URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 14 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
02 Mai 2015, 14:40

Concert de excepţie: renumitul tenor Alexandru Badea va cânta acasă, la Oradea, pentru Colegiul Emanuil Gojdu

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Orădenii au o ocazie rară: să-l asculte, la ei acasă, pe unul dintre cei mai valoroşi tenori ai lumii, Alexandru Badea, acompaniat de pianistul Walter Lochmann.

Orădean la origine, Badea vine să cânte la Teatrul Regina Maria, într-un concert caritabil destinat strângerii de fonduri pentru amenajarea bibliotecii şcolare “Augustin Cosma” din cadrul Colegiului Național „Emanuil Gojdu”. Augustin Cosma a fost, de altfel, bunicul tenorului, dar şi profesor al colegiului.

Programul concertului ce va avea loc vineri, 8 mai, de la ora 18, va cuprinde cele mai cunoscute canzonete napoletane şi arii de operă, precum Santa Lucia, Funiculi Funicula, Mamma, O sole mio, Torna a Surriento, Core`ngrato, Lolita, Rondine al nido, Mattinata, La donna e mobile. Totodată, în cadrul concertului, va cânta Corul Colegiului Național „Emanuil Gojdu”, coordonat de doamna profesor Delia Vulpe.

„Evenimentul artistic cu adevărat excepţional este un dar de suflet al tenorului Alexandru Badea dedicat memoriei bunicului său – profesorul Augustin Cosma, dascăl de tradiţie al Colegiului Naţional „Emanuil Gojdu”, întemeietorul revistei „Ţara visurilor noastre” şi important reprezentant al culturii orădene interbelice. Acest minunat dar de suflet este un exemplu şi un îndemn emoţionant pentru Asociaţia de părinţi a Colegiului Național „Emanuil Gojdu”, care va sprijini acest proiect prin participarea la concert a elevilor şi părinţilor, precum şi prin promovarea concertului în rândul iubitorilor de muzică, a gojdiştilor de ieri şi de azi şi a tuturor celor al căror suflet vibrează pentru “Gojdu””, se arată într-un comunicat al asociaţiei de părinţi. Cei care doresc să-şi facă rezervări la concert sunt îndemnaţi să sune la numărul de telefon 0741/134.628.

Născut şi crescut în Oradea, în urmă cu 53 de ani, Alexandru Badea este un invitat frecvent al operelor din Viena, Washington, Berlin, Paris, Tokyo, unde a cucerit publicul cu rolurile sale. În cariera sa, Badea a lucrat şi cu Plácido Domingo, şi cu Luciano Pavarotti.

Biblioteca Colegiului Emanuil Gojdu, înfiinţată în 1952, cuprinde cu greu fondul de carte al şcolii, aflat într-o continuă creștere şi care momentan cuprinde 31.213 volume. De aceea, conducerea colegiului vrea să amenajeze o bibliotecă nouă, pentru care are nevoie însă de aproximativ 110.000 lei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON