URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
26 Februarie 2021, 11:40

Creşte numărul cazurilor de Covid-19 în Bihor. Oradea a trecut pragul "scenariului galben"

Creşte numărul cazurilor de Covid-19 în Bihor. Oradea a trecut pragul 'scenariului galben' (credit: Photo by Adam Freundlich)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Creşte din nou numărul cazurilor active de Covid-19 în judeţul Bihor, acestea ajungând vineri la 630. Dintre acestea, 342 sunt în Oradea, municipiul depăşind incidenţa de 1,5 cazuri noi la mia de locuitori, astfel că este de aşteptat ca CJSU să impună curând "scenariul galben" pentru industria HoReCa şi sălile de spectacole.

74 de cazuri noi, 5 decese

Cele mai recente informaţii privind pandemia de Covid-19 au fost transmise vineri dimineaţa de Instituţia Prefectului şi DSP Bihor.

Potrivit comunicatului, în ultimele 24 de ore, au fost prelucrate 548 de teste şi, în urma acestora, descoperite 74 de cazuri noi de îmbolnăvire.

În total de la debutul pandemiei în Bihor au fost confirmate 21.300 de cazuri de infecţie cu Sars-Cov-2, 19.742 dintre acestea fiind declarate vindecate. De joi dimineaţa până vineri dimineaţa în spitalele şi secţiile Covid s-au înregistrat încă 5 decese pe fondul îmbolnăvirii cu acest virus, astfel că bilanţul a urcat la 928 în Bihor.

Oradea - incidenţă 1,51

În ceea ce priveşte cazurile active, numărul acestora a crescut constant în ultimele zile, ajungând vineri la 630. Astfel, şi incidenţa în mai multe oraşe şi comune a crescut. Conform tabelului publicat vineri de autorităţi, Sălacea şi Vaşcău au depăşit pragul "scenariului roşu", înregistrând incidenţe de 3,57, respectiv 3,30 cazuri noi la mia de locuitori.

Și alte UAT-uri se încadrează în incidenţele specifice "scenariului galben". Este vorba despre Bratca (2,32), Şimian (2,02), Bulz (1,92), Săcădat (1,91), Valea lui Mihai (1,86), Borş (1,80), Vârciorog (1,55) şi municipiul Oradea (1,51).

Pentru ca Oradea să treacă din nou oficial în "scenariul galben" este nevoie de o hotărâre a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bihor. Dacă aceasta va fi dată, restaurantele şi cafenelele vor putea să-şi folosească maximum 30% din spaţiile interioare, la fel şi sălile de spectacole, şi nu 50% cum se aplică în prezent, în scenariul verde.

17.290 de bihoreni imunizaţi

Instituţia Prefectului şi DSP Bihor au făcut publice şi informaţii actualizate despre campania de vaccinare. Astfel, în ultimele 24 de ore, au primit o doză de vaccin 503 persoane.

În total, 17.290 de bihoreni au fost vaccinaţi cu ambele doze de vaccin de la debutul campaniei. Tot de atunci s-au înregistrat 34 de reacţii adverse.

În centrele de vaccinare au fost administrate în total 42.747 de doze de vaccin, dintre cele 44.486 primite și s-au pierdut 29 de doze.

Pe de altă parte, de joi dimineaţa până vineri dimineaţa, poliţiştii şi jandarmii au făcut mai multe controale, inclusiv la firme şi în mijloacele de transport în comun, pentru respectarea măsurilor anti-Covid, aplicând 82 de amenzi în valoare de 42.500 de lei şi dând 76 de avertismente scrise.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Dă-i cu propaganda !?!
Proteina "spike" din vacinurile ARNm conțin fragmente de tulpini ai Covidului, cu rolul de a dezvolta în organism anticorpii care se pot "lupta" cu coronavirusul. De aceea, vaccinul te apără în parte dacă l-ai luat/primit ... dar nu îi apără pe ceilalți din jur, care nu sunt vaccinați !?! Așadar, dacă ești sănătos și nevaccinat, ar fi bine să te ferești și să stai la distanță de cei vaccinați !?! Iar dacă nu ai nicio treabă cu Covid, având un organism imun și sănătos ... vei fi gata infectat din clipa în care te vaccinezi !?! Pe de altă parte, proteina "spike" din vaccinurile ARNm dezvoltă, pe termen lung, impulsul organismului de a se proteja de coronavirus, lăsând descoperite "slăbiciunile" în fața bolilor neuro-vegetative ... după cum spun niște "specialiști" de la OMS !?! Cu alte cuvinte, gândiți cu capul vostru ... nu cu al celor de la BigPharma, care au tot interesul ca oamenii să fie slabi în fața bolilor grave, care se pot ține sub control doar cu foarte mulți bani !?!
Postat 26 Februarie 2021, 15:18 de CrisDumi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON