URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 04 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Aprilie 2018, 13:50

Conferinţe anti-mediocritate: La Facultatea de Drept se ţin prelegeri magistrale pentru profesori şi studenţi (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Facultatea de Drept din cadrul Universităţii din Oradea a dat startul unor conferinţe de specialitate, gândite ca nişte prelegeri magistrale ţinute de specialişti, expres pentru a-i ajuta pe profesori şi studenţi deopotrivă să înţeleagă mai bine anumite noţiuni ori tehnici specifice.

Prima astfel de conferinţă are loc vineri şi sâmbătă, la Biblioteca Universităţii, fiind intitulată "Şcoli de expertiză grafică şi grafologică". "Vrem să inaugurăm o serie de conferinţe de specialitate, conferinţe care sunt rupte de tiparul clasic. Vom avea ceea ce noi numim prelegeri magistrale. Adică am invitat oameni de specialitate, renumiţi în domeniul în care activează, să ne împărtăşească din experienţa dumnealor, în cazul de faţă în domeniul grafologiei", a explicat directorul Departamentului de Drept şi Ştiinţe Administrative, Cristian Miheş, la deschiderea evenimentului. Zeci de colegi de-ai săi, dar şi studenţi şi masteranzi ai Facultăţii de Drept au luat parte la acest moment.

Sorin Alămoreanu, profesor la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj Napoca, alături de care Miheş şi decanul Facultăţii de Drept din Oradea, Valentin Mirişan, au pregătit conferinţa, a explicat la rândul său că evenimentele vor fi dedicate celor dornici să înveţe cu adevărat, profesori şi studenţi deopotrivă, subliniind totodată răspândirea largă a mediocrilor. "M-am cam săturat de aşa-zisele referate ştiinţifice în care de multe ori nu se spun lucruri prea noi sau unii insistă să le prezinte deşi conţinutul lor este mediocru. Pe de altă parte, am considerat cu domnul Miheş şi cu domnul decan că e nevoie să clarificăm anumite noţiuni, dacă interesează pe studenţii noştri. Nu poţi să faci pe cineva nici deştept, nici silitor, dar celor care doresc le poţi oferi informaţii care să le completeze cunoştinţele", a declarat Alămoreanu.

În cadrul conferinţei de grafologie vor susţine prelegeri profesori din Italia, Republica Moldova, Polonia şi România.

Deşi de regulă aceste evenimente au o taxă de participare, de această dată intrarea este liberă, atât pentru profesori, cât şi pentru studenţi, tocmai pentru a fi încurajaţi să participe cei care într-adevăr îşi doresc să înveţe ceva.

La deschiderea conferinţei, a luat cuvântul şi cancelarul Senatului Universităţii, Daniel Paşca, care i-a îndemnat pe liderii Facultăţii de Drept să ţină un seminar şi pentru ceilalţi decani orădeni. "Să faceţi un seminar pe tema managementului, să le explicaţi şi altor decani cum reuşiţi să fiţi o facultate pe plus, adică fără deficit financiar, singura alături de Medicină", a declarat cancelarul.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON