Universitatea din Oradea alături de Societatea de ştiinţe istorice din România şi Universitatea din Szeged organizează pe 13 şi 14 octombrie, în Oradea şi Micherechi, ediţia a doua a conferinţei internaţionale "Mass media în post-comunism. Moştenire, evoluţie, tendinţe", comunicările fiind susţinute de profesori, jurnalişti şi istorici din România, Republica Moldova şi Ungaria.
"Pentru acest an, reuniunea propune abordări în cadrul temei Mass-media şi istoria recentă. Mecanisme de construcţie simbolică a realităţii", precizează organizatorii.
Comunicările ediţiei a II-a a conferinţei internaţionale au fost repartizate pe trei secţiuni. După deschiderea festivă şi prezentarea unor lucrări în plen, în dimineaţa zilei de vineri, 13 octombrie, (Hotel Continental Forum Oradea – Sala Paladium), vor fi susţinute peste 50 de contribuţii cu subiecte din ariile tematice conexe domeniilor presei şi istoriei recente (după ora 16, Hotel Continental Forum Oradea - Sălile Paladium, Forum şi Panoramic).
Sâmbătă, 14 octombrie, la Micherechi, este prevăzută o sesiune cu lucrări prezentate de specialişti din Ungaria, urmată de un colocviu intitulat Românii din Micherechi – o comunitate de graniţă. Tot la biblioteca din Micherechi, vor avea loc lansări de carte.
Reuniunea academică de la Oradea şi Micherechi este susţinută de mai mulţi parteneri: Asociaţia Română de Istorie a Presei – Filiala Crişana, Consulatul General al României de la Gyula, Centrul de studii pe Probleme ale Identităţii şi Migraţiei – Universitatea din Oradea, Uniunea Culturală a Românilor din Ungaria, Direcţia Judeţeană pentru Cultură Bihor, Primăria Comunei Micherechi – Ungaria, Muzeul Ţării Crişurilor din Oradea, Săptămânalul Foaia Românească, din Gyula.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.