URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 Noiembrie 2020, 14:30

Covid în România: Peste 8.000 de cazuri noi, 161 de decese, dintre care 10 survenite la persoane care nu sufereau de alte boli

Covid în România: Peste 8.000 de cazuri noi, 161 de decese, dintre care 10 survenite la persoane care nu sufereau de alte boli (foto: generic, sursa: Digi 24)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Grupul de comunicare strategică a raportat, sâmbătă, la ora 13, apariţia a 8.134 de cazuri noi de infecţie cu Covid-19 în România, în urma testelor efectuate în ultimele 24 de ore (33.021). De asemenea, de vineri dimineaţa până sâmbătă dimineaţa, 161 de persoane au murit în România din cauza infecţiei cu Covid-19. Dintre acestea, 10 nu sufereau de alte boli, sau, cum arată autorităţile, "nu aveau comorbidităţi".

Dintre cazurile noi, GCS arată că 153 au fost diagnosticate în judeţul Bihor, bilanţul infectărilor depistate în judeţ de la debutul pandemiei urcând la 13.787.

Sâmbătă dimineaţa, autorităţile locale (Prefectura şi DSP Bihor) au informat că în judeţ au fost diagnosticate 173 de îmbolnăviri noi, diferenţele fiind date probabil de ora la care au fost trimise datele, dar și a modalității în care aceste cifre sunt introduse în aplicaţiile de specialitate.

În ţară, "în intervalul 27.11.2020 (10:00) – 28.11.2020 (10:00) au fost raportate 161 de decese (94 bărbați și 67 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele Alba, Argeș, Arad, Bacău, Bistrița-Năsăud, Bihor, Botoșani, Brăila, Brașov, Călărași,  Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Gorj, Harghita, Hunedoara,  Iași, Maramureș, Mehedinți, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vrancea și Municipiul București", transmite GCS.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 ani, 1 deces la categoria de vârstă 40-49 de ani, 16 decese la categoria de vârstă 50-59 de ani, 40 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 56 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 47 decese la categoria de peste 80 de ani, potrivit sursei menţionate.

151 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar 10 pacienți decedați nu au prezentat comorbidități, mai arată GCS.

În spitalele din România sunt internate cu coronavirus 13.040 de persoane. Dintre acestea, 1.249 sunt internate la ATI.  

În ceea ce priveşte incidenţa Covid-19 (cumulată în funcţie de cazurile din ultimele 14 zile) în judeţele din ţară, pe primul loc se află Constanţa (7,54), urmat de Sibiu (7,37). În Bucureşti se înregistrează o incidenţă de 6,61. Urmează în top judeţul Cluj (6,51) şi judeţul Braşov (6,44). 

În Bihor, potrivit GCS, sâmbătă incidenţa cazurilor este mai mică de 5 la mia de locuitori (mai exact 4,59). 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON