URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
14 Martie 2020, 16:03

Concertele solidarităţii: italienii au cântat împreună, de la balcoane (VIDEO)

Concertele solidarităţii: italienii au cântat împreună, de la balcoane (VIDEO) (Sursa foto: Stirileprotv.ro)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Imagini şi filmări emoţionante cu italieni care cântă la balcoane în diferite regiuni ale ţării au devenit vineri virale pe reţelele de socializare. Aceştia au cântat de la balcoane melodii precum "Abbracciame" şi "Canto della Verbena".

Italienii se încurajează pe rețelele sociale să iasă în balcoane pentru a trasmite un mesaj de speranță, să cânte și să danseze, să se bucure de viață chiar și în circumstanțele nefericite în care se află țara din cauza virusului COVID-19. 

Unul dintre video-uri îi arată pe rezidenţii din oraşul Siena, regiunea Toscana, cum cântă "Canto della Verbena" un cântec tradițional din zona respectivă, iar clipul are peste 600.000 de vizualizări pe Twitter, scrie Libertatea.ro.

Pe contul său de Instagram, cântăreţul Andrea Sanino a postat o compilaţie de clipuri cu italieni din Napoli care cântă de la fereastră melodia lui "Abbracciame" (Îmbrățișează-mă!). "Într-o zi, le voi povesti despre asta copiilor şi nepoţilor mei", "Mulţumesc că mă faceţi să plâng cu suspine", au comentat doi internauţi la postarea artistului.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Andrea Sannino (@andreasanninoofficial) on

O filmare emoționantă, în care italienii cântă aceeași melodie, a fost postată și pe contul de YouTube al ziarului Repubblica. 

Într-o altă filmare, realizată în Torino, se vede cum locatarii din mai multe blocuri dansează macarena.

Tot vineri a avut loc şi "litaliachiamo", un maraton de 18 ore de transmisii live, de la ora 6 până la miezul nopţii, în care s-au spus poezii, artiştii italiani au cântat, iar jurnaliştii de la un radio au luat interviuri oamenilor izolaţi în case. 

De asemenea, potrivit stirileprotv.ro, oamenii au demarat campanii de strângere de fonduri, pentru a contribui la efortul imens al statului de a asigura materiale sanitare și medicamente pentru bolnavi.

Italia este a doua cea mai afectată țară de coronavirus, după China, cu peste 17.600 de îmbolnăviri, dintre care peste 1.000 de decese. Doar 1.439 de persoane au fost declarate vindecate până acum. 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
ciocu mic!
Ia sa nu mai cante si sa stea cuminti in banca lor. Sunt primii la minciuni, la pasat responsabilitati, la incompetenta. Rezultatele se vad de la sine. Cu aceasta criza vom vedea realitatea in curu' gol.
Postat 15 Martie 2020, 22:10 de Christa
Foarte conștienți și italienii
Carantină înseamnă să stai în casă , nu pe balcon.
Postat 14 Martie 2020, 18:23 de Sandu2100
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON