URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
27 Aprilie 2018, 13:50

Conferinţe anti-mediocritate: La Facultatea de Drept se ţin prelegeri magistrale pentru profesori şi studenţi (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Facultatea de Drept din cadrul Universităţii din Oradea a dat startul unor conferinţe de specialitate, gândite ca nişte prelegeri magistrale ţinute de specialişti, expres pentru a-i ajuta pe profesori şi studenţi deopotrivă să înţeleagă mai bine anumite noţiuni ori tehnici specifice.

Prima astfel de conferinţă are loc vineri şi sâmbătă, la Biblioteca Universităţii, fiind intitulată "Şcoli de expertiză grafică şi grafologică". "Vrem să inaugurăm o serie de conferinţe de specialitate, conferinţe care sunt rupte de tiparul clasic. Vom avea ceea ce noi numim prelegeri magistrale. Adică am invitat oameni de specialitate, renumiţi în domeniul în care activează, să ne împărtăşească din experienţa dumnealor, în cazul de faţă în domeniul grafologiei", a explicat directorul Departamentului de Drept şi Ştiinţe Administrative, Cristian Miheş, la deschiderea evenimentului. Zeci de colegi de-ai săi, dar şi studenţi şi masteranzi ai Facultăţii de Drept au luat parte la acest moment.

Sorin Alămoreanu, profesor la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj Napoca, alături de care Miheş şi decanul Facultăţii de Drept din Oradea, Valentin Mirişan, au pregătit conferinţa, a explicat la rândul său că evenimentele vor fi dedicate celor dornici să înveţe cu adevărat, profesori şi studenţi deopotrivă, subliniind totodată răspândirea largă a mediocrilor. "M-am cam săturat de aşa-zisele referate ştiinţifice în care de multe ori nu se spun lucruri prea noi sau unii insistă să le prezinte deşi conţinutul lor este mediocru. Pe de altă parte, am considerat cu domnul Miheş şi cu domnul decan că e nevoie să clarificăm anumite noţiuni, dacă interesează pe studenţii noştri. Nu poţi să faci pe cineva nici deştept, nici silitor, dar celor care doresc le poţi oferi informaţii care să le completeze cunoştinţele", a declarat Alămoreanu.

În cadrul conferinţei de grafologie vor susţine prelegeri profesori din Italia, Republica Moldova, Polonia şi România.

Deşi de regulă aceste evenimente au o taxă de participare, de această dată intrarea este liberă, atât pentru profesori, cât şi pentru studenţi, tocmai pentru a fi încurajaţi să participe cei care într-adevăr îşi doresc să înveţe ceva.

La deschiderea conferinţei, a luat cuvântul şi cancelarul Senatului Universităţii, Daniel Paşca, care i-a îndemnat pe liderii Facultăţii de Drept să ţină un seminar şi pentru ceilalţi decani orădeni. "Să faceţi un seminar pe tema managementului, să le explicaţi şi altor decani cum reuşiţi să fiţi o facultate pe plus, adică fără deficit financiar, singura alături de Medicină", a declarat cancelarul.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON