URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
26 Decembrie 2017, 16:35

Concluziile procurorilor: Nu există suspiciuni de omor în cazul celor doi soţi din Iaşi găsiţi spânzuraţi. S-au sinucis la interval de câteva ore

Concluziile procurorilor: Nu există suspiciuni de omor în cazul celor doi soţi din Iaşi găsiţi spânzuraţi. S-au sinucis la interval de câteva ore (foto: Facebook)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi au prezentat primele concluzii ale cercetărilor făcute în cazul celor două persoane - Bogdan Petru Maleon, directorul Bibliotecii Universitare din Iaşi, şi soţia sa - găsite spânzurate în propria casă.

Procurorii înlătură suspiciunile de omor şi spun că a fost vorba de o dublă sinucidere. Potrivit news.ro, principala ipoteză a anchetatorilor era, până acum, că bărbatul şi-ar fi ucis soţia, apoi s-ar fi sinucis.

"Din primele cercetări făcute în cursul după amiezii de ieri şi în cursul dimineţii, şi din concluziile preliminare ale necropsiei au fost înlăturate suspiciunile privind uciderea celor două persoane. Având în vedere lipsa semnelor de violenţă şi lipsa oricăror semne de autoapărare pe corpul cadavrelor, în acest moment, concluzia la care am ajuns este că cele două persoane s-au sinucis la o diferenţă de două-trei ore, decesul intervenind cu aproximativ 8 - 10 ore înainte de ora la care au fost găsite cadavrele", a declarat, marţi, prim-procurorul Parchetului Tribunalului Iaşi, Carmina Pascal, scrie site-ul de ştiri. 

Prima care a murit a fost femeia. Ea ar fi fost găsită decedată de soţul ei când acesta a ajuns acasă. Ulterior, acesta s-a sinucis şi el. Modalităţile prin care aceştia şi-au luat viaţa sunt identice, a adăugat prim-procurorul Parchetului Tribunalului Iaşi.

Directorul Bibliotecii Universitare din Iaşi, Bogdan Maleon (42 de ani), şi soţia sa (38 de ani) au fost găsiţi morţi în casă luni. Cei doi au fost găsiţi în locuinţa lor de o rudă îngrijorată că aceştia nu şi-au făcut apariţia la masa de Crăciun. 

Reprezentanţii Universităţii "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi, unde Bogdan Maleon era profesor la Facultatea de Istorie, se declară "profund şocaţi" de tragedie.

"În această perioadă de sărbătoare, Universitatea Alexandru Ioan Cuza este îmbrăcată în doliu. Suntem profund şocaţi şi întristaţi de tragedia petrecută în familia profesorului Maleon, cadru didactic al Facultăţii de Istorie şi director al Bibliotecii Centrale Universitare Mihai Eminescu. Gândurile şi rugăciunile noastre se îndreaptă spre rudele şi prietenii familiei, spre colegi, spre cei care i-au cunoscut. În semn de respect faţă de toţi cei afectaţi, rugăm comunitatea academică şi opinia publică să păstreze o cuvenită discreţie în această situaţie încă greu de înţeles. Dumnezeu să-i odihnească în pace," se arată într-un comunicat de presă transmis de Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON