URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
10 Aprilie 2022, 11:43

CSM CSU Oradea a câştigat meciul cu SCM U Craiova în care spectatorii au trăit cu sufletul la gură finalul de joc

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Într-un meci foarte important pentru intrarea între primele patru echipe ale campionatului, baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea au reuşit să se impună sâmbătă seara, la Arena Antonio Alexe, cu scorul de 63-61, în faţa celor de la SCM U Craiova.

„Singurul lucru bun a fost victoria”

Foarte determinaţi să-şi apropie victoria, elevii antrenorului Cristian Achim au început bine partida şi, după ce şi-au adjudecat primul sfert cu 20-15, în secvenţa a doua s-au desprins considerabil, pe fondul unui joc foarte bun în defensivă. În aceste zece minute "roş-albaştrii" au fost imbatabili, câştigând secvenţa cu 22-8.

În acest fel, în pauza mare s-a intrat cu un avantaj de 19 puncte, scor 42-23.

În jumătatea a doua, situaţia s-a schimbat însă radical. Mult mai agresivă, echipa olteană a început să recupereze, în timp ce bihorenii nu au mai găsit soluţii în atac.

Ca urmare, CSM CSU a înscris în sfertul III numai 12 puncte, în timp ce craiovenii au marcat 21 de puncte, diferenţa dintre cele două combatante fiind la ultima pauză de zece puncte, 54-44 în favoarea CSM-ului.

Pe val, jucătorii formaţiei craiovene au continuat asaltul şi în ultima secvenţă, revenirea ameninţătoare a celor de la SCM U făcându-i pe fanii "roş-albaştrilor" să trăiască cu sufletul la gură finalul de joc.

CSM CSU nu a reuşit decât 9 puncte în sfertul IV, faţă de 17 ale echipei craiovene, dar totuşi victoria a aparţinut vicecampionilor, CSM CSU Oradea impunându-se cu 63-61.

"Singurul lucru bun este victoria. Sunt foarte nemulţumit de abordare. În special în repriza a doua, când probabil o parte dintre jucătorii noştri s-au considerat câştigători. Sunt foarte supărat din acest motiv, deoarece este inadmisibil să pierdem atât de multe posesii din nimic. La un moment dat nu mai ştiam cui să cer să ia mingea ca să nu o pierdem, să avem posibilitatea să trecem de centrul terenului şi să avem şansa să aruncăm la coş. Sunt supărat. Dacă vom continua în acest mod nu vom avea nicio şansă şi probabil vom pierde din primul tur al play-off-ului. Le-am comunicat jucătorilor acelaşi lucru în vestiar după meci. Este pur şi simplu inadmisibil să te prezinţi în acest mod. Doar trei jucători au fost ce trebuie pe tot parcursul acestui meci. În trei jucători nu se poate juca baschet", a declarat, la final, antrenorul echipei bihorene, Cristian Achim.

„Puteam să jucăm mult mai bine”

Principalul marcator al formaţiei CSM CSU a fost de această dată Mark Ogden, cu 15 puncte. L-a urmat Stephen Holt, cu 10 puncte, în timp ce Kris Richard şi Cătălin Baciu şi-au trecut în cont câte 9 puncte.

De la echipa craioveană, Michael Qualls a fost cel mai eficace, cu 22 de puncte înscrise.

"Am avut o primă repriză colectivă de excepţie. Apărarea a fost la nivel înalt, mingea a circulat bine în atac şi am reuşit să marcăm 40 de puncte chiar dacă nu ne-a mers de la semicerc aşa cum s-a întâmplat în meciul direct de la Craiova. Referitor la repriza a doua, am început bine sfertul al III-lea şi a fost un joc acceptabil pentru noi, dar lucrurile ne-au scăpat complet de sub control în sfertul IV. Mi s-a părut că ne-am lenevit, nu am avut avut foame în atac şi am grăbit anumite situaţii. Nici apărarea nu a funcţionat aşa cum ar fi trebuit.Până la urmă o victorie este o victorie. E clar că puteam să jucăm mult mai bine. Ne-am şi dorit acest lucru, dar lucrurile nu funcţionează întotdeauna aşa cum ne dorim. E clar că repriza secundă a acestui meci ne dă un pic înapoi, dar câteodată acest lucru poate să ne ajute. Sper că vom trage concluziile necesare",  a declarat, la rândul său, la finalul meciului, jucătorul Stephen Holt.

În urma acestui rezultat, CSM CSU Oradea a ajuns la un bilanţ de 18 victorii şi 7 înfrângeri, iar cu cele 43 de puncte se situează pe poziţia a IV-a în ierarhia la zi a Ligii Naţionale.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON