URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 11 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
29 Septembrie 2015, 19:15

Consiliul Judeţean s-a asociat cu Primăria Tileagd pentru amenajarea primului parc industrial din judeţ

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Aleşii bihorenilor au aprobat, marţi, cu unanimitate de voturi şi fără comentarii, asocierea dintre Consiliul Judeţean Bihor şi SC Eurobusiness Parc pe de o parte, respectiv comuna Tileagd, pe de alta, în cadrul societăţii SC Parcuri Industriale Bihor.

Asocierea a fost făcută cu scopul amenajării pe teritoriul comunei Tileagd a unui parc industrial întins pe 11 hectare. "Apreciem că asocierea ar fi benefică întrucât aceasta ar duce la înfiinţarea unui parc industrial pe raza administrativă a Comunei Tileagd şi, implicit, la crearea unor noi locuri de muncă", se arată în motivarea proiectului.

Preşedintele CJ Cornel Popa a promis un parc industrial în judeţ încă din campania electorală din vara lui 2012, reiterând acest proiect şi la finalul anului 2013, într-o conferinţă de presă, când spunea că parcul se va întinde pe "aproximativ 27 hectare".

Judeţul Bihor şi SC Eurobusiness Parc (firma municipalităţii orădene) erau deja asociaţi în SC Parcuri Industriale Bihor (CJ Bihor – 99,95%, respectiv Eurobusiness Parc 0,05% din capitalul social). Prin asocierea aprobată marţi, Primăria Tileagd a dobândit părţi sociale în valoare de 925.100 de lei (aproape 210.000 euro), bani aferenţi terenului de 110.000 mp pus la dispoziţie de comună.

Drept urmare, noul aport al asociaţilor la capitalul social al SC Parcuri Industriale Bihor este: Judeţul Bihor 52,18%, ceea ce înseamnă 10.100 părţi sociale în valoare de 1.010.000 lei, Comuna Tileagd, cu 47,79%, adică 9.251 părţi sociale în valoare de 925.100 lei, respectiv SC Eurobusiness cu 5 părţi sociale, în valoare de 500 lei.

Pe de altă parte, în aceeaşi şedinţă, consilierii judeţeni au respins, tot cu unanimitate, cererea companiei Selina de a primi despăgubirea alocată de Primăria Oradea pe un teren situat în zona Armatei Române, parte a unui lot mai mare, de 3 hectare, disputat în instanţă de cele două părţi.

Concret, terenul respectiv fusese expropriat în cadrul lucrării de modernizare a drumului de legătură dintre strada Matei Basarab şi malul Peţei cu suma de 236.000 de lei, bani care, conform legii, au fost puşi de către AIO într-un cont bancar, până la soluţionarea definitivă şi irevocabilă a litigiului privind proprietatea asupra terenului.

Terenul de 3 hectare a fost vândut companiei Selina în 2006, care, însă, nu a respectat mai multe clauze contractuale, după cum a descoperit o comisie de monitorizare a contractelor abia în 2014. După ce nu a reuşit să determine Selina să restituie de bună-voie terenul, CJ Bihor a acţionat compania în instanţă, procesul aflându-se pe rolul Tribunalului Bihor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON