URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
10 Februarie 2021, 08:37

Colegi la cuţite: Șeful Inspectoratului Școlar Bihor și-a ridicat în cap doi directori liberali de liceu

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Inspectorul şcolar general Virgil Blage (foto mijloc) şi-a ridicat în cap directorii de şcoli din Oradea.

Pentru că generaţia viitorilor boboci de liceu din judeţ numără cu aproximativ 1.100 de elevi mai puţin decât precedenta, un efect al înfiinţării clasei pregătitoare în anul 2021, când s-au făcut simultan înscrieri în clasele zero şi întâi, Inspectoratul Şcolar a tăiat 18 clase de-a IX-a de la şcolile din judeţ, supărându-i pe mai mulţi directori.

Printre aceştia sunt şi doi colegi de partid de-ai lui Blage, PNL-iştii Florin Nicoară (foto dreapta), director la Colegiul Naţional "Emanuil Gojdu", şi Iulius Timar (foto stânga), director la CN "Onisifor Ghibu".

Dacă planul de şcolarizare va fi aprobat de Ministerul Educaţiei, ambele şcoli vor avea din toamnă cu o clasă de-a IX-a mai puţin. Până acum, Blage n-a putut fi înduplecat de plângerile celor doi, aşa că directorii iau în calcul să dea în judecată IŞJ, motivând că ei ar trebui să aibă dreptul de a stabili numărul de clase, nu şefii numiţi pe linie de partid, fie el şi al lor...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Sefi vreti toti!
Cei trei "crai "de la rasarit :alb, pocait si umflat.In afara de fct ,niciunuia nu ii pasa de elevi sau de nr lor. Prefacuti ati fost ,tot asa ati ramas.
Postat 11 Februarie 2021, 20:30 de onuta
De catastrofa din invatamant cine/cand se ocupa?
România are cele mai slabe rezultate din ultimii 9 ani la testele PISA 2018. Scorul obținut a este în scădere față de ultimele două testări la care România a participat (2012 și 2015) la toate cele trei domenii testate: citire, matematică și științe, potrivit rezultatelor PISA 2018 publicate de către directoratul pentru Educație al Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OECD). Procentul de analfabetism funcțional este de 44%, în medie, în creștere față de 2015. Rezultatele PISA arată performanța sistemului de învățământ.
Postat 11 Februarie 2021, 05:26 de pinonel
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON