URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
01 August 2017, 22:03

Credite cu acte false pe numele a 89 de pensionari din Bihor. Presupusa ţepară s-ar fi sinucis! (VIDEO)

Credite cu acte false pe numele a 89 de pensionari din Bihor. Presupusa ţepară s-ar fi sinucis! (VIDEO) foto: Captură Digi 24 Oradea
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Situaţie bizară, în localitatea bihoreană Tăuteu, unde 89 de pensionari s-au trezit cu pensiile poprite pentru credite pe care, zic ei, nu le-au contractat niciodată!

Povestea a fost făcută publică de Digi24 Oradea, localnicii apelând la jurnalişti disperaţi fiindcă nu mai ştiu cum să îşi facă dreptate.

Potrivit sursei citate, pensionarii au aflat şocaţi că figurează cu împrumuturi cuprinse între 1000 şi 5000 de lei la Casa de Ajutor Reciproc din oraşul Marghita în toamna anului trecut.

În luna aprilie, anul acesta, s-au trezit și că primesc bani mai puţini la pensie după ce instituţia de credit le-a pus poprire pe venituri. Ei spun că o fostă angajată a Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Marghita i-a înşelat şi le-a falsificat semnăturile. În luna decembrie a anului trecut, aceasta s-ar fi sinucis.

Mulţi dintre păgubiţi spun însă că nici măcar nu sunt membri ai instituţiei, în timp ce alţii nu i-au călcat de ani buni pragul. În vreme ce unele persoane s-au trezit că au împrumuturi, altele apar ca giranţi.

"Am o pensie la bătrâneţe şi alţii îmi iau truda şi munca mea. De ce să nu dau la familia mea banii aceia?", s-a întrebat o pensionară. "Nu s-a dat nicio chitanţă nici la rambursarea împrumutului, banii care au trebuit să-i dea lunar, nici când s-au ridicat banii de la CARP Marghita. Nu s-a semnalat casieria unităţii, nu s-a semnat dosarul de împrumut, nu s-a semnat absolut nimic, totul e un fals", le-a povestit jurnaliştilor fiul unor păgubiţi.

Contactată de Digi24.ro, conducerea instituţiei de credite, cărora pensionarii i-au cerut să remedieze situaţia, nu a vrut să comenteze situaţia.

Poliţia Bihor a deschis o anchetă, verificând acum veridicitatea semnăturilor din dosarele de credit. În total ar fi vorba despre o pagubă de peste 200.000 de lei.

"Se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, fals şi uz de fals împotriva angajatei unei instituţii financiare nebancare din Marghita, iar la finalizarea cercetărilor dosarul va fi înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Marghita cu propunere corespunzătoare", a declarat agentul şef adjunct Ioana Lascău, de la biroul de presă al Poliţiei Bihor.

Digi24 Oradea aminteşte că un caz similar a fost înregistrat în urmă cu 3 ani, în Braşov. Peste 100 de pensionari din Comana au fost înşelaţi de o femeie care a împurumutat bani de la o casă de ajutor reciproc a pensionarilor în numele acestora. Instanţa a condamnat-o la aproape 14 ani de închisoare şi a obligat-o să restituie întreaga sumă.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON