URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Ianuarie 2021, 14:29

Covid în Bihor: 13 morţi şi 127 de nou diagnosticaţi. În 8 UAT-uri rata de infectare depăşeşte 3 la mie

Covid în Bihor: 13 morţi şi 127 de nou diagnosticaţi. În 8 UAT-uri rata de infectare depăşeşte 3 la mie foto: arhivă
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Încă 13 bihoreni infectaţi cu Covid-19 au fost raportaţi decedaţi în ultimele 24 de ore, iar alţi 127 au fost depistaţi ca fiind purtători ai virusului, după cum arată un comunicat transmis joi, sub semnătura prefectului Dumitru Ţiplea, de Direcţia de Sănătate Publică Bihor.

Astfel, numărul total al persoanelor confirmate în județ a ajuns la 18.444, dintre care 16.552 s-au vindecat (cu 69 mai multe faţă de miercuri), iar 763 au decedat (cu 13 mai multe faţă de ziua precedentă). Informarea nu specifică dacă noile decese au fost înregistrate de miercuri până joi sau reprezintă cazuri mai vechi și înregistrate ca atare ca urmare a necropsiilor.

Numărul pacienților internați în unitățile Covid din Bihor este 270 (cu 5 mai puţine), iar cel al cazurilor active a ajuns la 1.129.

Sursele BIHOREANULUI spun că noile îmbolnăviri provin din localităţile Oradea, Aleşd, Săcueni, Nucet, Salonta, Beiuş, Sântandrei, Lazuri de Beiuş, Finiş, Căpălna, Borod, Măgeşti, Cociuba Mare, Tileagd, Drăgăneşti, Abrămuţ, Marghita, Cherechiu, Abram, Ciumeghiu, Cefa, Ineu, Brusturi, Chişlaz, Şinteu, Aştileu, Uileacu de Beiuş, Pocola, Diosig, Vadu Crişului şi Sâniob.

Faţă de ziua de miercuri, când 5 unităţi administrativ teritoriale erau în scenariul roşu, cu peste 3 cazuri de Covid la mia de locuitori, joi, numărul acestora a urcat la 8. Este vorba despre Nucet, locul 1 în judeţ în topul incidenţelor (rată de infectări 4,91 şi 12 cazuri active), Lazuri de Beiuş (incidenţa 4,95 şi 7 cazuri active), Vadu Crişului (3,99 cazuri la mie şi 16 cazuri active), Boianu Mare (3,93 şi 5 cazuri active), Sântandrei (3,92 şi 31 de cazuri active), Viişoara (incidenţă 3,8 şi 5 cazuri active), Măgeşti (incidenţă 3,39 şi 5 cazuri active) şi Pocola (rată de infectări 3,3 la mie şi 5 cazuri active).

Pe primul loc din punct de vedere al cazurilor active este Oradea, cu 558 de infecţii şi cu o incidenţă de 2,58 raportată la mia de locuitori.

Vezi mai jos situaţia pe UAT-uri!

Pe de altă parte, la nivel naţional, Grupul de Comunicare Strategică a anunţat 4.951 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 şi 111 decese (80 bărbaţi şi 31 femei). "1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 20-29 de ani, 4 decese la categoria de vârstă 40-49 ani, 9 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 26 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 41 decese la categoria de vârstă 70-79 ani şi 30 decese la categoria de peste 80 de ani. Toate decesele înregistrate sunt ale unor pacienţi care au prezentat comorbidităţi", arată GCS.

În ţară, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 8.846. Dintre acestea, 1.106 sunt internate la ATI.

În total, până acum pe teritoriul României, au fost confirmate 658.958 de persoane infectate cu noul coronavirus, dintre care 591.596 au fost declarate vindecate, iar 16.410 persoane au decedat.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
În timpul ăsta, PSD-iștii care tot acuză conspirații mondiale ...
... zic că nu au încredere în vacinul anti-Covid !?! Cât de nemernici puteți fi ... să nu aveți încredere într-un vaccin adus cu mașina de înghețată și distribuit în cutii de pizza ?!? Ha, ha ...
Postat 08 Ianuarie 2021, 12:24 de CrisDumi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON