URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 19 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Voi nu simțiți că, încet, încet, sportul bihorean se duce la vale? Că, deși acum se dau mult mai mulți bani decât înainte, rezultatele sunt mai modeste? Ne-om fi prostit noi sau s-or fi deșteptat adversarii? Dacă la baschet am ajuns să tremurăm la meciurile cu Voluntarii, care joacă în sala căminului cultural din localitate, înseamnă că am făcut ceva greșit. Sigur, suntem în finală cu Clujul, dar parcă nu mai avem tăria de a aduce titlul acasă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
19 Septembrie 2021, 00:19

CSM CSU Oradea a câştigat ediţia din acest an a Memorialului Antonio Alexe, după ce a trecut şi de FC Argeş

CSM CSU Oradea a câştigat ediţia din acest an a Memorialului Antonio Alexe, după ce a trecut şi de FC Argeş sursa foto: www.csmoradea.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea s-au impus şi sâmbătă seară, în ultimul joc al Memorialului Antonio Alexe, turneu internaţional amical, care s-a desfăşurat în această săptămână în sala care cinsteşte memoria marelui sportiv.

După ce joi „leii roşii” i-au învins la limită pe bulgarii de la Rilski Sportist, cu 70-69, sâmbătă ei au câştigat şi cu FC Argeş Piteşti, cu scorul de 67-62 şi astfel au încheiat pe primul loc, cucerind trofeul pus în joc.

Şi partida cu piteştenii a demarat sub semnul echilibrului, dar treptat CSM-ul a trecut în control, având o rotație mai lungă și un nivel de agresivitate superior. După primele zece minute de joc CSM CSU conducea deja cu scorul de 22-14.

În sfertul secund avantajul s-a menţinut, chiar mai mult decât atât, elevii antrenorului Cristian Achim ajungând să conducă la mai mult de zece puncte. Totuşi, în pauza mare s-a intrat cu nouă puncte avans pentru bihoreni, scor 38-29.

Sfertul al treilea a adus însă revirimentul piteştenilor, care, cu un joc mai agresiv, au redus din handicap, ajungând până în ultima pauză să se apropie la 50-45.

Chiar dacă în jumătatea secundă jocul orădenilor a scârţâit, CSM CSU nu a cedat avantajul de pe tabelă până la final, când s-a consemnat 67-62. Astfel, cu două victorii din două posibile, formaţia orădeană s-a clasat pe primul loc şi a câştigat turneul pe care l-a organizat pentru a noua oară.

„A fost un turneu util după părerea mea. Au fost două meciuri în compania unor echipe bune. În mod evident nu ne aflăm într-o formă sportivă bună. Poate că ar mai fi avut nevoie de încă un meci de pregătire, dar asta este situația și sperăm să jucăm bine în următoarele două confruntări”, a declarat, la finalul jocului, antrenorul principal al formaţiei CSM CSU, Cristian Achim.

În meciul cu piteştenii, nou-venitul Alex Gavrilovic a înscris 16 puncte, fiind cel mai eficace de la CSM CSU. El a fost secondat de Dovis Bickauskis, cu 10 puncte. De partea cealaltă, Tudor Gheorghe a fost principalul marcator de la piteşteni, cu 18 puncte.

De menţionat că la formaţia orădeană nu evoluat sâmbătă Garlon Green, care la jocul de joi a fost printre cei mai buni, dar şi din angrenajul echipei argeșene au lipsit Ilari Seppala, Goran Gajovic și Mladen Jeremic.

Acesta a fost ultimul meci amical disputat de CSM CSU Oradea în această vară. În total, „roş-albaştrii” au susţinut cinci partide de verificare, obţinând patru victorii şi fiind învinşi doar de Steaua Roşie Belgrad, la turneul din Serbia.

„Eu zic că echipa se află exact în punctul în care am gândit că trebuie să se afle. Nu am făcut pregătire tactică sau ceva specific pentru niciunul din meciurile pe care le-am disputat. Am considerat că avem alte obiective în această primă lună de activitate, iar meciurile disputate au fost simple antrenamente. De aceea cred că ne aflăm în punctul în care am vrut să ne aflăm. Să sperăm că vom intra în formă sportivă optimă în 2-3 săptămâni”, a mai afirmat tehnicianul Cristian Achim.

Primul joc oficial din noul sezon competiţional pentru CSM CSU Oradea va avea loc vineri, 24 septembire, de la ora 20, în deplasare, cu SCM U Craiova, în primul tur din cadrul Cupei României.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON