URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
12 Iunie 2018, 09:53

Cresc preţurile biletelor la Teatrul Regina Maria şi Muzeul Ţării Crişurilor

Cresc preţurile biletelor la Teatrul Regina Maria şi Muzeul Ţării Crişurilor (Noul sediu al Muzeului Ţării Crişurilor (sursa foto: Consiliul Judeţean Bihor)

Proiectul de hotărâre privind taxele şi tarifele locale pe anul 2019, propus de Consiliul Judeţean Bihor, prevede creşterea preţurilor la biletele şi abonamentele Teatrului Regina Maria cu procente între 5% şi 33%, respectiv stabilirea preţurilor pentru vizitarea noului Muzeu al Ţării Crişurilor. Un bilet pentru vizitarea muzeului în întregime va fi 20 de lei.

În proiect se precizează că Teatrul Regina Maria propune în primul rând indexarea tarifelor cu 1,3% (rata inflaţiei aferentă anului 2017) şi majorarea tarifelor la abonamente pentru Sala Mare şi Sala Arcadia cu procente cuprinse între 5% şi 33%, respectiv majorarea preţurilor biletelor cu procente cuprinse între 22% şi 33%.

Astfel, spre exemplu, din stagiunea 2018-2019, un abonament pentru premiere la Sala Mare va costa între 85 de lei şi 105 lei, în funcţie de locul în sală, iar un abonament pentru spectacolele obişnuite între 35 de lei (elevi, studenţi) şi 85 de lei.

La premiere, biletele vor costa între 20 şi 45 de lei, iar la celelalte spectacole din stagiune între 15 lei şi 40 de lei.

Potrivit proiectului, Muzeul Ţării Crişurilor propune pentru 2019 indexarea tarifelor cu 1,3% (rata inflaţiei) şi majorarea taxelor cu procente cuprinse între 25% şi 49%. Astfel, o vizită la toate expoziţiile noului sediu, inclusiv vivariu, va costa 20 de lei pentru adulţi, respectiv 10 lei pentru copii, studenţi, militari şi pensionari.

Expoziţiile permanente din noul sediu vor putea fi vizitate cu 10-12 lei de adulţi, respectiv 5-6 lei de copii, studenţi, militari şi pensionari. La expoziţiile temporare preţurile vor fi de 8 lei, respectiv 4 lei cu reducere. Vivariul va putea fi vizitat cu 6 lei de adulţi, respectiv 3 lei de copii, studenţi, militari şi pensionari.

În proiect, Filarmonica propune doar indexarea tarifelor cu rata inflaţiei, la fel şi Teatrul Szigligeti, respectiv Biblioteca Judeţeană. Tot cu rata inflaţiei vor fi majorate şi tarifele de la Serviciul întreţinere şi investiţii în drumuri judeţene, Direcţia Generală de Administraţie Publică Locală, Autoritatea Judeţeană de Transport, Instituţia Arhitectului-Şef şi Serviciul de Evidenţă a Persoanelor.

Regia Autonomă Aeroportul Oradea propune menţinerea tarifelor aprobate în 2018, în conformitate cu prevederile legislaţiei specifice.

Proiectul de hotărâre a fost adus la cunoştinţa opiniei publice pe site-ul Consiliului Judeţean Bihor şi prin intermediul mass-media, luni, 11 iunie. Cei interesaţi pot trimite în scris propuneri, sugestii, opinii pe adresa registratura@cjbihor.ro sau la sediul CJ Bihor din Parcul Traian în termen de 10 zile calendaristice.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON