu 12 secunde înainte de final.

Antrenorul Cristian Achim a solicitat time-out, iar la revenire, CSM CSU a înscris prin Donatas Tarolis, când au mai rămas două secunde de joc. Sibienii nu au mai avut timp de ripostă, iar formaţia bihoreană şi-a adjudecat victoria cu 81-80, un succes îndelung aplaudat de public.

Fairplay în declaraţii

„Felicit echipa din Sibiu pentru cum a luptat, pentru spiritul de competitori cu care au abordat întregul meci. Consider că pe tot parcursul meciului au fost mai buni decât noi. De altfel acest lucru este confirmat de evoluția scorului. Important este că nu am cedat și am reușit să recuperăm deficitul. A fost o atmosferă de excepție, fără ei (suporteri) nu cred că puteam să revenim de această dată. Mulțumim frumos tuturor celor care au venit la sală, ne-au sprijinit și susținut până la final. Îi rog să ne fie alături în continuare și îi așteptăm cu brațele deschise la Oradea Arena în număr cât mai mare pentru următoarea bătălie. Avem nevoie de toată energia și entuziasmul lor”, a declarat, la finalul jocului, Donatas Tarolis, jucătorul lituanian care a adus victoria CSM-ului, prin punctele marcate pe final. El a fost, de altfel, cel de-al doilea marcator, cu 18 puncte, după Erick Neal, care a înscris 20 de puncte. 

Au mai înscris pentru CSM CSU: Mark Ogden - 14 puncte, Kris Richard - 12 puncte, Nikola Markovic - 10 puncte, Cătălin Baciu – 4 puncte şi Stephen Holt – 3 puncte.

De partea cealaltă, de la BC CSU Sibiu, Gaston Whelan a a fost cel mai eficace, cu 18 puncte, în timp ce Monyea Pratt și Roberts Blumbergs şi-au trecut în cont câte 14 puncte.

„Jocul te răsplăteşte”

„În primul rând doresc să felicit echipa adversă. Sibiu a jucat extraordinar. Bravo lor. Mă așteptam la un meci greu și întotdeauna după pauze e foarte greu de prevăzut cum vor reacționa echipele. Nu este o scuză, dar noi am avut patru jucători care nu s-au antrenat cu echipa, fiind în programul naționalelor. Practic am avut 6-7-8 jucători la antrenament. CSU Sibiu a făcut un joc absolut magnific, după părerea mea. Ne-au dominat în foarte multe aspecte. Au alergat mai bine, au citit jocul mai bine, au fost mai calmi. Principalul nostru merit este că nu am cedat și am luptat literalmente până în ultima secundă. Jocul te răsplătește câteodată. Așa că felicit încă o dată Sibiul pentru cum a jucat. Totodată, felicitări pentru echipa mea pentru că nu a renunțat. La un moment dat părea un meci greu de câștigat pentru noi”, a declarat, după încheierea partidei, antrenorul principal al CSM-ului, Cristian Achim.

După această dispută, CSM CSU Oradea a ajuns la un bilanţ la 9-1 în TOP 10. 

Miercuri, 8 martie, de la ora 19, CSM CSU Oradea va juca din nou acasă, dar de această dată la Oradea Arena, restanţa cu Rapid Bucureşti, din cea de-a doua etapă a fazei a doua a campionatului Ligii Naţionale. Se anunţă un joc şi mai dificil, întrucât Rapidul ocupă locul al III-lea, cu un bilanţ de 8-2.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.596 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON