URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
24 Mai 2021, 10:45

Consiliul Elevilor Bihor intervine în scandalul de la Gojdu: „Solicităm respect pentru elevii gojdiști!”

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Consiliul Județean al Elevilor Bihor intervine în scandalul provocat de demiterea directorului Colegiului Național Emanuil Gojdu, Florin Nicoară, solicitând, printr-un comunicat, ca autoritățile locale să se sesizeze cu privirile la „defăimările” pe care inspectorul școlar general Virgil Blage le-ar fi făcut la adresa elevilor gojdiști.

„Colegii noștri din C.N. „Emanuil Gojdu”, au fost numiți „pușcăriași”, „ținuți după sistemul Orwell”. Și totuși, tot dânsul a prezentat faptul că „elevii de la Gojdu sunt la terase la ora 12”. La pușcărie sau la terase până la urmă?”, arată comunicatul, fără a observa că șeful IȘJ Bihor critica, printre altele, tocmai faptul că elevii sunt lăsați în pauze prea scurte.

Nici BIHOREANUL, care a scris în premieră de demiterea lui Nicoară și a reprodus declarațiile lui Blage, nu a scăpat de critici. „La puțin timp după, colegii noștri gojdiști au fost numiți „elevi cu Sindromul Stockholm” de către un redactor al publicației BIHOREANUL”, scrie comunicatul, din nou, fără a remarca faptul că editoralistul critica solidarizarea necondiționată a elevilor cu directorul, punând egal între acesta și colegiu, și folosea o figură de stil.

„Ne arătăm pe deplin nemulțumiți de atacurile aduse către elevi, atât din partea inspectorului general al ISJ BH, dar și din partea presei, motiv pentru care solicităm ca autoritățile locale să se sesizeze în vederea rezolvării acestei situații care duce în mod cert la defăimare, înjosire, discriminare și pune elevii într-o situație care nu ar trebui permisă de un sistem de învățământ”, mai arată Colegiul Elevilor.

După cum se știe, directorul Colegiului Gojdu, Florin Nicoară, a fost demis din funcție vineri, de consiliul de administrație al Inspectoratului Școlar Bihor, după ce, în ciuda avertismentelor repetate ale IȘJ Bihor de aliniere la normele legale în vigoare, școala a continuat să țină elevii în cursuri online o zi pe săptămână, precum și să mențină orele la 40 de minute și pauzele la 5 minute, fără a reveni la durata normală.

Măsura a provocat reacții din partea celui vizat, precum și a elevilor de la Gojdu, care au creat o mișcare de solidarizare cu directorul în mediul online și intenționează să protesteze și fizic, în curtea școlii.


Solicităm respect pentru elevii gojdiști!

Solicităm respect pentru elevii gojdiști! Consiliul Județean al Elevilor Bihor, unica structură de reprezentare a celor peste 95000 de elevi bihoreni, face apel la autoritățile locale să se sesizeze cu privire la acțiunile inspectorului general Virgil Blage, prin care defăimează elevii gojdiști ai Colegiului Național „Emanuil Gojdu” din Oradea.

Cunoscuta situație de la momentul actual, cea în care directorul Colegiului Național „Emanuil Gojdu” a fost demis din funcție de către Inspectorul general pe motiv că orele de 40 minute și pauzele de 5 minute sunt prea scurte, în condițiile în care o bună parte din liceele bihorene funcționează după un orar aproape identic, a condus la jignirea elevilor instituției de învățământ chiar de către cel de la care așteptăm să vină în ajutorul elevilor și să ne asculte vocea și doleanțele.

Colegii noștri din C.N. „Emanuil Gojdu”, au fost numiți „pușcăriași”, „ținuți după sistemul Orwell”. Și totuși, tot dânsul a prezentat faptul că „elevii de la Gojdu sunt la terase la ora 12”. La pușcărie sau la terase până la urmă?

Toate afirmațiile referitoare la condițiile din liceu, făcute de către domnul inspector general Virgil Blage au fost contrazise de către elevii gojdiști, care au pornit vineri, 21.05.2021, un întreg protest în online, postând sute de mesaje pe paginile de socializare prin care se simt atacați și înjosiți de jignirile aduse, dar și arată susținere față de directorul demis.

La puțin timp după, colegii noștri gojdiști au fost numiți „elevi cu Sindromul Stockholm” de către un redactor al publicației Bihoreanul.

Ne arătăm pe deplin nemulțumiți de atacurile aduse către elevi, atât din partea inspectorului general al ISJ BH, dar și din partea presei, motiv pentru care solicităm ca autoritățile locale să se sesizeze în vederea rezolvării acestei situații care duce în mod cert la defăimare, înjosire, discriminare și pune elevii într-o situație care nu ar trebui permisă de un sistem de învățământ. Iar din păcate, odată cu ațintirea unor jigniri consecutive către elevii unui liceu de prestigiu, manifestările de acest gen vor continua către restul elevilor bihoreni pentru care milităm.

Acest lucru este evidențiat de modul în care elevii din alte licee din Bihor susțin public elevii gojdiști și se alătură protestelor, ieșind în evidență solidaritatea reciprocă dintre elevii bihoreni, lucru pe care inspectorul general nu îl vede tocmai primitor.

Cât despre demiterea domnului director Nicoara, solicităm ca vocea, părerea și viziunea elevilor să fie ascultate în momente critice, pentru că dincolo de deciziile luate de conducerea școlii, stau la bază rezultatele, dorințele și modul în care elevii își petrec orele de curs.

Comunicat transmis de Biroul Executiv al Consiliul Județean al Elevilor Bihor

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
oare sunt ceva simptome de Sindrom Tourette pe la sefia ISJ Bihor?
ca altfel, si pe la Gojdu se pot observa clar urme de sindrom "U" Copenhagen, Cambridge, Caltech, Yale, Harvard, MIT ...
Postat 25 Mai 2021, 07:22 de cristi_h
Socoteala
Daca o ora + o pauza țin 45 minute , la 6 materii in orar înseamnă 270 minute , in ore de 60 minute e egal 4 ore si 30 minute . Daca orele încep la 8 am , la 12 :30 poți fi liniștit in bar , nu pe terasa. Daca ai 5 materii in orar , asta înseamnă oleacă mai mult de 3 ore , deci la 12 ești liber si sa fii high .
Postat 24 Mai 2021, 20:08 de sssss
Câte un 10
Eu propun câte un 10 pentru fiecare materie la fiecare elev???????????? așa să fie mulțumiți toți. Asta e. " democratia"
Postat 24 Mai 2021, 18:33 de Valcov
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON