URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
10 Aprilie 2021, 14:12

Colectare... magnetică: Cum păcălesc scotocitorii mecanismul țarcurilor de gunoaie din Oradea

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primăria Oradea a cam dat-o în bară cu activitatea de colectare a gunoaielor. Dotarea celor aproximativ 800 de incinte existente în cartiere pentru deşeuri, cu sisteme electronice de închidere, acţionate cu ajutorul unor fotocelule, nu dă rezultatele scontate.

Închiderea gunoaielor sub lacăt a reuşit doar să-i întărâte pe "scotocitorii" veniţi din alte localităţi, care lasă în urmă mizerii, aruncate peste tot. Cea mai mare surpriză pentru municipalitate a fost să descopere, zilele trecute, că aceştia nici măcar nu se mai deranjează să forţeze, ca în trecut, uşile închise cu lacăt.

"Gunoierii" au descoperit că ele se deschid singure imediat ce apropii un magnet puternic de sistemul de închidere, aşa că şi-au schimbat modul de operare. Puterea de adaptare a celor fără şcoală care caută în gunoaie a bătut, iată, uşor capacitatea de inovare a inginerilor cu facultăţi pe care i-a angajat Primăria.

De unde că succesul nu e neapărat garantat de şcoală...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Ei nu
Nu sunt de acord deloc cu articolul acesta. Da, 'gunoierii' pot deschide usile alea, dar nu au nevoie de nici un magnet, le lasa oamenii deschise sa se serveasca. Insa am vazut la tarcul de la mine diferenta fata de anii in care nu era tarc. Acum arata civilizat insa oamenii au invatat sa nu mai lase scocioratorii si daca i-i vede ca scot gunoi afara din pubele incep urletele. Mai sunt si traseele de noapte(mai putin acum cu restrictiile) cand te tezesti cu mizerie dimineata. INSA sunt hub-uri unde se stie ca e loc de popas pt gunoieri unde locatarii i-i tolereaza(in spatele blocurilor mari si in cateva locuri cunoscute) Acolo fac mizerie de nedescris si e vina politiei locale ca nu se asigura ca deratizeaza locurile respective. Apoi toti gunoierii astia vin din alta localitate dar 90% sunt aceiasi si sunt cunoscuti, eu i-i stiu pe nume si pe figura. Si stiu si ei locurile in care nu au voie sa faca mizerie ca au probleme. Deci e o problema cu serviciul oferit de politia locala combinata cu o problema a locatarilor care i-i tolereaza dintr-o oarecare mila sau indiferenta ca si cum nu ar fi problema lor ca e rascolit gunoiul. In nici un caz nu e problema tarcurilor, idea aia a fost foarte buna. Ca cetatean doar trebuie sa-i pui pe toti pe care i-i prinzi in tarc sa curete tot tarcul sau suni la politie. Indiferent cine a facut mizeria, cel prins e pus sa curete. Cu timpul se obisnuiesc, oricum nu-s oameni violenti deci macar aici nu e pericol.
Postat 11 Aprilie 2021, 13:03 de nihil
vai place la mine ...
mereu acizi si promti dar retinuti si anonimi cand muscam manutza care ne da saratelele si suculetul de la primarie... vai ce am lovit.. palitura crancena.. dar o dam anonima..sa nu gresim cumva
Postat 10 Aprilie 2021, 17:55 de adriancucuruncris
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON