URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 14 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
17 Septembrie 2020, 13:30

Criza Covid în Bihor: încă patru decese și 35 de noi infectări depistate în ultimele 24 de ore

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Încă 35 de persoane au fost depistate cu SARS-CoV-2 în judeţul Bihor în urma analizelor efectuate în ultimele 24 de ore, a informat joi Grupul de Comunicare Strategică, potrivit căruia bilanţul îmbolnăvirilor a ajuns astfel la un total de 3.132. Spre deosebire de alte zile, Bihorul nu mai este în topul judeţelor cu multe îmbolnăviri nou depistate. De altfel, numărul noilor cazuri raportate joi este cu 19 mai mic decât cel din ziua precedentă.

Pe de altă parte, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate şi patru decese în rândul pacienţilor cu Covid din Spitalul Municipal orădean, surse locale arătând că este vorba despre un bărbat de 59 ani şi altul de 76 ani din Aleşd, un bărbat de 88 ani din Beiuş şi o femeie de 89 ani din Sârbi. Numărul total al deceselor a ajuns astfel, în Bihor, la 117.

Diagnosticarea celor 35 de persoane cu Covid s-a făcut după ce în ziua precedentă în judeţ s-au efectuat 541 teste PCR (217 la Spitalul Municipal şi 238 la Spitalul Judeţean din Oradea, plus alte 86 la spitalul din Marghita), dintre care 25 teste au reconfirmat infecţia în cazul unor persoane diagnosticate anterior.

Între cei 35 de bihoreni nou depistaţi sunt şi două cadre medico-sanitare ale Spitalului Municipal din Oradea (câte o asistentă de la secţiile de Pneumologie şi Interne), dar şi 3 pacienţi internaţi la Spitalul Judeţean, 2 de la spitalul din Salonta şi unul de la spitalul din Aleşd.

Persoanele recent diagnosticate au domiciliul în Oradea, Marghita, Răbăgani, Sântandrei, Salonta, Lugaşu de Jos, Suplacu de Barcău, Sânmartin, Budureasa, Popeşti, iar cinci persoane sunt din alte judeţe.

Tot în ultimele 24 de ore, în Bihor au fost declarate vindecate încă 78 de persoane, bilanţul la acest capitol fiind în prezent de 2.292 vindecări din totalul persoanelor diagnosticate de la începutul pandemiei.

În Spitalul Municipal din Oradea erau internați joi dimineaţă 321 pacienţi, iar în judeţ erau înregistrate 727 cazuri Covid active (cu 46 mai puţine decât în ziua precedentă).

La nivel naţional, Grupul de Comunicare Strategică a anunţat joi 1.679 noi îmbolnăviri în România şi 27 decese, ceea ce ridică bilanţul cazurilor Covid înregistrate de la începutul pandemiei la 108.690, iar al deceselor la 4.312.

Potrivit autorităţilor, joi dimineaţă în unitățile sanitare de profil erau internate 6.960 persoane cu Covid, dintre care 460 în secţii de Terapie Intensivă.  

Pe teritoriul României, 11.540 persoane confirmate cu SARS-CoV-2 sunt în izolare la domiciliu, iar 5.807 persoane în izolare instituționalizată. De asemenea, 38.167 persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată 7 persoane.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON