URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
11 Ianuarie 2022, 16:23

Clubul Sportiv Crişul Oradea şi-a desemnat laureaţii: Anastasia Bakó, Cristian Méhes și  Ionuț Florin Lupaş, cei mai buni în 2021! (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Într-un cerc foarte restrâns din cauza restricţiilor impuse pe fondul pandemiei, conducerea Clubului Sportiv Crişul Oradea şi-a desemnat, marţi, cei mai buni sportivi din anul 2021.

Pető Dalma Csilla (în imaginea principală prima din dreapta), directorul clubului, expertul sportiv Cosmin Goina şi coordonatorul de secţii Tulkos Rómeó i-au premiat pe cei mai buni sportivi de la CS Crişul în anul recent încheiat.

La jocuri sportive, cea mai bună echipă a clubului a fost desemnată formaţia de baschet U 14 feminin (foto jos), antrenori Ioana şi Daniel Anica şi Salamon Béla, care a devenit campioană naţională.

Echipa a fost formată din sportivele: Salamon Vivien - căpitan de echipă, Ariana Moldovan, Ingrid Jurcan, Alexia Ioviţă, Sânziana Mandale, Kerezsi Victoria, Andra Popescu, Ioana Bughiu, Adelina Lazăr, Georgiana Nedelcu Ilisie, Ehik Orsolya, Ştefania Maxim şi Mara Ciarnău. Reamintim că la Campionatul Naţional, Ariana Moldovan a fost desemnată cea mai valoroasă jucătoare a turneului final.

La secţiunea sporturi olimpice, conducerea CS Crişul a premiat cea mai bună sportivă şi cel mai bun sportiv.

Astfel, cea mai bună sportivă a clubului în anul 2021 a fost desemnată înotătoarea Anastasia Bakó (în imaginea principală, în mijloc), antrenoare Cristina Mădău (prima din stânga), cea care a obţinut şase locuri I, şapte locuri II şi trei locuri III, la Campionatele Naţionale, respectiv două locuri I, trei locuri II şi un loc III la Cupa Romaniei, iar la Campionatul Naţional în bazin scurt, la 200 m mixt, a doborât recordul naţional cu timpul de 2:19:35 minute, record ce data din 1988, când a fost stabilit de Diana Mocanu.

Cel mai bun sportiv al clubului Crişul în decursul anului trecut a fost desemnat, în schimb, atletul Cristian Méhes (foto jos), antrenori Albert şi Livia Méhes, cel care a obţinut trei locuri II şi trei locuri III la Campionatele Naţionale, un loc III la Cupa României şi locul V la Campionatul Balcanic.

Cristian Meheș, atletism

La secţiunea sporturi neolimpice, sportivul anului 2021 a fost desemnat Ionuţ Florin Lupaş (foto dreapta jos) de la powerlifting, care a cucerit două medalii de bronz la genuflexiuni şi împins din culcat, locul IV la total şi locul V la îndreptări în cadrul Campionatului European de la Pilzen (Cehia), respectiv trei locuri V la Campionatul Mondial de Powerlifting din Norvegia, de la Stavanger.

El a mai obţinut trei locuri I la genuflexiuni, împins din culcat şi îndreptări, respectiv locul I la total şi la open, în cadrul Campionatului Naţional de clasic şi echipat (de la Băile Herculane), locul I la împins din culcat şi locul II la open la Campionatul Naţional de împins din culcat, toate la categoriile de seniori +120 Kg.

Peto Dalma, Ionuț Lupaș, CS Crișul

De menţionat că recent Federaţia Internaţională de Powerlifting şi-a anunţat clasamentul primilor zece sportivi, unde la categoria de seniori +120 kg bihoreanul Ionuţ Florin Lupaş ocupă locul VII la nivel mondial.


Rezultatele secţiilor Clubului Sportiv Crişul Oradea pe anul 2021 au fost:                            

Polo (antrenori Ciprian Cîmpeanu, Marcel Haşaş, Vekerdy László, Dorin Sava şi Nicolae Diaconu): 3 locuri II, 2 locuri III la Campionatele Naţionale, respectiv locul VI în Superligă.

Nataţie (antrenori Cristina Mădău, Illes Zsolt şi Remus Oros): 6 locuri I, 7 locuri II şi 3 locuri III la Campionatul Naţional şi 2 locuri I, 3 locuri II şi 1 loc III la Cupa României.

Baschet feminin (antrenori Ioana şi Daniel Anica şi Salamon Béla): echipa U14 feminin locul I şi echipa de U16 feminin locul III la Campionatele Naţionale. 

Atletism (antrenori Albert şi Livia Méheş): 3 locuri II şi 3 locuri III la Campionatul Naţional, respectiv locul III la Cupa României la probele de ciocan şi disc. La Campionatul Balcanic a obţinut un loc de V.

Judo (antrenori Ioana Hanaş şi Olimpia Ianc): un loc I şi un loc III la Campioantul Naţional.

Karate (antrenor Mezei Tünde, instructor voluntar Máté Mária): 10 locuri I, 7 locuri II şi 6 locuri III la Campionatele Naţionale.

Powerlifting (antrenor Ionuţ Florin Lupaş): 41 locuri I, 29 locuri II, 30 locuri III la Campionatele Naţionale, 2 medalii de bronz, 1 loc IV şi un loc V la Campionatul European şi 3 locuri V la Campionatul Mondial.

Box (antrenor Miklós Mihai): 3 locuri III la Naţionale, şi un loc III la Cupa României de juniori.

Kempo (antrenor Tulkos Rómeó, instructor voluntar Denisa Cotuţ): 5 locuri I, un loc II şi un loc III la Cupa României, secţia aceasta fiind cea mai tânără secţie a clubului Crişul


Sportivi în echipa naţională:

Patrick Dumitru, Inssinnia Tomaso, Csáki Olivia, Cezara Todea, Nagy Debora -polo, Bakó Anastasia - nataţie, Méhes Cristian - atletism, Creţ Alexia (U17), Ganea Ariana şi Papp Anna (U16) la baschet, Gyoker Iasmina la judo şi Ionuţ Florin Lupaş la powerlifting.

În anul competiţional 2021, Clubul Sportiv Crişul a obţinut la Campionatele Naţionale: 58 de locuri I, 46 locuri II şi 46 locuri III (dintre care 17 locuri I, 17 locuri II şi 13 locuri III la sporturile olimpice), la Cupa României, 5 locuri I, 1 loc II şi 4 locuri III (din care 3 locuri III la sporturi olimpice), iar la jocurile de echipă 1 loc I, 3 locuri II şi 2 locuri III respectiv locul VI în Superligă.

La Campionatele Europene, sportivii de la CS Crişul au obţinut două locuri III, un loc IV şi un loc V, iar la Campionatele Mondiale trei locuri V.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON