URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 21 SEPTEMBRIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă dai cu ochii roată în Piața Unirii, e imposibil să nu observi nenorocirea aia de clădire, colț cu strada Avram Iancu, ce strică imaginea întregului centru. Biata clădire din Piața Unirii nr. 7 a fost lăsată în părăseală pe motiv că pe acolo urmau să treacă buldozerele Primăriei din dorința de a face din strada Avram Iancu un drum cu patru benzi până în Parcul Bălcescu.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Ministrul Finanțelor, orădeanul Marcel Boloș, se află, cu tot Guvernul din care face parte, într-o fundătură. Pe de o parte pregătește o nouă „reformă fiscală”, adică majorări de taxe și impozite despre care economiștii avertizează că vor zdruncina toate firmele, mari și mici, străine și autohtone, pe de alta spune că dacă nu reformăm cu adevărat sistemele de pensii și de salarizare vom pierde miliarde de euro din PNRR.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunt eficiente soluțiile de trafic adoptate în zona centrală de Primăria Oradea pentru începerea școlii, în contextul șantierelor?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam și săptămânile trecute, la începutul lunii iulie, odată cu modificarea legislației penale, s-a schimbat și procedura penală pentru transpunerea deciziilor Curții Constituționale, fiind publicată Legea nr. 201/2023.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
În România de acum un secol existau doar 17 zile caniculare pe an şi acestea numai în luna iulie. În ultimii ani numărul acestora a crescut la 40 şi apar din luna mai, extinzându-se până în octombrie. Ventilatoarele sunt mai puţin eficiente, aşa că aerul condiţionat este cel mai indicat în această perioadă, atât pentru confortul persoanelor sănătoase, cât şi pentru unii bolnavi suferinzi de afecţiuni ce se pot agrava la temperaturi ridicate (cum sunt, de exemplu, cardiacii).
25 Martie 2020, 13:38

Coronavirus în Bihor: Peste 3.400 de autoizolaţi, 15 amenzi

Coronavirus în Bihor: Peste 3.400 de autoizolaţi, 15 amenzi foto generic, arhivă
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Direcţia de Sănătate Publică Bihor a anunţat situaţia valabilă pentru miercuri dimineaţă, la ora 9, în Bihor.

Potrivit unei informări de presă, 104 persoane sunt în carantină, 3.316 persoane sunt autoizolate la domiciliu (1.766 titulari ai chestionarelor şi 1.550 aparţinători ai acestora), iar 15 persoane au fost amendate "pentru nerespectarea măsurilor dispuse la nivel naţional pe timpul stării de urgenţă", cu alte cuvinte pentru că au ieşit din case nejustificat, fără formulare.

După cum se ştie, din dispoziţia autorităţilor centrale, DSP nu mai comunică numărul persoanelor infectate în Bihor. Cea mai recentă statistică, de luni, furnizată BIHOREANULUI de surse, arată că în judeţ ar fi infectate 7 persoane. 

De altfel, în comunicat, DSP reiterează faptul că informările referitoare la numărul de persoane depistate pozitiv în urma testelor şi numărul de teste COVID-19 efectuate "se fac doar de la nivel central, prin Grupul de Comunicare Strategică".

Acțiunile polițiștilor, jandarmilor, pompierilor

Pe de altă parte, comunicatul DSP detaliază activitatea forţelor Ministerului Afacerilor Interne în judeţ, în ultimele 24 de ore.

Astfel, poliţiştii bihoreni au efectuat 683 de misiuni de verificare la domiciliu a persoanelor aflate în autoizolare şi au însoţit 14 convoaie organizate pentru tranzitarea judeţului spre zonele de carantinare / autoizolare, în acţiuni fiind implicate 360 cadre ale IPJ Bihor.

De asemenea, jandarmii bihoreni au însoţit 7 convoaie organizate pentru tranzitarea judeţului spre zonele de carantinare / autoizolare şi au asigurat măsuri de pază şi protecţie la nivelul celor 3 centre de carantinare active. 79 de cadre ale Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bihor au fost implicate.

La rândul lor, angajaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana au desfăşurat misiuni de asigurare la centrul de triere amplasat în PTF Borş.

"ISU Crişana asigură suportul operaţional şi fluxul informaţional la nivelul Centrului Judeţean de Comanda şi Coordonare a Intervenţiei (CJCCI), precum şi transportul persoanelor suspecte/confirmate ca infectate, de la locurile de carantină sau de izolare la Spitalul de boli Infecţioase Oradea. În aceste misiuni au fost implicate 19 cadre ISU Crişana", arată comunicatul.

Apelul prefectului

Documentul conține și un apel adresat populației.

"Prefectul judeţului Bihor, Dumitru Ţiplea, face un apel către bihoreni să respecte recomandările specialiştilor privind normele de igienă şi distanţare socială, precum şi prevederile ordonanţelor militare. Reducerea la miminum a riscului de expunere la noul coronavirus este singura cale de a ţine sub control răspândirea epidemiei", mai transmite comunicatul.

UPDATE, ora 15:

Direcţia de Sănătate Publică Bihor a transmis miercuri după amiaza o situaţie actualizată pentru ora 15.

Astfel, în judeţul Bihor mai erau 75 de persoane în carantină, respectiv 3457 de persoane în izolare la domiciliu (1885 titulari ai chestionarelor și 1572 aparținători ai acestora).

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6481 RON
  • 1 EUR = 4.9711 RON
  • 1 HUF = 0.013 RON