URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
27 Noiembrie 2020, 10:50

Covid în Bihor: Încă 212 noi infectări depistate, între care și cadre medicale. Află de unde provin cazurile!

Covid în Bihor: Încă 212 noi infectări depistate, între care și cadre medicale. Află de unde provin cazurile! foto: Pixabay
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Încă 212 infectări cu Covid-19 au fost depistate în ultimele 24 de ore în Bihor, conform datelor transmise vineri dimineaţă de Prefectură şi Direcţia de Sănătate Publică Bihor. Astfel, numărul total al diagnosticaţilor se ridică la 13.536.

Potrivit comunicatului, vineri dimineaţă la ora 8.30, erau 431 persoane cu Covid internate în Oradea. Numărul pacienților vindecaţi a ajuns la 10.210, cu 270 mai mulți faţă de joi, iar cel al persoanelor decedate la 360, cu 3 mai multe faţă de comunicatul anterior.

Între noile cazuri depistate se numără şi 16 cadre medicale, dintre care 8 de la Spitalul Judeţean, iar 8 la Municipal, după cum arată sursele BIHOREANULUI.

Noile cazuri provin din Oradea, Beiuş, Ştei, Marghita, Săcueni, Aleşd, Valea lui Mihai, Sântandrei, Sânmartin, Ineu, Borş, Nojorid, Oşorhei, Girişu de Criş, Toboliu, Săcădat, Criştioru de Jos, Brusturi, Sâmbăta, Drăgăneşti, Şoimi, Batăr, Cociuba Mare, Diosig, Pocola, Holod, Dobreşti, Ţeţchea, Măgeşti, Câmpani, Cărpinet, Copăcel, Cefa, Hidişelu de Sus, Vaşcău, Pomezeu, Sârbi, Curtuişeni, Sălard, Roşiori, Drăgeşti, Ciumeghiu, Sâniob, Vârciorog, Popeşti, Boianu Mare, Paleu, Avram Iancu, Salonta, Rieni, Nucet, Lazuri de Beiuş, Lunca.

Pe de altă parte, și în ultima zi structurile teritoriale M.A.I. din judeţul Bihor au acţionat în sistem integrat pentru combaterea răspândirii noului coronavirus. Echipele mixte de poliţişti şi jandarmi au verificat 3125 de persoane carantinate şi 2122 de persoane izolate la domiciliu.

De asemenea, echipele mixte au verificat 131 de societăţi comerciale şi 110 de mijloace de transport în comun, aplicând în total 251 sancţiuni contravenţionale, dintre care 113 cu avertisment scris şi 138 cu amenzi în valoare de 50.000 lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

"Eforturile noastre de acum se concentrează pe aplatizarea acestei noi curbe, cu mult mai periculoase, şi care pune presiune enormă pe sistemul sanitar. Însă rezolvarea nu este în spitale, ci la fiecare dintre noi, prin prevenţie: purtarea măştii, respectarea distanţei şi aplicarea normelor de igienă elementară. Autorităţile pot depăşi acest impas doar cu sprijinul cetăţenilor. Doar printr-un efort comun putem să revenim la un moment dat, şi ne-am dori cât mai repede, la vieţile noastre normale. Adresez mulţumiri şi pe această cale tuturor bihorenilor care respectă regulile sanitare şi măsurile de prevenţie!", a transmis, în contextul creşterii numărului de cazuri în judeţul Bihor, prefectul Dumitru Ţiplea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON