URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
03 Aprilie 2021, 16:00

Controale în traficul din Bihor, pentru calitatea şoselelor. Tone de pietriş şi lemne, surplus la încărcare, donate unor localnici (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Tone de masă lemnoasă şi pietriş au fost donate unor persoane în vârstă din Bihor, după ce camioanele care le transportau au fost descoperite ca având un surplus la încărcare, în cadrul unor controale făcute de Compartimentul Transport din cadrul Consiliului Judeţean Bihor.

Informaţia a fost făcută publică vineri, printr-un comunicat al CJ, conform căruia, în ultimele două săptămâni, reprezentanţii instituţiei au făcut 6 controale pe drumurile judeţene, împreună cu Poliţia Rutieră şi Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR).

Scopul a cestora a fost verificarea respectării maselor şi/sau a dimensiunilor maxime admise de către şoferii autoturismelor prezente în trafic, iar în total au fost date 6 amenzi în valoare totală de 31.200 lei.

Trei vehicule au fost indisponibilizate prin ridicarea plăcuţelor de înmatriculare până la intrarea lor în legalitate, adică eliberarea de către Consiliul Judeţean Bihor a Autorizaţiei Speciale de Transport (AST). "Din tarifele provenite prin obţinerea AST, se constituie un fond de reparaţii pentru drumurile judeţene care sunt inevitabil afectate de traficul greu", explică informarea CJ.

Un şofer a refuzat cântărirea maşinii, iar alte autovehicule au intrat în legalitate prin descărcarea cantităţii suplimentare transportate, adică şoferii au ales să scape de cantitatea care era încărcată în plus în maşină, încărcătura fiind donată.

"Surplusul descărcat, 9 tone de masă lemnoasă şi 2,7 tone de pietriş, a fost donat unor persoane în vârstă, doi bărbaţi ai căror gospodării se aflau în zona controlului", precizează comunicatul.

Vicepreşedintele CJ Mircea Mălan avertizează că astfel de verficări vor continua şi în perioada următoare.

"Consiliul Judeţean Bihor are în lucru mai multe drumuri judeţene şi pregătim în prezent reabilitarea altora, dar este important, de asemenea, să ne asigurăm că după finalizarea lucrărilor se respectă prevederile legale, în aşa fel încât cu toţii să beneficiem de şosele sigure şi fără denivelări", a declarat Mălan, citat în informare.

Documentul mai arată şi că CJ Bihor dispune de un dispozitiv mobil de cântărire şi de 25 de puncte omologate şi verificate metrologic pentru cântărirea pe carosabil.

Verificarea se face unui vehicul surprins în mişcare sau staţionat pe un drum judeţean, care este apoi condus la cel mai apropiat punct de cântărire.

Tonajul maxim admis este stabilit prin Ordonanţa 43 din 28 august 1993,  în funcţie de tipul de vehicul şi portanţa carosabilului, se mai precizează în comunicat.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Ca in Ungaria nu se poate?
De ce nu se instaleaza cantare in asfalt, ca in Ungaria? In Oradea, la intrarea dinspre Satu Mare si dinspre Beius s-ar amortiza investiția in maxim un an si nu s-ar mai strica asfaltul de langa capacele de canalizare, aflate pe drum.
Postat 03 Aprilie 2021, 20:14 de Doru2019
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON