URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
11 Aprilie 2021, 14:38

Controale ale poliţiştilor și jandarmilor în Bihor: Amenzi de 45.000 de lei pentru cei fără mască şi pentru plimbăreţi

Controale ale poliţiştilor și jandarmilor în Bihor: Amenzi de 45.000 de lei pentru cei fără mască şi pentru plimbăreţi (foto: generic, IPJ Bihor)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Poliţiştii şi jandarmii i-au prins sâmbătă pe mai mulţi bihoreni nerespectând regulile pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2 şi i-au taxat cu amenzi de peste 45.750 de lei. Concret, au fost aplicate 172 de sancţiuni contravenţionale, din care 115 celor care nu purtau mască de protecţie, iar 57 celor prinşi că circulau fără un motiv întemeiat pe timpul carantinei de noapte.

Peste 4.000 de persoane legitimate

Concluziile activităţilor de control au fost transmise, duminică, printr-un comunicat de presă de Inspectoratul de Poliţie Judeţean. 

"În cadrul acţiunilor desfăşurate în ultimele 24 de ore, echipele mixte au acţionat integrat, au legitimat 4.055 de persoane şi au verificat respectarea prevederilor legale dispuse în contextul stării de alertă şi a măsurilor sanitare în 101 societăţi comerciale, marketuri, restaurante, terase, unităţi de tip fastfood, hoteluri, pensiuni şi alte spaţii de cazare, pieţe, târguri, parcuri şi zone de agrement", se arată în informarea IPJ. 

De asemenea, au fost verificate 179 de mijloace de transport, din care 46 de mijloace de transport public în comun.

"În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 172 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare totală de 45.750 de lei. Dintre acestea, 115 sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare totală de 31.500 de lei, au fost aplicate pentru nepurtarea măştii de protecţie şi 57 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare totală de 14.250 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea interdicţiilor privind deplasarea/libera circulaţie", se arată transmit poliţiştii. 

În scop preventiv

În cadrul misiunilor desfăşurate sâmbătă au fost angrenaţi 91 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor, 15 jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Bihor, 4 cadre ale Poliţiei Locale Oradea, 1 pompier militar din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Crişana" al judeţului Bihor, 1 inspector al Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, 1 comisar al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor, 1 inspector al Direcţiei de Sănătate Publică, precum şi 2 inspectori ai Inspectoratului Teritorial de Muncă.

IPJ Bihor subliniază că "scopul acestor acţiuni nu este acela de a aplica sancţiuni, ci de a identifica şi preveni acele activităţi sau comportamente care ar conduce la răspândirea COVID-19". 

După cum se ştie, în localităţile în care incidenţa ratei de infectare este de peste 4 la mie, în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică este restricţionată circulaţia autovehiculelor şi persoanelor în intervalul orar 20.00 – 05.00, iar închiderea programului de funcţionare a societăţilor comerciale are loc la ora 18.00. În localităţile cu incidenţei mai mici, aşa numita carantină de noapte începe de la ora 22 şi în weekend. 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON