URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 09 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La nivel de Oradea şi Bihor, aşa cum arată marile proiecte de investiţii, este evident că în doi-trei ani vom avea o infrastructură aeroportuară, feroviară şi rutieră absolut rezonabilă. La fel e şi cu spitalele şi şcolile, care, după ani buni de investiţii, încep să ofere condiţii mai mult decât decente.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Pe 9 iunie, românii îşi vor alege nu doar primarii, ci şi eurodeputaţii. Suntem tentaţi să ignorăm importanţa scrutinului european, deşi afacerile europene sunt de fapt afaceri interne, ale noastre. Ne privesc direct, căci şi noi putem hotărî cum sunt gestionate, trimiţând în PE 33 de reprezentanţi şi având un comisar în executivul Uniunii.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Octombrie 2020, 14:00

Criza SARS-CoV-2 în Bihor: Sub 100 de îmbolnăviri, dar patru noi decese în ultimele 24 de ore

Criza SARS-CoV-2 în Bihor: Sub 100 de îmbolnăviri, dar patru noi decese în ultimele 24 de ore (sursa foto: www.zf.ro)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În Bihor au fost identificate în ultimele 24 de ore încă 82 de persoane infectate cu Covid, potrivit informaţiilor date publicităţii marţi de către Grupul de Comunicare Strategică. Astfel, de la începutul crizei sanitare şi până în prezent, numărul total al infectărilor a ajuns la 4.771.

4 decese 

Între persoanele recent diagnosticate sunt şi doi medici ai Spitalului Municipal Dr. Pop Mircea din Marghita, un chirurg şi un specialist în boli interne, precum şi un specialist ATI al Spitalului Municipal din Oradea.

Depistarea noilor îmbolnăviri a avut loc după ce în cursul zilei de luni au fost făcute 664 teste PCR (390 la Spitalul Judeţean, 202 la Spitalul Municipal din Oradea şi 72 la Marghita), ceea ce înseamnă că 13,16% din totalul analizelor au confirmat infectarea persoanelor testate. Dintre cele 664 analize, 41 au fost repetări ale testelor pentru persoane confirmate anterior cu Covid.

Persoanele recent diagnosticate sunt din Oradea, Hidişelu de Sus, Bratca, Oşorhei, Tăuteu, Remetea, Sânmartin, Sântandrei, Tinca, Olcea, Marghita, Abrămuţ, Săcueni. Din cele 82 de persoane diagnosticate cu Covid, 38 provin din alte judeţe.

În ultimele 24 de ore, în Spitalul Municipal din Oradea au încetat din viaţă încă patru pacienţi. Astfel, bilanţul deceselor a urcat la 175.

În schimb, numărul vindecărilor stagnează în Bihor la 3.457, deoarece în acest interval nu a fost declarată nici o persoană vindecată.

Marţi dimineaţă, în Spitalul Municipal erau internate 314 persoane, iar în judeţ erau 1.151 cazuri active (cu 47 mai multe decât vineri).

Bihor: 1,43 cazuri la mie

În Bihor, incidenţa infectărilor cu SARS-CoV-2 pe ultimele două săptămâni este, potrivit autorităţilor, de 1,43 cazuri la mia de locuitori (în ziua precedentă fiind de 1,36).  

Dintre judeţele vecine, doar Satu Mare mare are o rată de infectare sub 1,5 la mie (la Satu Mare este de 0,97), în timp ce în toate celelalte depăşesc acest nivel: Alba (3,06), Cluj (2,52), Sălaj (2,2) şi Arad (1,87).

Controale şi amenzi

Ca de obicei, şi în ultimele 24 de ore echipele mixte de polițiști și jandarmi din Bihor au executat mai multe misiuni pentru combaterea răspândirii noului coronavirus.

Conform informaţiilor furnizate de Prefectura Bihor, polițiștii și jandarmii au verificat 2.052 de persoane carantinate și 557 persoane izolate la domiciliu.

De asemenea, echipele mixte au făcut verificări cu privire la respectarea măsurilor de protecție individuală și a prevederilor legale în vigoare, fiind controlate 99 de societăți comerciale și 83 mijloace de transport în comun.

În urma controalelor au fost aplicate 70 sancțiuni contravenționale, dintre care 31 cu avertisment scris și 39 cu amenzi în valoare cumulată de 18.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.55/2020 privind măsurile pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

Evoluţia în ţară

La nivel naţional, Grupul de Comunicare Strategică a anunţat 3.400 noi îmbolnăviri şi 65 decese, astfel încât bilanţul cazurilor Covid de la începutul pandemiei a ajuns la186.254, iar al deceselor la 5.996.

În unitățile sanitare de profil din întreaga ţară erau internate 10.266 persoane cu Covid, dintre care 768 în secţii de Terapie Intensivă.  

Pe teritoriul României, 20.352 persoane confirmate cu SARS-CoV-2 erau în izolare la domiciliu, iar 9.880 în izolare instituționalizată. De asemenea, 50.285 persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată 16 persoane.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Domnului Cris, cu toata dragostea
Publicati niste date (foarte bine si de apreciat) dar le cam lipseste (datelor) logica de conectare. Carevasazica, am si eu neste intrebari: 1. Spuneti ca au fost depistate inca 82 de persoane ca avand Covid si insirati localitatile (iarasi foarte bine ca faceti asta), iar la sfarsit "bagati nucleara" : .. iar 38 sunt din alte judete!!! Astia 38 se numara intre cei 82? De asemenea ne spuneti de 4 decese noi, dar in informarea oficiala la nivel national, Bihorul nu apare p[e lista judetelor cu decese! In 17.10.2020 ne dadeati lista (si de data asta si numarul cazurilor) localitatilor cu noi diagnosticati si va ieseau 3 in plus fata de raportarea oficiala de 116. De asemenea, cei care au fost depistati ca fiind pozitivi in urma testarii in clinici private, sunt "prinsi" in numarul zilnic de infectati, ca testele efectuate in aceste clinici, sigur nu sunt raportate. Si numerele astea ca sa insemne ceva, trebuie "sa faca sens", altfel...
Postat 20 Octombrie 2020, 14:17 de User anonimizat
RE: Domnului Cris, cu toata dragostea
Diferențele de cifre, și la îmbolnăviri și la decese, apar de la orele diferite de raportare. GCS-ul nu comunică numărul deceselor, dar cel publicat de noi este cert, din surse sigure. Cei 38 de infectați din alte județe sunt cuprinși în totalul de 82, am precizat în știre. Facem cunoscută lista localităților din Bihor cu cazuri depistate, pentru ca oamenii să aibă o informație în plus, să știe unde mai apar cazuri.
Postat 20 Octombrie 2020, 18:58 de Moderator
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6285 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON