URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
06 Septembrie 2014, 17:03

Colectarea selectivă, un deziderat cu sau fără amenzi

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Vestea că Primăria Oradea ar putea începe să împartă amenzi orădenilor care nu colectează selectiv deşeurile, adică nu separă fracţia umedă (deşeurile menajere) de cea uscată (deşeurile reciclabile), i-a speriat pe unii orădeni. Drept urmare, la un bloc de pe strada Republicii a şi apărut zilele trecute un afiş prin care locatarii sunt rugaţi să sorteze gunoiul.

"În caz contrar, amendă de la 500 la 1.000 lei", scrie pe anunţul scris de mână şi semnat "RER".

Orădenii trebuie să ştie că acest anunţ ori altele similare nu sunt puse de operatorul licenţiat de salubritate RER Ecologic Service, care nici nu are în atribuţii amendarea orădenilor, ci cel mai probabil de reprezentanţii asociaţiei de proprietari.

În schimb, şi RER Ecologic Service îi îndeamnă pe orădeni acelaşi lucru: pentru binele mediului în care trăim, trebuie respectată colectarea selectivă. Astfel, PET-urile, hârtiile, cartoanele, plasticurile, dozele de aluminiu ori sticlele trebuie aruncate exclusiv în containerele cu capac galben ori în igluurile amplasate în oraş.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Vestea ca in fata primariei oradenii vor deversa mult gunoi neselectat ...
... o sa-i faca pe initiatori sa renunte la selectarea nevoluntara, fara un stimulent financiar retrograd !!!
Postat 07 Septembrie 2014, 11:03 de WinDos
new job
de ce sa nu angajeze niste romulani direct la varsarea in groapa de gunoi care sa tot sorteze. eu sunt dispus sa dau 10 lei /luna si cred ca inca 100 ca mine putem asigura un salar decent unui individ dispus sa faca o munca cinstita. oricat le sortezi tot nu faci mare branza. unde pui bateriile? unde pui sticlele? cum faci sa nu pui plastic la mancaruri, daca le arunci in pungi? etc. - solutia simpla este sa le faca un LAS VEGAS cu locuinte sociale in proximitatea gropii de gunoi si sa-i puna la sortat pe amaratii astia vesnice victime ale societatii.
Postat 06 Septembrie 2014, 17:30 de cordoba
de poluarea CET nimic ???
ne intereseaza rahatul de caine pe spatiile verzi, colectarea selectiva dealtfel probleme importanta dar nu ar fi normal ca mai intai sa rezolvam ceea ce respiram??? nimic despre afumatoarea Oradea ? in curand ne vom puna slanina pe balcom ca CET_ul are grija sa o afume si nu se va strica la fel nici oradenii care vor deveni sfinti toti.
Postat 06 Septembrie 2014, 17:16 de @ebihoreanul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON