Orădenii au o ocazie rară: să-l asculte, la ei acasă, pe unul dintre cei mai valoroşi tenori ai lumii, Alexandru Badea, acompaniat de pianistul Walter Lochmann.
Orădean la origine, Badea vine să cânte la Teatrul Regina Maria, într-un concert caritabil destinat strângerii de fonduri pentru amenajarea bibliotecii şcolare “Augustin Cosma” din cadrul Colegiului Național „Emanuil Gojdu”. Augustin Cosma a fost, de altfel, bunicul tenorului, dar şi profesor al colegiului.
Programul concertului ce va avea loc vineri, 8 mai, de la ora 18, va cuprinde cele mai cunoscute canzonete napoletane şi arii de operă, precum Santa Lucia, Funiculi Funicula, Mamma, O sole mio, Torna a Surriento, Core`ngrato, Lolita, Rondine al nido, Mattinata, La donna e mobile. Totodată, în cadrul concertului, va cânta Corul Colegiului Național „Emanuil Gojdu”, coordonat de doamna profesor Delia Vulpe.
„Evenimentul artistic cu adevărat excepţional este un dar de suflet al tenorului Alexandru Badea dedicat memoriei bunicului său – profesorul Augustin Cosma, dascăl de tradiţie al Colegiului Naţional „Emanuil Gojdu”, întemeietorul revistei „Ţara visurilor noastre” şi important reprezentant al culturii orădene interbelice. Acest minunat dar de suflet este un exemplu şi un îndemn emoţionant pentru Asociaţia de părinţi a Colegiului Național „Emanuil Gojdu”, care va sprijini acest proiect prin participarea la concert a elevilor şi părinţilor, precum şi prin promovarea concertului în rândul iubitorilor de muzică, a gojdiştilor de ieri şi de azi şi a tuturor celor al căror suflet vibrează pentru “Gojdu””, se arată într-un comunicat al asociaţiei de părinţi. Cei care doresc să-şi facă rezervări la concert sunt îndemnaţi să sune la numărul de telefon 0741/134.628.
Născut şi crescut în Oradea, în urmă cu 53 de ani, Alexandru Badea este un invitat frecvent al operelor din Viena, Washington, Berlin, Paris, Tokyo, unde a cucerit publicul cu rolurile sale. În cariera sa, Badea a lucrat şi cu Plácido Domingo, şi cu Luciano Pavarotti.
Biblioteca Colegiului Emanuil Gojdu, înfiinţată în 1952, cuprinde cu greu fondul de carte al şcolii, aflat într-o continuă creștere şi care momentan cuprinde 31.213 volume. De aceea, conducerea colegiului vrea să amenajeze o bibliotecă nouă, pentru care are nevoie însă de aproximativ 110.000 lei.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.