URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
01 August 2017, 22:03

Credite cu acte false pe numele a 89 de pensionari din Bihor. Presupusa ţepară s-ar fi sinucis! (VIDEO)

Credite cu acte false pe numele a 89 de pensionari din Bihor. Presupusa ţepară s-ar fi sinucis! (VIDEO) foto: Captură Digi 24 Oradea
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Situaţie bizară, în localitatea bihoreană Tăuteu, unde 89 de pensionari s-au trezit cu pensiile poprite pentru credite pe care, zic ei, nu le-au contractat niciodată!

Povestea a fost făcută publică de Digi24 Oradea, localnicii apelând la jurnalişti disperaţi fiindcă nu mai ştiu cum să îşi facă dreptate.

Potrivit sursei citate, pensionarii au aflat şocaţi că figurează cu împrumuturi cuprinse între 1000 şi 5000 de lei la Casa de Ajutor Reciproc din oraşul Marghita în toamna anului trecut.

În luna aprilie, anul acesta, s-au trezit și că primesc bani mai puţini la pensie după ce instituţia de credit le-a pus poprire pe venituri. Ei spun că o fostă angajată a Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Marghita i-a înşelat şi le-a falsificat semnăturile. În luna decembrie a anului trecut, aceasta s-ar fi sinucis.

Mulţi dintre păgubiţi spun însă că nici măcar nu sunt membri ai instituţiei, în timp ce alţii nu i-au călcat de ani buni pragul. În vreme ce unele persoane s-au trezit că au împrumuturi, altele apar ca giranţi.

"Am o pensie la bătrâneţe şi alţii îmi iau truda şi munca mea. De ce să nu dau la familia mea banii aceia?", s-a întrebat o pensionară. "Nu s-a dat nicio chitanţă nici la rambursarea împrumutului, banii care au trebuit să-i dea lunar, nici când s-au ridicat banii de la CARP Marghita. Nu s-a semnalat casieria unităţii, nu s-a semnat dosarul de împrumut, nu s-a semnat absolut nimic, totul e un fals", le-a povestit jurnaliştilor fiul unor păgubiţi.

Contactată de Digi24.ro, conducerea instituţiei de credite, cărora pensionarii i-au cerut să remedieze situaţia, nu a vrut să comenteze situaţia.

Poliţia Bihor a deschis o anchetă, verificând acum veridicitatea semnăturilor din dosarele de credit. În total ar fi vorba despre o pagubă de peste 200.000 de lei.

"Se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, fals şi uz de fals împotriva angajatei unei instituţii financiare nebancare din Marghita, iar la finalizarea cercetărilor dosarul va fi înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Marghita cu propunere corespunzătoare", a declarat agentul şef adjunct Ioana Lascău, de la biroul de presă al Poliţiei Bihor.

Digi24 Oradea aminteşte că un caz similar a fost înregistrat în urmă cu 3 ani, în Braşov. Peste 100 de pensionari din Comana au fost înşelaţi de o femeie care a împurumutat bani de la o casă de ajutor reciproc a pensionarilor în numele acestora. Instanţa a condamnat-o la aproape 14 ani de închisoare şi a obligat-o să restituie întreaga sumă.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON