URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 Iunie 2020, 11:20

Conferință cu scandal, pe marginea drumului. Îmbrânceli între viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, și Nicușor Dan (VIDEO)

Conferință cu scandal, pe marginea drumului. Îmbrânceli între viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, și Nicușor Dan (VIDEO) captură Digi24 / HotNews.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Scene de pomină, vineri dimineaţă, în Capitală. Conferinţa de presă a lui Nicuşor Dan, candidatul opoziţiei la Primăria Capitalei, în care acesta urma să prezinte un bilanţ al primăriţei PSD Gabriela Firea, a fost boicotată de viceprimarul Aurelian Bădulescu. PSD-istul a vociferat continuu, iar la un moment dat cei doi chiar s-au îmbrâncit. 

Situaţia a fost una tensionată şi nimeni din partea organizatorilor nu a reuşit să-l tempereze pe viceprimarul PSD-ist. Nicuşor Dan i-a spus lui Bădulescu în repetate rânduri să păstreze distanţa de protecţie de 2 metri, dar degeaba. Ba mai mult, viceprimarul s-a aşezat cât mai aproape de el la prezidiul improvizat, încercând mereu să îl acopere.

Conferinţa de presă a fost susţinută în zona Prelungirea Ghencea, la convocarea lui Nicuşor Dan. Viceprimarul Capitalei şi-a făcut apariţia neinvitat, dar cât să strice momentul. La orice afirmaţie a lui Nicuşor Dan, Bădulescu comenta, băgându-se în cadrele televiziunilor: "Fals", "Minţi", "Nu este adevărat".

HotNews.ro scrie că viceprimarul Capitalei a apărut acolo cu un dulap, încercând să îl împiedice pe Nicuşor Dan să vorbească. Nicuşor Dan a luat dulapul, vrând să îl mute în afara cadrului şi l-a trântit. "Aţi văzut omenii lui Nicuşor Dan, huliganii, m-au lovit în operaţie", s-a plâns Bădulescu.

La un moment dat, când PSD-istul s-a apropiat de el, Nicuşor Dan i-a pus mâna pe umăr ca să-l împingă, cerându-i să păstreze distanţa de 2 metri: "Du-te, domnule, de aici". Momentul a fost speculat de PSD-ist, care s-a victimizat. "De ce mă împingi? De ce esti violent? Hai, marş, ia mâna după mine. Eu am venit la bilanţ (..) De ce mă împingi?", a replicat Bădulescu, în timp ce Nicuşor Dan încerca să îl îndepărteze.

La faţa locului s-au aflat şi câteva persoane, care au huiduit. De altfel, viceprimarul certat şi cu un cetăţean, un motociclist care a oprit și a reproşat aministraţiei Firea că în 4 ani nu a lărgit strada Prelungirea Gencea. "Dă banii înapoi, nu te cunosc eu pe tine?", a strigat Bădulescu la bărbat, încercând să deturneze problema.

În esenţă, în conferinţa de presă de vineri, Nicuşor Dan a prezentat bilanţul Gabrielei Firea, amintind, între altele, de traficul intens din Capitală, de lipsa de sincronizare a semafoarelor, de falimentul RADET, starea proastă a infrastructurii de transport, eşecul atragerii fondurilor europene, condamnarea României la Curtea de Justiţie a UE pentru poluarea din Bucureşti, despre "jaful" de la Parcul Verdi şi de la companiile municipale.

HotNews mai notează că la conferinţa lui Nicuşor Dan a venit şi directorul STB, Hazem Kansou, şi consilierul personal al Gabriela Firea pe probleme de infrastructură, Marius Coaje, dar aceştia au stat retraşi.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
PCR transpartinic. Ep.: (secu-)”Opoziţia” de Bucureşti (USR, PNL, PMP, +) = Mult circ, puțină pâine. Pentru populime!
I. ”Scene de pomină, vineri dimineață, în Capitală. Conferința de presă a lui Nicușor Dan, candidatul opoziției la Primăria Capitalei, în care acesta urma să prezinte un bilanț al primăriței PSD Gabriela Firea, a fost boicotată de viceprimarul Aurelian Bădulescu.” 1. Mare noroc pe ”bravii viteji” din ”Opoziţia” de Bucureşti (USR, PNL, PMP, +), că I.L. Caragiale nu mai este contemporan cu noi; 2. Am aflat cu această ocazie că Nicuşor Dan este purtătorul de cuvânt(e) al ...PMB! II. Un mesaj pentru Nicuşor Dan & gaşca, respectiv pentru (secu-)”păpușarii” lui: Dacă doriţi să faceţi, cu adevărat, un lucru util pentru România, deci şi pentru bucureşteni: a) Încercați să candidați într-un mod decent; b) Luptaţi-vă (politic), pentru ca rezultatele Referendumului din 2009, să devină o realitate; c) ”Bășcălia, inclusiv cea politică, dăunează grav societății!” – compilare după o ne-”ciumată roșie”: Ana Blandiana; III. În loc de concluzii. 1. Mult succes in viitoarele alegeri locale și parlamentare, doamnă Gabriela Firea. Şi alte municipii au mare nevoie de primari ca dumneavoastră! 2. Don Nicușor Dan: ”Multe succesuri!”. Ca la întâlnirea din 6 iunie 2020 cu Orban ...de România, de la Hanul lui Manuc, din Centrul vechi al Capitalei, Centru, care fără implicarea Doamnei Gabriela Firea, nu ar fi arătat așa cum arată!
Postat 07 Iunie 2020, 16:02 de stefan
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON