URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
14 Martie 2021, 11:31

Covid-19 în Bihor: Peste 1.300 de cazuri active. Incidenţa în Oradea a crescut la 2,97!

Covid-19 în Bihor: Peste 1.300 de cazuri active. Incidenţa în Oradea a crescut la 2,97! (credit: Photo by Adam Freundlich)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Încă 109 cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 au fost descoperite în Bihor în ultimele 24 de ore, au transmis duminică dimineaţa reprezentanţii Instituţiei Prefectului şi ai DSP Bihor. Numărul cazurilor active în judeţ a ajuns la 1.311, cele mai multe fiind în Oradea, 669, ceea ce face ca municipiul să fie la un pas de a reintra în "scenariul roşu", care ar închide restaurantele, cafenelele şi sălile de spectacole. 

Încă 100

Conform comunicatului transmis de autorităţile locale, în ultimele 24 de ore au fost prelucrate 369 de teste, în urma cărora au fost depistate 109 cazuri de Covid-19. 

Noile cazuri au fost descoperite la persoane din Oradea, Balc, Cherechiu, Sălacea, Sântandrei, Borş, Sânmartin, Valea lui Mihai, Marghita, Derna, Husasău de Tinca, Diosig, Buduslău, Tinca, Căbeşti, Batăr, Mădăras, Salonta, Aleşd, Lugaşu de Jos, Cetariu, Ştei, Căbeşti, Popeşti, Copăcel, Paleu, Dobreşti, Brusturi, arată sursele BIHOREANULUI.

Dintre cei care au boala, 49 sunt în stare gravă, fiind internaţi pe secţiile de Terapie Intensivă. 

De asemenea, de sâmbătă dimineaţa până duminică dimineaţa, în Bihor s-au înregistrat încă 3 decese pe fondul infectării cu SARS-CoV-2, bilanţul urcând la 983 de la debutul pandemiei. 

Din totalul de 22.784 de cazuri de îmbolnăvire depistate de atunci şi până în prezent, 20.490 au fost declarate vindecate (cu 47 mai multe decât sâmbătă). 

Aproape de "scenariul roşu"

Duminică dimineaţa, numărul total al cazurilor active în Bihor este de 1.311. Cele mai multe dintre ele, mai precis 669, sunt în Oradea. Conform informaţiilor oficiale, incidenţa a crescut astfel în municipiul Oradea la 2,97 cazuri noi la mia de locuitori. 

Când incidenţa va depăşi 3 la mia de locuitori, municipiul va intra – după o decizie în acest sens a CJSU – din nou în "scenariul roşu" care interzice activitatea restaurantelor şi cafenelelor în spaţii închise şi întrerupe activitatea în sălile de spectacole. 

Duminică, 9 UAT-uri din Bihor se află în "scenariul roşu". Este vorba despre Sălacea (10,75), Valea lui Mihai (7,46), Şimian (5,83), Curtuişeni (4,32), Şuncuiuş (4,25), Sântandrei (3,76), Buduslău (3,38), Spinuş (3,27) şi Derna (3,25). 

Peste 20.600 de bihoreni imunizaţi

Campania de vaccinare a continuat sâmbătă în judeţul Bihor. Conform informării transmise, duminică dimineaţa, de Instituţia Prefectului, în ultimele 24 de ore au fost vaccinate 1.479 de persoane.

Numărul total al bihorenilor care au primit ambele doze de vaccin anti-Covid, fiind astfel fie imunizaţi, fie aproape de imunizare, a crescut la 20.652. 

În total au fost administrate, de la debutul campaniei de vaccinare, 62.783 de doze (Pfizer, Moderna, Astra Zeneca). S-au înregistrat doar 37 de reacţii adverse şi s-au pierdut doar 49 de doze. 

Pe de altă parte, poliţiştii şi jandarmii au făcut din nou controale în ceea ce priveşte respectarea măsurilor de prevenire a virusului SARS-CoV-2. În urma acestora, au aplicat 153 de sancţiuni, din care 64 de avertismente scrise şi 89 de amenzi în valoare de 41.750 lei. 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
De ce cresc cazurile?
Pai ca s-a schimbat definiția de caz după bunul plac al guvernului care spune ca asa au spus specialiștii, pai eu nu am văzut un specialist sa declare scris pe propria răspundere. Ce insemna contactul direct la început și ce înseamnă acum? Cum se fac anchetele epidemiologice? E adevarat ca șefii instituțiilor statului musamalizeaza gravitatea covid ca să dea bine la populație? Nu? Pai atunci de ce sunt educatori cu simptome covid carora li se interzice sa își facă test covid, fiindcă directoarea e numita politic? De ce un cadru medical care are Covid, după 14 zile de carantină e trimis la lucru fără sa fie testat? De ce e chemat în continuare la lucru chiar dacă soția încă are covid iar el ar trebui sa stea în izolare? De ce? De definiția de caz! Toți jurnaliștii pun întrebări de tot rahatul și pierd esența, pierd cel mai esențial lucru dintr-o pandemie, definita de caz depistează legislativ covidul. Tot ce publicați în rest e egal cu 0.
Postat 15 Martie 2021, 07:48 de Marcelo1989
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON