Pentru operatorul licenţiat de salubritate al Oradiei, RER Ecologic Service, reciclarea deşeurilor este o prioritate continuă. Ca să aibă succes, este nevoie însă şi de sprijinul orădenilor.
Colectarea selectivă a deşeurilor presupune că, încă din casele lor, clienţii adună separat fracţia umedă, adică resturile menajere, de cea uscată, compusă exclusiv din deşeuri ce pot fi revalorificate: PET-uri, doze de aluminiu, hârtii, cartoane, sticle, conserve. Tot separat, le aruncă apoi în recipientele puse la dispoziţie gratuit de operatorul licenţiat de salubritate: containere sau pubele de culoare neagră pentru fracţia umedă şi, respectiv, recipiente ori saci de culoare galbenă pentru fracţia uscată.
Mai departe, toate deşeurile trec în responsabilitatea RER Ecologic Service, care a instituit trasee pentru colectarea resturilor menajere separat de cele pentru colectarea materialelor reciclabile. Utilajele colorate în verde şi galben adună exclusiv fracţia uscată, în zile diferite de cele în care sunt colectate deşeurile menajere. Din utilaje, deşeurile reciclabile ajung pe benzile staţiei de sortare administrate de Eco Bihor.
RER Ecologic Service îşi doreşte ca orădenii să înţeleagă necesitatea colectării selective şi să respecte regulile, dovedind grijă faţă de mediul care ne înconjoară şi faţă de oraşul în care locuim.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.