URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 14 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
19 Februarie 2022, 01:00

CSM CSU Oradea a câştigat Grupa K din FIBA Europe Cup. Cu cine vor juca baschetbaliştii în sferturile de finală (FOTO)

CSM CSU Oradea a câştigat Grupa K din FIBA Europe Cup. Cu cine vor juca baschetbaliştii în sferturile de finală (FOTO) (sursa foto: FIBA Europe Cup, Roby Boros)
CSM CSU Oradea a câştigat Grupa K din FIBA Europe Cup. Cu cine vor juca baschetbaliştii în sferturile de finală (FOTO) (sursa foto: FIBA Europe Cup, Roby Boros)
CSM CSU Oradea a câştigat Grupa K din FIBA Europe Cup. Cu cine vor juca baschetbaliştii în sferturile de finală (FOTO) (sursa foto: FIBA Europe Cup, Roby Boros)
CSM CSU Oradea a câştigat Grupa K din FIBA Europe Cup. Cu cine vor juca baschetbaliştii în sferturile de finală (FOTO) (sursa foto: FIBA Europe Cup, Roby Boros)
CSM CSU Oradea a câştigat Grupa K din FIBA Europe Cup. Cu cine vor juca baschetbaliştii în sferturile de finală (FOTO) (sursa foto: FIBA Europe Cup, Roby Boros)
CSM CSU Oradea a câştigat Grupa K din FIBA Europe Cup. Cu cine vor juca baschetbaliştii în sferturile de finală (FOTO) (sursa foto: FIBA Europe Cup, Roby Boros)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea au făcut un joc bun şi au câştigat la o diferenţă clară derby-ul grupei K din FIBA Europe Cup, terminând pe primul loc în serie.

La Arena Antonio Alexe, în prezenţa a circa 600 de spectatori (numărul maxim posibil în contextul restricţiilor), "roş-albaştrii" au primit vineri seara replica echipei campioane a Portugaliei, Sporting Lisabona.

Mereu la conducere

Ambele formaţii au venit cu un bilanţ de patru victorii şi o înfrângere, astfel că formaţia câştigătoare şi-a şi adjudecat locul 1 în grupă, fapt care îi permite să joace meciul retur din sferturile de finală pe teren propriu.

Trupa pregătită de Cristian Achim şi-a luat revanşa faţă de propriii suporteri după eşecul surprinzător din campionat, de la Constanţa, s-a instalat la conducere încă din start şi a rămas acolo pe tot parcursul partidei. Tehnicianul a început partida cu: Bickauskis, Richard, Holt, Green şi Gavrilovic. Debutul a fost bun, CSM CSU s-a distanţat la 7-0, după care lusitanii au revenit, dar scorul primei pauze a fost 11-7 pentru trupa bihoreană.

Sfertul secund a fost ceva mai echilibrat, Sporting s-a apropiat ameninţător în mai multe rânduri, dar orădenii au reacţionat de fiecare dată şi s-au menţinut în avantaj. S-au consemnat însă mai multe erori de ambele părţi. Atât CSM CSU, cât şi Sporting au înscris câte 14 puncte, iar în acest fel, la jumătatea confruntării, tabela de marcaj indica scorul de 25-21 în favoarea vicecampioanei României.

(sursa foto: FIBA Europe Cup, Roby Boros)

Victorie la 17 puncte

La reluare, CSM CSU a fost la timonă, reuşind un parţial de 8-2, fapt care i-a permis să se desprindă la zece puncte diferenţă. Sporting a reacţionat însă şi s-a apropiat din nou pe tabelă, astfel că în ultima pauză s-a intrat cu scorul de 44-41 pentru CSM CSU. Încurajaţi şi de public, jucătorii formaţiei orădene s-au descătuşat în ultima secvenţă, când au făcut un joc foarte bun, au marcat mult de la distanţă, iar Stephen Holt a strălucit prin realizările avute.

Având la un moment dat avantaj de 20 de puncte, antrenorul Cristian Achim şi-a permis să trimită în teren şi jucătorii mai tineri, iar Vlad Marinău a răsplătit publicul cu o reuşită spectaculoasă de la distanţă.

Cel mai spectaculos coş de trei puncte l-au reuşit însă lusitanii, chiar pe sirena de final, când au marcat din jumătatea proprie. Astfel, rezultatul final a consfinţit o victorie la 17 puncte pentru CSM CSU Oradea, scor 72-55, fapt care a declanşat bucuria la final, echipa bihoreană savurând victoria în faţa propriilor suporteri. 

(sursa foto: FIBA Europe Cup, Roby Boros)

Mulţumiri suporterilor

"Am obţinut o victorie foarte importantă, nu doar pentru palmares, ci şi pentru faptul că ne-am clasat pe primul loc în grupă. Mulţumesc băieţilor pentru efortul depus şi că s-au dăruit total, de la primul angajament şi până la final. Am ţinut Sporting la 55 puncte marcate şi invit pe toată lumea să arunce o privire asupra numărului de puncte pe care această echipă le marchează cu regularitate. Le mulţumesc suporterilor noştri, deoarece pur şi simplu jucăm mai bine atunci când îi avem alături de noi. Nu ştiu să explic, dar simţim cu toţii că aceşti oameni ne ajută când sunt lângă noi", a declarat antrenorul Cristian Achim, imediat după joc.

Omul meciului a fost de această dată Stephen Holt, care a totalizat 21 puncte. Alex Gavrilovic a marcat şi el 14 puncte, iar Dovis Bickauskis a înscris 11 puncte pentru CSM CSU, în timp ce de la lusitani cel mai eficace a fost Travante Williams, cu 16 puncte înscrise.

"Sunt foarte, foarte fericit"

Cu acest meci s-a încheiat Grupa K, iar CSM CSU Oradea s-a clasat pe primul loc, cu 5 victorii şi o singură înfrângere, lâsând în urma sa echipele Sporting şi Benfica, ambele din Lisabona, şi Trefl Sopot din Polonia.

"Sunt foarte, foarte fericit pentru performanţa pe care am obţinut-o. Cu siguranţă nu am fost creditaţi cu prima şansă la startul acestei faze a competiţiei, dar iată că am reuşit să câştigăm grupa din care am făcut parte. În plus, am încheiat această fază cu cinci victorii, ceea ce este o realizare deosebită. A fost şi un meci aniversar. Am ajuns la 75 de meciuri jucate pe plan internaţional, ceea ce spune foarte multe, unde am ajuns şi ce am realizat. Această echipă a crescut din toate punctele de vedere, atât sportiv, cât şi organizatoric. Am învăţat cu toţii pe acest drum şi este cu adevărat remarcabil că am ajuns aici. Ştiam că ne vom împerechea cu echipele cele mai puternice rămase în competiţie în sferturile de finală. Vom întâlni Bahcesehir în sferturile de finală, existând posibilitatea să jucăm într-o sală de excepţie, cea a lui Fenerbahce. Întotdeauna ne-am dorit să jucăm în cupele europene deoarece acestea ne duc în locuri care te fac să te simţi împlinit. Vom face tot ce depinde de noi să fim competitivi împotriva unei echipe provenite din puternicul campionat al Turciei. De asemenea, îmi doresc să avem o sală plină la meciul retur, dar asta rămâne de văzut ce va fi până atunci", a mai precizat Cristian Achim.

Ca urmare a faptului că a terminat pe primul loc în grupă, CSM CSU Oradea va juca în sferturile de finală cu echipa turcă Bahcesehir College Istanbul. Prima partidă se va disputa în deplasare, iar meciul retur la Oradea. Cele două partide se vor desfăşura în perioada 8-17 martie.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6156 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON