URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 15 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Iunie 2023, 08:01

Crişul Sântandrei a promovat, în premieră, în cea de-a treia ligă a fotbalului românesc

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Judeţul Bihor va avea din nou trei echipe în Liga a III-a la fotbal. Sâmbătă seara, echipa Crişul Sântandrei a reuşit o performanţă istorică, izbutind să promoveze pentru prima dată în istoria clubului în cel de-al treilea eşalon fotbalistic al ţării.

Meciul retur al barajului de promovare, disputat în deplasare în compania echipei Arieşul Mihai Viteazu, a fost unul extrem de spectaculos, care s-a încheiat la egalitate, 3-3. Cum în tur, la Sântandrei, Crişul s-a impus cu 2-1, echipa bihoreană a obținut promovarea în Liga a III-a scorul general de 5-4. 

Crişul Sântandrei a realizat în această vară o dublă performanţă, reuşind în premieră să devină campioana judeţului Bihor, iar apoi să câştige şi barajul de promovare. La Mihai Viteazu (jud. Cluj), echipa bihoreană pregătită de Petru Gabor a fost însoţită de un grup de aproape 100 de suporteri, care s-au auzit din plin pe stadion.

Filmul jocului

Jocul a început bine, cu câteva ocazii ale Crişului, dar după o jumătate de oră cei care au marcat primii au fost jucătorii formaţiei gazdă, prin Claudiu Coltor în minutul 32. Nu au trecut decât trei minute şi clujenii au înscris şi golul al doilea, prin Raul Busuioc. Astfel, la pauză Arieşul avea scor de promovare, 2-0.

Cu totul alta a fost situaţia însă în partea a doua, când jucătorii de la Crişul au început să pună presiune pe adversar, să îşi creeze tot mai multe situaţii de poartă, iar în minutul 59 să vină şi primul gol al lor, realizat de Robert Turcan, cu o lovitură de cap.

Peste patru minute, jucătorii echipei din Sântandrei au reuşit chiar egalarea, după ce Carlos Covaciu a înscris cu un şut plasat de la marginea careului de 16 metri.

Elevii antrenorului Petru Gabor nu s-au oprit însă aici, au reuşit chiar o spectaculoasă remontada, pentru că în minutul 73 Victor Dobrescu a înscris pentru 3-2 în favoarea Crişului. Deja bihorenii erau mai liniştiţi, trebuia ca echipa adversă să mai înscrie de două ori pentru a duce jocul în prelungiri.

Deşi gazdele au început să spere din nou, totuşi până la final tot jucătorii de la Crişul Sântandrei au fost cei care au avut ocazii mai clare, dar le-au ratat, prin Remus Paşca şi Cyrus Habakuk.

După trei minute de prelungiri, jocul s-a încheiat la egalitate, 3-3, iar jucătorii de la Crişul au declanşat fiesta, bucurându-se şi sărbătorind calificarea în faţa suporterilor bihoreni prezenţi la meci.

Acest rezultat este important şi pentru fotbalul bihorean, care de câţiva ani nu a mai reuşit să-şi promoveze campioana în eşalonul III. 


Arieşul Mihai Viteazu – Crişul Sântandrei 3-3 (2-0)

Au marcat: Claudiu Coltor (min. 32), Raul Busuioc (min. 35) şi Mihai Szabo (min. 76) / Robert Turcan (min. 59), Carlos Covaciu (min. 63) şi Victor Dobrescu (min. 73)

Arieșul: D. Varga – C. Crișan (min. 66 A. Gal), S. German, S. Drăgan (min. 81 B. Buglea), R. Moldovan, V. Mercean, G. Kiesz (min. 5 G. Fru), D. Pîrțilă (min. 81 L. Mărie), Cl. Coltor, R. Busuioc (min. 81 C. Mureșan) şi M. Szabo. Antrenor: Valentin Șandru

Crişul: C. Verdeș – R. Baciu (min. 51 V. Dobrescu), Cr. Oros, R. Turcan, C. Chiș, R. Matei, C. Habakuk, L. Prundaru (min. 84 L. Jurca), C. Covaciu, M. Balogh şi Remus Pașca. Antrenor: Petru Gabor

Au arbitrat: Marius Omuț (Satu Mare) – Cosmin Bojan (Târgu Mureș) şi Zsolt Kopriva (Carei)


În alte partide de baraj pentru promovarea în Liga a III-a, din Regiunea de Nord-Vest, Olimpia MCMXXI Satu Mare a întrecut campioana județului Sălaj, Luceafărul Bălan, cu 8-1, după 5-2 în tur, în timp ce Minerul Rodna, din Bistrița-Năsăud, a cedat cu 0-1 jocul de acasă cu maramureşenii de la Academica Recea, după ce în manşa I s-a consemnat egalitate, 1-1.

Astfel, Crişul Sântandrei, Olimpia Satu Mare şi Academica Recea sunt echipele din Nord-Vestul ţării care obţin promovarea a în Liga a III-a şi foarte probabil vor face parte din aceaşi serie în următoarea ediţie de campionat.

Vă reamintim că judeţul Bihor mai are două formaţii în eşalonul III, pe FC Bihor Oradea şi Lotus Băile Felix.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6109 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON