URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 19 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Ianuarie 2021, 11:01

Covid în Bihor: Două decese, 74 de îmbolnăviri, dar şi aproape 100 de vindecări. S-au administrat încă 1.000 de vaccinuri

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Prefectura şi Direcţia de Sănătate Publică au informat marţi dimineaţă că în Bihor au mai fost confirmate încă 74 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Astfel, numărul total al cazurilor Covid înregistrate în judeţ de la debutul pandemiei a ajuns la 19.859.

Potrivit surselor BIHOREANULUI, persoanele recent diagnosticate sunt din Oradea (31), Cherechiu (8), Salonta (5), Şinteu (2), Copăcel, Husasău de Tinca, Abrămuţ, Popeşti, Sânmartin, Cociuba Mare, Finiş, Bulz, Şoimi, Bratca, Câmpani, Drăgăneşti, Tileagd, Drăgeşti şi Biharia.

Bilanţul deceselor a urcat la 843, cu 2 mai multe decât în ziua precedentă, iar cel al vindecărilor la 18.142, cu 95 mai multe decât luni.

Marţi dimineaţă, în judeţ erau înregistrate 874 de cazuri Covid active, cu 24 mai puţine decât cu o zi înainte. În secţiile pentru tratarea bolnavilor erau internate 234 de persoane la ora 8.30. 

În cursul zilei precedente, în Bihor s-au făcut, potrivit comunicatului celor două instituţii, 1.038 vaccinări. Nu s-au înregistrat reacţii adverse şi nici nu au fost pierdute doze de vaccin.

În ce priveşte incidenţa cazurilor Covid-19 cumulate în ultimele 14 zile şi raportat la totalul populaţiei, cea mai mare – 20,18 la mia de locuitori - se înregistrează în comuna Şinteu, de unde au fost diagnosticaţi 22 de localnici în ultimele două săptămâni. Alte trei localităţi depăşesc pragul de 3 cazuri la mia de locuitori, şi anume Câmpani (4,63), Vadu Crişului (4,24) şi Cherechiu (4,09).

În Oradea, cu un total de 394 de cazuri cumulate în ultimele două săptămâni, incidenţa a coborât la 1,74 cazuri la mia de locuitori.

Pe de altă parte, potrivit Prefecturii, în ultimele 24 de ore, echipe mixte de poliţişti şi jandarmi au verificat 1954 persoane carantinate şi 698 persoane izolate la domiciliu, 97 de societăţi comerciale şi 85 de mijloace de transport în comun.

În urma controalelor au fost aplicate 114 sancţiuni contravenţionale, dintre care 78 cu avertisment scris şi 36 cu amenzi în valoare de 11.750 lei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Mascarada
Nu se mai tremina cu isteria covid?acum la inventarul zilnic de cazuri de infectati si victime se adauga si cei vaccinati ,miroase de la o posta manipularea ieftina si balbaiala autoritatilor!!!
Postat 27 Ianuarie 2021, 08:56 de User anonimizat
Ieri au apărut niște medici de renume, unii chiar de nivel internațional, care spuneau că vaccinurile anti-Covid sunt un fel de apă de ploaie față de "ivermectină" ...
... iar azi au apărut noi propagandiști, veterinari din haita caninelor, ca să ne explice că doar câinele poate fi om, nu și invers !?! Între timp, medici de la Matei Balș, care nu mai suportă propaganda scumpă și preferă ceva ieftin și bun, numără deja donația de 50.000 de tablete (0,30 lei/buc), de IVERMECTIN ce vine de la "intermediarul" Terapia Cluj !?!
Postat 26 Ianuarie 2021, 20:31 de CrisDumi
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON