URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 30 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 Ianuarie 2020, 15:28

Conducerea Aeroportului, în formulă completă: Locul demisionarului Florian Serac (PSD), ocupat de un avocat propus de PNL

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Consilierii judeţeni au bifat la reuniunea de marţi o formalitate privind Consiliul de Administraţie al Aeroportului din Oradea: înlocuirea fostului prefect PSD-ist Florian Serac, propus astă-toamnă ca reprezentant al SC Turism Felix SA, dar apoi demisionar, cu un avocat propus de PNL Bihor, Dan Cristian Vîlceanu.

Actualul CA a fost investit prin votul consilierilor judeţeni în luna octombrie a anului trecut în locul celui format din „politruci” ai UDMR, PSD şi ALDE învestit în primăvara anului 2017, dar demis prin voturile consilierilor PNL şi ALDE.

CA-ul de acum este format din 7 persoane, toate specializate în management, dintre care 3 chiar în management aeroportuar şi aviatic: Gheorghe Răcaru (fost manager al Tarom şi al Blue Air, ales şi preşedinte al CA, la propunerea Primăriei Oradea), Tudor Jidav (fost manager al Aeroportului Internaţional Otopeni, la propunerea grupurilor PNL şi ALDE din CJ Bihor, ca reprezentant al acestei instituţii) şi Răzvan Horga (specialist în management aeroportuar şcolit în Occident, propus tot de PNL Bihor, ca reprezentant al operatorilor din turism).

Un alt membru al actualului CA este Doina Drăghici, reprezentant al Ministerului Finanţelor, iar 3 au fost propuşi de mediul de afaceri din Oradea: Alexandru Pop (managerul societăţii Sapient Imobiliare, ca reprezentant al operatorilor din sectorul comerţ - servicii), Adrian Dan Popuş (manager de companie din Parcul Industrial Oradea, reprezentant al sectorului industrial) şi Florian Serac (managerul SCT Felix SA, reprezentant al sectorului turistic).

Fostul prefect a renunţat, însă, la locul său din CA tot astă-toamnă, la finele lunii octombrie, iar înlocuitorul său a fost votat de consilierii judeţeni abia marţi, în persoana avocatului Dan Vîlceanu, la propunerea PNL Bihor, el întrunind 16 voturi favorabile şi 15 contrare.

Vicepreşedintele CJ Ioan Mang a făcut o altă propunere, şi anume pe Monica Matei, juristă la SCT Felix SA, însă aceasta a cules doar 15 voturi pentru şi 16 contra.

Mandatul CA este de patru luni, urmând să se încheie în februarie, iar singura sa misiune este să recruteze un manager al Aeroportului, după pensionarea lui Gheorghe Pasc, în septembrie anul trecut.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Vot galben
Să înțelegem că numirea s a făcut pe criterii îngălbenite,se pare că nici PNL ul nu scapă de cutuma aceasta.daca dna Matei Monica n a fost numită se datorează faptului că nu are culoarea galbenă.cam trist.......și se merge mai departe tot cu non valori.
Postat 30 Ianuarie 2020, 12:14 de Aldo
Reprezentantul pentru "comerț-servicii" e avocat !?!
Bravo PNL ... l-ați scos de la naftalină pe Vâlceanu, că era săracu' muritor de foame de vreo două decenii, de când n-a mai avut niciun client ca avocat !?! Acum liberalii sunt majoritari în CA-ul Aeroportului Oradea ... vrem zborurile promise !?! Pe când ?!?
Postat 30 Ianuarie 2020, 11:02 de CrisDumi
consilii?
Noi nu vrem consilii ! De nici o culoare politica. Vrem zboruri !
Postat 29 Ianuarie 2020, 23:05 de oradea_mea_si_a_ta
???
comitii si comitete pentru o placa de beton si o cladire din structura usoara care serveste doar sa plece oamenii in Turcia si Egipt. Pe bune....???? Si un pusti de liceu stie ce are de facut, externalizati contabilitatea si managementul, nu au rost atatea cheltuieli. NU vine nici o alta companie aeriana. La ce sa vina sa faca pe "jmekerii" cei de la SRI cand verifica pasagerii, cu o atitudine de superioritate numai la noi vazuta???
Postat 29 Ianuarie 2020, 16:56 de Christa
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6438 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON