URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
11 Aprilie 2021, 14:38

Controale ale poliţiştilor și jandarmilor în Bihor: Amenzi de 45.000 de lei pentru cei fără mască şi pentru plimbăreţi

Controale ale poliţiştilor și jandarmilor în Bihor: Amenzi de 45.000 de lei pentru cei fără mască şi pentru plimbăreţi (foto: generic, IPJ Bihor)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Poliţiştii şi jandarmii i-au prins sâmbătă pe mai mulţi bihoreni nerespectând regulile pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2 şi i-au taxat cu amenzi de peste 45.750 de lei. Concret, au fost aplicate 172 de sancţiuni contravenţionale, din care 115 celor care nu purtau mască de protecţie, iar 57 celor prinşi că circulau fără un motiv întemeiat pe timpul carantinei de noapte.

Peste 4.000 de persoane legitimate

Concluziile activităţilor de control au fost transmise, duminică, printr-un comunicat de presă de Inspectoratul de Poliţie Judeţean. 

"În cadrul acţiunilor desfăşurate în ultimele 24 de ore, echipele mixte au acţionat integrat, au legitimat 4.055 de persoane şi au verificat respectarea prevederilor legale dispuse în contextul stării de alertă şi a măsurilor sanitare în 101 societăţi comerciale, marketuri, restaurante, terase, unităţi de tip fastfood, hoteluri, pensiuni şi alte spaţii de cazare, pieţe, târguri, parcuri şi zone de agrement", se arată în informarea IPJ. 

De asemenea, au fost verificate 179 de mijloace de transport, din care 46 de mijloace de transport public în comun.

"În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 172 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare totală de 45.750 de lei. Dintre acestea, 115 sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare totală de 31.500 de lei, au fost aplicate pentru nepurtarea măştii de protecţie şi 57 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare totală de 14.250 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea interdicţiilor privind deplasarea/libera circulaţie", se arată transmit poliţiştii. 

În scop preventiv

În cadrul misiunilor desfăşurate sâmbătă au fost angrenaţi 91 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor, 15 jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Bihor, 4 cadre ale Poliţiei Locale Oradea, 1 pompier militar din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Crişana" al judeţului Bihor, 1 inspector al Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, 1 comisar al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor, 1 inspector al Direcţiei de Sănătate Publică, precum şi 2 inspectori ai Inspectoratului Teritorial de Muncă.

IPJ Bihor subliniază că "scopul acestor acţiuni nu este acela de a aplica sancţiuni, ci de a identifica şi preveni acele activităţi sau comportamente care ar conduce la răspândirea COVID-19". 

După cum se ştie, în localităţile în care incidenţa ratei de infectare este de peste 4 la mie, în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică este restricţionată circulaţia autovehiculelor şi persoanelor în intervalul orar 20.00 – 05.00, iar închiderea programului de funcţionare a societăţilor comerciale are loc la ora 18.00. În localităţile cu incidenţei mai mici, aşa numita carantină de noapte începe de la ora 22 şi în weekend. 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON