URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.

Confort sporit, costuri mai mici! Termoficare Oradea dă explicaţii pe marginea valorii facturilor lunii ianuarie

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Vremea caldă din luna ianuarie a făcut ca facturile pentru încălzirea locuinţelor să fie mai mici faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut pentru cea mai mare parte a orădenilor racordaţi la sistemul centralizat de termoficare.

În condiţiile unei creşteri a tarifului gigacaloriei cu 6% (începând cu 1 ianuarie 2018) şi a perioadei de facturare medie de la 34 de zile în 2017 la 38 de zile în 2018, valoarea facturilor lunii ianuarie 2018 a scăzut în medie cu 2,5% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Datorită investiţiilor realizate în ultimii ani în sistemul de termoficare din municipiul Oradea, confortul termic din locuinţe a crescut semnificativ în acest sezon de încălzire. În consecinţă, în perioda noiembrie - februarie a scăzut semnificativ numărul reclamaţiilor din partea consumatorilor privind temperatura de livrare a agentului termic pentru încălzire, comparativ cu aceeaşi perioadă a sezonului trecut.

Pentru acele situaţii în care valoarea facturii lunii ianuarie 2018 a fost mai mare faţă de cea din ianuarie 2017, principala explicaţie este legată de creşterea perioadei de facturare. Totodată, ca urmare a finalizării implementării proiectului "Sistem informatic integrat pentru citirea şi managementul contoarelor din municipiul Oradea", prin refacerea rutelor de citire radio a contoarelor de energie termică, au fost situaţii unde perioada de facturare a crescut de la 32 de zile în 2017 la 42 de zile în 2018.

Cele mai multe dintre sesizările primite în ultima perioadă au avut ca obiect repartizarea consumurilor de energie termică în cadrul condomeniilor. Astfel, deşi consumul de energie termică înregistrat de contorul montat la branşamentul blocului a înregistrat o valoare apropiată de cea a anului trecut, costurile pentru încălzirea apartamentelor repartizate de asociaţia de proprietari au fost mai mari.

Atragem atenţia asupra importanţei repartizării corecte a costurilor cu energia termică indiferent de metoda de realizare a acesteia, respectiv dacă există un sistem cu repartitoare sau este bazată pe suprafaţa echivalentă termic (SET), pentru că de acest lucru depinde implicit gradul de mulţumire al consumatorului final.

Termoficare Oradea, prin personalul de specialitate, stă la dispoziţia administratorilor de imobile pentru a-i sprijini în găsirea modalităţii corecte de repartizare a facturilor de energie termică, pentru a ne asigura împreună că plata efectuată este cât mai aproape de valoarea serviciilor prestate.

Considerăm că implementarea sistemului de citire radio şi Mbus a contoarelor de energie termică va reuşi să diminueze disconfortul creat de citirea clasică de către personalul nostru şi va elimina riscul unor erori umane în ceea ce priveşte citirea şi emiterea facturilor către consumatorul final.

Dorim să vă asigurăm că societatea noastră face toate eforturile pentru a asigura confortul termic al locuinţelor la cel mai bun preţ.

Termoficare Oradea

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
Oradeanadn
390 de lei incalzirea pe luna trecuta. In caz ca mai citesti, totusi e cam vechi articolul
Postat 07 Martie 2018, 20:12 de poiu
notificare comentarii
Poţi bifa să fii notificat dacă apare un comentariu nou, indiferent de vechimea articolului!
Postat 07 Martie 2018, 20:52 de Moderator
Oradeadn
La apartament in Rogerius, 3 camere dar bloc de caramida ce are si niste pereti mai grosi exteriori. Suprafata vreo 60 si ceva mp. O sa ma uit cat a fost caldura doar. Iar pt grigore, nu fac nici o campanie nimanui, doar ca dupa schimbarea tevilor se simte diferenta. Nu te-am jignit nu te-am facut javra. As aprecia sa te abtii, iti repet si tie ca nu esti anonim. Norocul tau ca nu sunt sensibil si ca am mai mare IQ decat ai putea crede, deci nu ma cobor la nivelul tau mediocru. O viata buna sa ai
Postat 06 Martie 2018, 16:27 de poiu
Poiu cat ai platit exclusiv incalzirea?
Si cat e de mare casa, in ce zona etc.? 25 de grade nu ai cum sa obtii la decat daca stai langa cazan si ai o izolare de exceptie. Aia cu spalat calorifere, inlocuit robineti e apa de ploaie in contextul in care nu ajunge agentul termic la o temperatura mare la tine in calorifer. Iar legat de vecini - cam toate asociatiile si-au recalculat SET-ul - insa revin, ce conteaza ca ai calorifer de 2 metri daca agentul termic nu atinge temperatura promisa de Termoficare in contract? Tot in frig stai.
Postat 06 Martie 2018, 10:03 de OradeanADN
Termoficare: Eject!!!
Lasă aburelile bolovănești Niculescu le și ia labele de pe Oradea! Intr-un oraș european, cosmopolit si civilizat, cetățenii ar trebui sa aibă dreptul să-si aleagă furnizorii de utilități: GAZ, agent termic, electricitate. Sa presupunem că momentan orădenilor le merge bine și își permit gigacaloria impusă de tembeli. Dar ce ne facem daca mai vine o criza ca cea din 2008-2009 cand oradenii au rămas fără locuri de munca? O sa le luați apartamentele celor care nu-și vor permite sa plătească o gigacalorie tot mai scumpă? Că de debranșat e clasa că nu se va pune problema..
Postat 05 Martie 2018, 21:33 de User anonimizat
Cum puiii mei?
Eu la 3 camere am avut 500 si ceva toata intretinerea (3 persoane) si constant 25° in casa. Dar da, mi-am spalat caloriferele si am inlocuit robinetii de tur si retur. Nu am avut niciodata sub 20.5 in casa, am statie meteo de 5 ani cu loguri ca sa imi reglez anumiți parametri prin casa. De curiozitate am verificat adineauri si repet, nu am avut sub 20. Mai verificati vecinii cate calorifere au, ar pune altii si in tavan fara sa le pese de ceilalti. Altii mai destepti mai anulează ce e in plus.
Postat 05 Martie 2018, 21:26 de poiu
minciuni
matematica la unii e altfel. 2 nu mai e 2 chiar daca platesti 2 e cumva 1,5. nesimtirea nu are margini!
Postat 05 Martie 2018, 21:17 de Christa
Pt. Kid nu e nicio o reducere este doar o minciuna
Nu au redus nimic. Din contra a crescut pretul gigacaloriei cu 15 lei- acum suntem in top 3 pe tara la cost productie gigacalrie, iar consumul a fost mai ridicat chiar daca a fost mai cald si chiar daca incearca sa minta cu perioada de facturare care in functie de interese e scurtata sau prelungita din burta. Si sa nu uitam ca iar au pornit cazanul vechi de la CET - ala fara autorizatie de functionare. Anu asta a fost mai cald, ca norocu - insa daca in anul alegerilor locale vom avea o iarna cu temperaturi de -10 grade mai multe zile (cum am avut in ian-feb 2017, cand erau gata aia de la Termoficare sa-si arunce si seful pe foc, numa sa treaca temperatura in ap de 17 grade) si costuri pana la cer - PNL devine istorie in Oradea. Si atunci sa-l vad pe Bolojan cum manevreaza motorul de racheta.
Postat 05 Martie 2018, 15:40 de OradeanADN
Orice mincuna spusa pe bani publici ar trebui pedepsita cu executarea din functie !?!
In timp ce in Bucuresti, unde sunt si cele mai mari salarii, factura la un apartament cu 2 camere a fost in medie de 119 RON ... in Oradea a depasit, la acelasi tip de locuinta, 300 RON !?! Nu este vorba de comparatii intre decembrie si ianuarie, sau de la 34 la 38 zile !?! E vorba strict de modul de calcul mincinos, cu citiri corecte intre tur si retur, in fieful PSD din capitala, respectiv calculul mincinos si falsificat in mod ordinar, in fieful PNL din vestul tarii !?! Este inadmisibil ca in Oradea sa fie o Gcal mai scumpa ca oriunde in Romania, in conditiile in care s-a modernizat cel mai mult din estul Europei !?! Fiasco total, pe banii nostri !?!
Postat 05 Martie 2018, 14:03 de WinDos
Sunteti dusi rau ori e comunicat Storia
Cum sa spui ca facturile au scazut in ian cand ele au crescut? Motivele sunt binecunoscute de toti: gigacalorie mai scumpoa cu 15 lei, contoare noi ce inregistreaza orice dereglare (care evident tine tot de Termoficare)si desigur pierderi ce trebuie acoperite. Pana ieri nu inventasera gogoasa cu perioada de facturare - inse pare ca nu mai limite. Si da, toate astea in conditiile in care afara a fost surprinzator de cald pentru aceasta perioada. Sa vedeti cat decontam pentru finalul acesta de februarie/inceput de martie. De ce Necula minte mai rau ca PSD? Totul se deconteaza Bolojan!
Postat 05 Martie 2018, 13:52 de OradeanADN
Sublim!
Eu am avut o factura la energie electrica de aprox 1020 lei pe ian 2017 si una de 614 lei pe ian 2018 (am o pompa de caldura pt incalzire). Oricum stai sa calculezi e cu vreo 40% mai putin. CET - ul a reusit o reducere a facturilor cu aprox 9 % (tinand cont de majorarea cu 6% a tarifelor). Mirific!
Postat 05 Martie 2018, 12:39 de Kid
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON